Fredagens aviser med Genmab, William Demant og ISS

Udgivet den 24-02-2017  |  kl. 06:39  |  

BØRSEN

HUMMEL-EJER I HÅRDT ANGREB PÅ STIFTER AF FORMUEPLEJE

Hummel-ejer Christian Stadil angriber stifteren af Formuepleje, Claus Hommelhoff, for at dække over den bortviste Hummel-direktør, Søren Schriver, i sagen om et påstået bedrageri. Hommelhoff overvejer injuriesag mod Stadil. Stadil-familien har flere retssager over hovedet. (Forside, side 6-7)

GENMAB-BOSS VIL GØRE SOM NOVO NORDISK

Biotekselskabet Genmab rider på succesen med kræftmidlet Darzalex. Det giver råd til at ruste sig til en fremtid, hvor Genmab selv ejer sine lægemidler. Topchef Jan van de Winkel ser inden for fem-syv år en helt ny virkelighed for kræftpatienter og en medicin, der er tilgængelig og til at betale i stil med Novo Nordisks diabetesmodel. (Side 8)

KØLER-ARVING JAGTER NY MEDEJER TIL FAMILIEFIRMA

Fjerde generation i milliardkoncernen Nissens, Alan Nissen, bekræfter nu for første gang, at det jyske kølerfirma snart får nye ejere. (Side 10)

NYT KPMG REJSER SIG: OMSÆTNING RAMMER MÅLET

Revisonsvirksomheden KPMG kan i dag præsentere en omsætning på næsten 500 mio. kr. For tre år siden måtte selskabet starte forfra. (Side 14)

TOPCHEFEN I WILLIAM DEMANT FRATRÆDER

William Demants topchef gennem 25 år, Niels Jacobsen, træder tilbage fra topposten. Han beskriver årene som en dejlig tid og timingen af ledelsesskiftet som perfekt. (Side 15)

NORWEGIAN VIL SÆTTE PRES PÅ SAS MED LAVPRISALLIANCE

Flyselskabet Norwegian tager de første skridt mod Europas første lavprisalliance. Det kan gøre meget ondt på SAS' langdistanceflyvninger, vurderer analytiker. (Side 16)

VESTJYSK BANK BURDE LAVE ET BEDRE RESULTAT

For andet år i træk kan Vestjysk Bank, som er ejet 80 pct. af staten, præsentere et positivt resultat. Men ifølge topchefen burde det være bedre. Banken mangler stadig kapital. (side 17)

64 BANKER ER NU KLAR MED LYNHURTIG MOBILBETALING

Bankerne i Bokissamarbejdet, der har ca. 40 pct. af danskerne som kunder, er nu klar med en digital pung til kundernes betalingskort. Den ny betalingsløsning er i konkurrence med Danske Banks Mobilepay. (Side 19)

ONLINEKÆMPE VIL KØBE DEL AF DANSKE SPIL

Spilgiganten Kindred melder sig klar til at købe Danske Licens Spil af staten for 3-4 mia. kr.Regeringen tøver med at sælge. (Side 20-21)

BERLINGSKE BUSINESS

HUMMEL-EJERS BUD PÅ MOTIV: TOPCHEF FØLTE SIG FORSMÅET

Den bortviste Hummel-direktør, Søren Schriver, gik bag om ryggen på Hummels ejer, Christian Stadil, og forlængede Hummels tyrkiske licensaftale som en brik i et spil, der skulle sikre Schriver fremtidige millionindtægter uden Stadil-familiens vidende. (Forside, side 4-5)

UIGENNEMSKUELIG BUDADFÆRD FYLDER STILL IN LAURITZ.COM

Nordens største auktionshus, Lauritz.com, har opgivet at dæmme op for uigennemskuelig budadfærd på auktionssiden, hvor nogle kunder fortsat byder på samme vare ad flere omgange. Det er deres ret, lyder det fra Lauritz.coms administrerende direktør, Mette Rode Sundstrøm. (Side 6-7)

WILLIAM DEMANT-TOPCHEF FORLADER SELSKABET

Det har i de senere år ikke skortet på kritik af Niels Jacobsen som topchef for høreapparatsproducenten Willam Demant. Torsdag var det med aflæggelsen af et solidt årsregnskab slut efter 25 år i selskabet. (Side 8-9)

LUFTHAVNEN VIL FORKÆLE ERHVERVSREJSENDE

Nyt projekt skal øge den internationale tilgængelighed fra Københavns Lufthavn for forretningsrejsende. Imens arbejder lufthavnen hårdt for at få nye ruter til flere metropoler i et marked, hvor fritidsrejsende har fyldt rigtigt meget de seneste år. (Side 12-13)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

SIKKERHEDSVAGTER MÅTTE SMIDE HUMMEL-DIREKTØR UD

Søren Schriver var succesfuld direktør for Hummel i over 23 år. Nu er han smidt ud og beskyldes for at have forsøgt at svindle sig til millioner bag om ryggen på ejeren, Christian Stadil. (Forside, side 6-8)

ISS BLIVER TRUKKET NED AF BRASILIEN OG AUSTRALIEN

Den verdensomspændende danske servicekoncern ISS er gået i stå. Det afslører selskabets regnskab for 2016. Servicemastodonten indfriede forventningerne i 2016, men er forsigtig med at forudse væksten for 2017. (Side 4)

TOPDANMARK RUNDER HALVANDEN MIA. KR. I OVERSKUD

Der var fremgang på stort set alle poster for Topdanmark i løbet af 2016 undtagen toplinjen i kerneforretningen, skadesforsikring. Selskabet kom stærkt ud af 2016, men venter et lidt mere afdæmpet 2017. (Side 4)

VESTJYSK BANK LANGT FRA FÆRDIG MED NEDSKRIVNINGER

Topchef i Vestjysk Bank, Jan Ulsø Madsen, er modsat mange af sine bankkolleger ikke færdig med at nedskrive på udlånene. Det kan føre til en aktieemission. (Side 9)

TRONSKIFTET I WILLIAM DEMANT LIGE EFTER BOGEN

Modsat for eksempel Novo Nordisk forløb topchefskiftet i høreapparatkoncernen William Demant helt efter bogen. Både formand, ledelse og analytikere er tilfredse, selv om den afgående topchef får en magtfuld rolle fremover. (Side 10-11)

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Tags:  newspaper❯ 

Seneste nyheder