Fredagens internationale avisuddrag med Amazon, Microsoft, Uber

Udgivet den 29-07-2016  |  kl. 07:53  |  

FINANCIAL TIMES ( WWW.FT.COM ):

OPTUR FOR AMAZONS SALG

Amazons seneste kvartalsrapport melder om selskabets hurtigst voksende salgstal de seneste fire år. Selskabets nettooverklsud overgår analytikeres forventninger, og det er tredje kvartal i træk, at selskabet sætter rekord for dets overskud. (AMAZON'S SALES SURGE AT FASTEST RATE IN 4 YEARS)

ALPHABET BAG GOOGLE VOKSER MED SMARTPHONEREKLAMER

Alphabet, der er holdingselskabet bag Google, oplever den hurtigste vækst de seneste to år, hvilket er hjulpet godt på vej af stigende brug af smartphones og mulighederne for her at reklamere. (ALPHABET BOOESTED BY MOBILE ADVERTISING)

WALL STREET JOURNAL ( WWW.WSJ.COM ):

BOEING OVERVEJER AT STOPPE PRODUKTION AF 747

Boeing meldte onsdag ud, at selskabet overvejer at ende produktionen af model 747, der ellers har været i produktion de seneste 50 år. Selskabet planlægger at producere kun seks fly af modellen 747 fra september i år. (BOEING CONSIDERS ENDING PRODUCTION OF 747)

CREDIT SUISSE GÅR FRI FOR RETSSAG PÅ 24 MIA. DOLLAR

En amerikansk statsdommer har afvist en retssag på 24 mia. dollar, der anklager Credit Suisse for ulovlig lånpraksis, som involverer luksus ski- og golf-resorter i Caribien og det vestlige USA. (JUDGE DISSMISSES $24 BILLION LAWSUIT AGAINST CREDIT SUISSE)

MICROSOFT VARSLER FYRINGER I STOR SKALA

Microsoft planlægger at afskedige 2850 ansatte, hvilket kommer oveni i allerede annoncerede fyringsrunder. Annonceringen kommer som selskabet planlægger at omlægge salgsoperationer og reducere selskabets hardwareforretning for mobiltelefoner. (MICROSOFT TO SHED 2,850 ADDITIONAL JOBS)

FACEBOOK SKYLDER MULIGVIS MILLIARDER AF DOLLAR I SKAT

En opgørelse fra den amerikanske regering viser, at Facebook muligvis skylder 3-5 mia. dollar i skat tilbage fra 2010. De manglende skatteudgifter er forbundet med selskabets udenlandske overførsler til blandt andet Irland. Facebook erklærer sig uenig i den foreløbige afgørelse. (FACEBOOK MAY OWE BILLIONG MORE IN TAXES)

THE NEW YORK TIMES (WWW.NYT.COM):

FRANSK SELSKAB GODKENDER PLANER OM ATOMKRAFT I UK

Det franske energifirma EDF offentliggjorde torsdag selskabets bestyrelses godkendelse af at bygge et atomkraftværk i Storbritannien. Projektet har længe været til debat, og kritikere ser det som for dyrt og risikabelt. Optimister ser det som en mulighed for at begrænse de negative investeringskonsekvenser som følge af den britiske afstemning mod EU. (FRENCH UTILITY TO BUILD BRITAIN'S FIRST NUCLEAR PLANT IN YEARS)

KINA LOVLIGGØR UBER

Torsdag gik en lov igennem i Kina, der gør samkørselsservices som Uber og kinesiske Didi Chuxing lovlige. Loven gør op med tidligere juridiske usikkerheder og baner vejen for samkørsels starts-up, der allerede har modtaget milliarder af dollar i investeringer. (DIDI CHUXING AND UBER, POPULAR IN CHINA, ARE NOW LEGAL TOO)

THE GUARDIAN ( WWW.GUARDIAN.CO.UK ):

DEN BRITISKE REGERING UDSKYDER GODKENDELSE AF ATOMKRAFTVÆRK

Trods det franske energiselskab EDF's beslutning om at bygge denne generations første atomkraftværk i Storbritannien, udskyder den britiske regering en godkendelse. En afgørelse vil tidligst komme i begyndelsen af efteråret. (HINKLEY POINT C IN FRESH DOUBT AFTER GOVERNMENT DELAYS APPROVAL)

STØRSTE FALD I DEN BRITISKE FORBRUGERTILLID I 26 ÅR

Storbritannien oplever i kølvandet på afstemningen om at forlade EU det største fald i forbrugertilliden i 26 år. (UK SEES BIGGEST FALL IN CONSUMER CONFIDENCE FOR 26 YEARS AFTER BREXIT VOTE)

THE DAILY TELEGRAPH (WWW.TELEGRAPH.CO.UK):

ROLLS-ROYCE AKTIER PÅ TOPFART

Rolls-Royces aktier skød i vejret, efter at selskabet offentliggjorde foreløbige finansielle resultater, der tyder på, at selskabet endelig oplever fremgang. (ROLLS-ROYCE SHARES SURGE AS TRANSFORMATION OF TROUBLED ENGINEER TAKES HOLD)

THE INDEPENDENT (WWW.INDEPENDENT.CO.UK)

REKORDSTIGNING I BRITERNES ØLFORBRUG

Efter flere år med nedadgående ølforbrug i Storbritannien steg antallet af solgte øl med 31 mio. for april til juni sammenlignet med de tre foregående måneder. EM i fodbold boostede især salget fra supermarkeder. (BEER SALES SOAR IN UK AS BRITONS DRINK 31 MILLION MORE PINTS IN THREE MONTHS)

DAGENS NÆRINGSLIV (WWW.DN.NO):

STATOIL KØBER SIG IND I STORT BRASILIANSK OLIEFUND

Statoil køber statsejede brasilianske Petrobas ejerandel på 66 pct. af Santos-bassinet ud for Brasiliens kyst. Købet omfatter en del af Carcará, der er et af de største oliefund inden for de seneste år. (STATOIL LJØPER SEG INN I GIGANTFUNN I BRASIL)

NORWEGIANS USA-RETTIGHEDER INDDRAGES I EU'S USA-HANDELSESAFTALE

EU melder ud, at striden om Norwegians flyrettigheder i USA kan påvirke unionens frihandelsesaftale med USA. Det norske flyselskab har ventet to og et halvt år på at få rettighederne, normalt tager sådan en afgørelse to til fem uger. (NORWEGIAN BLIR PRESS MIDDEL)

/ritzau/FINANS

Astrid Melchior Olesen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk

Tags:  Newspaper - Internat❯ 

Seneste nyheder