Danske Trælast fastholder forventninger - planer om øget salg til Sverige

Udgivet den 07-08-1996  |  kl. 13:36  |  

Opsvinget i den danske byggesektor har ikke rykket ved forventningerne til Danske Trælast Kompagnis indtjening i indeværende regnskabsår, oplyser direktør Preben Thomasen til NetPosten.

En af de seneste indikationer af at det går godt i byggebranchen, er Byggeriets Arbejdgiverforenings, BYG, normtalsundersøgelse, der viser, at omsætningen i 1995 er steget 15 pct. i forhold til 1994, hvilket begrundes med konjunkturerne samt en god udvikling i reperation og vedligeholdelse.

- Udviklingen i branchen har ikke fået os til at ændre på vores indtjeningsforventing til indeværende regsnkabsår, siger Preben Thomasen.

Preben Thomasen erkender, at Danske Trælasts indtjening naturligvis er konjunkturafhængig, men at man gennem en satsning på leverandør til reperation- og vedligeholdelsesarbejder i mindre grad påvirkes af svingninger i nybyggeriet.

- Udover en række trælasthandler landet over, som primært henvender sig til professionelle, ejer vi Silvan kæden, der hovedsageligt henvender til private og bidrager med et meget tilfredstillende resultat.

Danske Trælast havde sidste år en omsætning på 7 mia. kr., hvoraf 1,7 mia. kr. blev hentet gennem salg til professionelle på det svenske marked - en aktivitet, som ligeledes mindsker afhængigheden af konjunkturerne på det danske marked.

- Vi har gennem den seneste årrække oplevet et meget presset svensk marked, men det tyder på, at det atter er på vej frem. Endvidere vil vi søge at udbygge vores salg til det svenske privatmarked i stil med det danske marked, siger Preben Thomasen til NetPosten.

Udgivet af: NPinvestordk