Fredagens aviser med Danske Bank, Dong og Mærsk

Udgivet den 08-09-2017  |  kl. 06:32  |  

BØRSEN

DONGS TOPCHEF KLAR MED EN NY SATSNING

Dongs topchef, Henrik Poulsen, er klar med en ny satsning, der skal sikre energigigantens fremtidige vækst. Det består af en integreret løsning for virksomheders energikøb og -forsyning. Store elforbrugere er positive. (Forside, side 6-7)

NORDEA BLIVER MERE INTERNATIONAL

Nordeas topchef, Casper von Koskull, er finsk, fire medlemmer af direktionen og bestyrelsen er finske og nu bliver hovedsædet også finsk. Alligevel ændrer det ikke den nordiske kultur, siger Casper von Koskull. 20 pct. af ledelsen er fra udlandet. (Side 10)

AXCEL FÅR TUNG FORMAND TIL NYINDKØBT VÆKSTSELSKAB

Næstformand i Mærsk og Kirkbi, Niels Jacobsen, skal skubbe på væksten i kølerkoncernen Nissens, der med Axcel som ejer skal fordoble salget. (Side 14)

MÆRSK UDFORDRER KINAS DOMINANS I AFRIKA

Mærsk og tre danske pensionskasser skal kæmpe med kinesisk dominans om at tjene penge på investeringer i afrikansk infrastruktur. (Side 20-21)

BERLINGSKE BUSINESS

STORBANKERS VURDERER PRIS PÅ NYKREDIT TIL 80 MIA. KR.

Når Nykredit efter al sandsynlighed børsnoteres næste forår, bliver det med en forventet markedsværdi på mellem 75 og 80 mia. kr., og i første bølge vil 20 pct. af aktierne blive sat til salg. Det fremgår af en række møder mellem storbanker og ledelsen i Nykredit. (Forside, side 4-5)

DANSKE BANK OG NORDEA I KAMP OM NYKREDITS GUNST

Store banker står i kø for at få en rolle i den kommende prestigefyldte milliardnotering af Nykredit. J.P. Morgans øverste topchef, Jamie Dimon, fløj til København for at sikre den amerikanske storbank en rolle. (Side 5)

IT-KOMET STORMER MOD BØRSNOTERING

Det ukendte danske softwarefirma Adform går efter en børsnotering næste år. Virksomheden, der konstruerer software til onlineannoncering, er vokset eksplosivt de senere år og vurderes at være cirka 2 mia. kr. værd. (Side 6)

DANSKE BANK HOLDER INDTJENING PÅ HVIDVASK HEMMELIG

For anden gang på et halvt år er Danske Banks estiske filial blevet hvirvlet ind i en sag om hvidvask. Danske Bank har erkendt fejl i begge sager, men storbanken ønsker ikke at oplyse sin indtjening på kunderne fra hvidvask-sagerne. (Side 7)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

SAS KUNNE IKKE FYLDE DE STØRRE FLY

Luftfartsselskabet SAS har indsat større fly på en række ruter hen over det seneste år, men det er ikke lykkedes at fylde dem i samme grad som tidligere. (Side 3)

GROVVARESELSKAB LEVERER ENDNU ET REKORDRESULTAT

Vestjyllands Andel har leveret endnu et regnskab med rekorder på både top- og bundlinje. Samtidig vokser selskabets egenkapital, og nye medlemmer strømmer til. (Side 4)

KUNDERNE ELSKER NETBANKER

Onlinebanker har tilfredse kunder. Det er fordi de fokuserer på den klassiske bankdrift, lyder det fra ekspert. (Side 5)

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Tags:  newspaper❯ 

Seneste nyheder