Danske Bank foreslår nye bestyrelsesmedlemmer og lønforhøjelse

Udgivet den 21-02-2020  |  kl. 12:46  |  

Der er ændringer på vej i bestyrelsen hos Danske Bank, som til den kommende ordinære generalforsamling den 17. marts foreslår tyskeren Martin Belssing og finnen Raija-Leena Hankonen indvalgt, mens Jens Due Olsen ikke stiller op til genvalg.

Bankens bestyrelsesmedlemmer kan også se frem til en lønforhøjelse, hvis forlaget til honorarer for 2020 bliver vedtaget.

- Som følge af øgede krav og forventninger fra tilsynsmyndigheder og øvrige interessenter, bestyrelsesmedlemmernes øgede tidsforbrug på Danske Banks virksomhed, både under og mellem møder, loftet over hvor mange bestyrelsesposter de enkelte bestyrelsesmedlemmer må have, og endeligt for at sikre, at Danske Bank fortsat vil være i stand til at tiltrække kvalificerede kandidater, foreslår bestyrelsen at hæve bestyrelseshonorarerne til niveauet for andre sammenlignelige nordiske banker, lyder i indkaldelsen til generalforsamlingen.

Bestyrelsen forslår derfor en forhøjelse af basishonoraret fra 537.500 kr. til 660.000 kr., og der lægges også op til øgede multipler af basishonorarat for forskellige poster i bestyrelsen. Blandt andet skal formandens honorar fremover være fire gange basisnonorarat mod tidligere tre en halv gange honoraret.

Den foreslåede tyske kandidat til bestyrelsen, Martin Blessing, kommer ifølge generalforsamlingsindkaldelsen med "omfattende erfaring inden for banksektoren som direktionsmedlem og administrerende direktør for større banker".

Senest har Blessing været medlem af direktionen hos UBS Group AG. Raija-Leena Hankonen har ligeledes "omfattende erfaring inden for banksektoren som ledende revisor for større banker.

/ritzau/FINANS

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Shares❯ 

Seneste nyheder