Aktier/middag: To C20-aktier på vej mod rekord

Udgivet den 04-06-2014  |  kl. 11:37  |  

Mens hovedparten af de europæiske aktiebørser ligger til mindre kursfald onsdag middag, så kan det danske C20-indeks notere en beskeden fremgang på 0,3 pct. til niveau 802,63. Genmab fører an i fremgangen sammen med en Coloplast, der efter offentliggørelsen af nye langsigtede mål ligger på rekordkurs. Uden for eliteindekset stiger Matas efter sit årsregnskab.

Biotekselskabet Genmab er den mest stigende aktie blandt de 20 eliteaktier onsdag middag med en fremgang på 4,3 pct. til 224,9 kr. Selskabet oplyste onsdag morgen, at det har etableret et forskningssamarbejde med et unavngivent biotekselskab om anvendelse og evaluering af Genmabs antistofteknologier Duobody og Hexabody.

Nordea Markets har endvidere hævet kursmålet for aktien til 320 kr. fra tidligere 292 kr. med en uændret anbefaling på "stærkt køb". Det nye kursmål begrunder banken blandt andet med, at selskabet præsenterede lovende data for Daratumumab til behandling af knoglemarvskræft på den årlige kræftkonkurrence (ASCO) i USA.

- Det øger i vores øje chancen for, at produktet ender på markedet. Det nye kursmål indikerer et kurspotentiale tæt på 50 pct. med udgangspunkt i lukkekursen tirsdag, skriver Nordea, som dog også advarer om høj risiko i aktien.

Coloplast tiltrækker sig ligeledes stor opmærksomhed, efter at selskabet forud for onsdagens kapitalmarkedsdag i København meldte en ny langsigtet prognose ud. Coloplast sigter i de næste 3-5 år efter en organisk omsætningsvækst på mellem 7 og 10 pct. hvert år, og at EBIT-marginen vil blive øget med 0,5 til 1 pct.point årligt.

Lanceringen af de nye langsigtede målsætninger kommer ifølge analysechef i SEB Enskilda Niels Granholm Leth som en overraskelse, om end målene dog i det store hele svarer til markedets forventninger. Han peger på, at Coloplasts seneste langsigtede målsætning var langt mere vag end den nuværende.

Desuden havde analysekorpset, efter at Coloplast i en årrække havde vanskeligheder med at nå nogle af sine finansielle mål, inden den nuværende topchef Lars Rasmussen trådte til, så småt indstillet sig på, at Coloplast blot ville guide specifikt for et år ad gangen.

- Så det er overraskende, at der meldes nye målsætninger ud. Ser man på selve målsætningerne, så er de en lille spids mere optimistiske, end markedet ellers havde ventet. Så aktien bør vel stige lidt på det, siger Niels Granholm Leth til Ritzau Finans.

Og det gør den også. Ved 11.15-tiden ligger aktien 1,9 pct. højere i 489,3 kr., og hvis det holder dagen ud, vil der var tale om lukkerekord. Nordea er også på rekordkurs efter et plus på 0,7 pct. til 81,4 kr. - uden større bagvedliggende nyheder.

Uden for C20 samler opmærksomheden sig om Matas, der onsdag morgen afleverede sit første årsregnskab som børsnoteret selskab. Tallene for fjerde kvartal, som dækker januar til udgangen af marts, skuffede ved første øjekast med en omsætning på 744 mio. kr. og et resultat før skat på 67 mio. kr.

Til sammenligning var der ventet 770 mio. kr. på toplinjen og 72 mio. kr. i overskud før skat ifølge estimater indsamlet af SME Direkt for Ritzau Finans. Kigger man lidt bag tallene ser udviklingen dog bedre ud, vurderer Nordea.

- Den justerede driftsindtjening er i detailkædens fjerde kvartal bedre end ventet, hvilket bør give et lettelsens suk, da det var frygtet, at Matas ikke kunne leve op til de høje forventninger i markedet efter et skuffende tredje kvartal, skriver Nordea.

For 2014/15 venter Matas en omsætning omkring 3500 mio. kr., hvilket er i den lave ende af analytikernes prognoser, samt en EBITA-margin, der holder niveauet fra 2013/14 på omkring 17,1 pct.

Matas var i den tidlige handel nede at vende i et lille fald på 0,7 pct., men den har siden rettet sig til et plus på 1,7 pct. til 153,5 kr.

A.P. Møller - Mærsk har fået lidt betryggende nyt fra EU-Kommissionen, der bekræfter, at den ingen planer har om at forhindre den planlagte P3-containeralliance mellem Maersk Line og konkurrenterne MSC og CMA CGM. Det siger talsmand Antoine Colombani ifølge nyhedsbureauet Reuters. Alligevel ligger Mærsk B 0,5 pct. lavere i 14.050 kr.

SAS falder desuden 1,8 pct. til 10,7 kr., efter at finanshuset HSBC ifølge Bloomberg News har sænket sit kursmål for aktien til 10,24 kr fra tidligere 12,24 kr. med en uændret anbefaling på "undervægt".

Newcap Holding, et af fondsbørsens mindste selskaber, stiger mest - med 7,8 pct. til 1,66 kr.. Det skyldes, at det statslige selskab Finansiel Stabilitet har frafaldet et krav på 21 mio. kr. plus renter og omkostninger af Newcap.

Strategic Investments ligger desuden 1,5 pct. højere i 0,68 kr., da selskabet efter en god start på året opjusterer forventningerne til hele året.

/ritzau/FINANS

Flemming Thestrup Andersen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk


Seneste nyheder