Fredagens internationale avisuddrag med VW, Apple og Uber

Udgivet den 26-08-2016  |  kl. 08:37  |  

FINANCIAL TIMES (WWW.FT.COM):

VW KAN BLIVE NØDT TIL AT TILBAGEKØBE FLERE AMERIKANSKE BILER

Den amerikanske domstol, som håndterer sagen om Volkswagens skandale omkring dieselemissioner, fik igen sat gryden i kog ved at bede advokater på begge sider om at begynde såkaldte plan b-forhandlinger. De forhandlinger bliver aktuelle, såfremt Volkswagen ikke, som ellers lovet, kan fikse 85.000 bilers emissionsproblemer uden indflydelse på bilernes præstationsevne. (VOLKSWAGEN MAY HAVE TO BUY BACK MORE US CARS)

UBERS KAMP I DET KINESISKE MARKED KOSTER DYRT

Ubers kamp for en plads på Kinas marked for kørsler var en stor del af årsagen til et tab på 1,3 mia. dollar i første halvår af 2016, hvilket gør virksomheden til en af de mest underskudsramte virksomheder i Silicon Valley. (CHINA BATTLE DRIVES UBER TO $1,3BN LOSS)

APPLE SKYNDTE SIG AT LAPPE SIKKERHEDSHULLER

Apple har skyndt sig at lave en løsning til at dække en række af iPhones sikkerhedshuller, som ifølge forskere er blevet brugt af forskellige regeringer verden over til at aflytte aktivister og journalister. Der er sket en samtidig udnyttelse af tre fejl i Apples iOS-software, hvilket er meget usædvanligt. Torsdagens iOS-opdatering skulle lappe alle tre fejl, og kommer blot halvanden uge efter at Apple blev kontaktet af et sikkerhedsfirma. (APPLE RUSHES OUT IPHONE SOFTWARE PATCH)

WHATSAPP BANER VEJEN FOR MEDDELELSER FRA VIRKSOMHEDER

Whatsapp ændrer sin privatlivspolitik for at gøre det muligt for virksomheder at sende beskeder til tjenestens mere end 1 mia. brugere. Det åbner op for en potentiel indtægtskilde for den Facebook-ejede app. Det er første gang, siden Facebook overtog appen i begyndelsen 2014, at privatlivspolitikken bliver ændret. Whatsapp vil i den kommende tid teste meddelelser, som folk normalt har modtaget på sms - eksempelvis flyændringer og bankmeddelelser. (WHATSAPP PAVES WAY FOR MESSAGES FROM BUSINESSES)

WALL STREET JOURNAL (WWW.WSJ.COM):

TURISMEN VENDER LANGSOMT TILBAGE TIL SHARM EL-SHEIKH

Germania, et lille tysk flyselskab, har fortalt, at selskabet vil genoptage flyvningen til Sharm el-Sheikh den 31. oktober fra München. Datoen er præcis årsdagen for, at et russisk fly forulykkede som følge af et bombeangreb fra Islamisk Stat. Sidenhen er lufthavnssikkerheden blevet kritiseret. Den 7. november begynder selskabet også at flyve fra Hamburg til destinationen. (SHARM EL SHEIKH EDGES BACK INTO THE TURISM PICTURE)

YELLENS TALE TIL JACKSON HOLE BLIVER SPÆNDENDE

Investorerne håber, at Janet Yellens tale ved Jackson Hole fredag morgen lokal tid giver mere klarhed end forvirring. Emnet for hendes tale er "pengepolitikkens værktøjskasse". Mens investorerne ønsker klarhed om næste rentestigning, er Yellen nok mere tilbøjelig til at holde mulighederne åbne. (JANET YELLEN MIGHT RUIN YOUR SUMMER VACATION)

SINGAPORE FÅR VERDENS FØRSTE SELVKØRENDE TAXAER

Torsdag blev Singapore det første land i verden til at lancere en selvkørende taxiservice. Prøvekørslen, omend den er lille, illustrerer, hvordan det globale kapløb om at udvikle autonome køretøjer forløber. Feltet har traditionelt været domineret af amerikanske giganter såsom Uber og Googles Alfabet. (WORLD'S FIRST SELF-DRIVING TAXIS HIT THE ROAD IN SINGAPORE)

AMERIKANSKE EKSPORTØRER FRYGTER KINAS KRAV TIL DESINFICERING EFTER ZIKA-VIRUS

Kinas beslutning om at føje USA til en liste over Zika-inficerede lande bekymrer amerikanske eksportører. De frygter, at de er nødt til at desinficere alle containere til kinesiske havne, hvilket kan medføre højere omkostninger, forsinkelser og mister omsætning. Omkostningerne til at desinficere en container ligger på mellem 100 og 200 dollar. (CHINA'S ZIKA FUMIGATION RULES RAISE WORRIES FOR U.S. EXPORTERS)

THE NEW YORK TIMES (WWW.NYT.COM):

CALIFORNIENS EMISSIONSMÅL ER EN MILEPÆL INDEN FOR KLIMAOMRÅDET

Californien vil nu indføre statens emissionsmål i lovgivningen. Guvernør Jerry Brown har lovet at underskrive en lovgivning om, at staten reducerer sin udledning af drivhusgasser med 40 pct. under niveauet i 1990. Guvernøren har tidligere bekendtgjort samme mål, men nu bliver disse til lov. Den ambitiøse plan rammer særligt kraftværker og udledning fra køretøjer.(CALIFORNIA'S EMISSIONS GOAL IS A 'MILESTONE' ON CLIMATE EFFORTS)

THE INDEPENDENT (WWW.INDEPENDENT.CO.UK)

DOMINO'S PIZZA VIL INTRODUCERE DRONE-LEVERING I NEW ZEALAND

Torsdag oplyste Domino's Pizza, at virksomheden senere på året begynder at teste levering af pizzaer med droner i New Zealand. Desuden undersøger virksomheden mulighederne for samme leveringsmetode i Australien, Belgien, Frankrig, Holland, Japan og Tyskland. (DOMINO'S PIZZA TO INTRODUCE DRONE DELIVERY SERVICE IN NEW ZEALAND)

UBER TILLADER AT KUNDER PLANLÆGGER TURE I FORVEJEN I LONDON

Indtil nu har Uber ladet deres kunder vente, indtil de skulle afsted og håbet på, at der var en bil til rådighed. Nu vil appen introducere en funktion om at bestille en tur - ligesom traditionel taxakørsel. Turen kan bestilles op til 30 dage i forvejen og er i første omgang blevet introduceret i London, men vil også komme til andre byer snart. (UBER FINALLY INTRODUCES SCHEDULED RIDES IN LONDON, LETTING PEOPLE BOOK THEIR CARS IN ADVANCE)

DAGENS INDUSTRI (WWW.DI.SE)

FAGFORENING TRUER MED AT TØRLÆGGE NORGE

De ansatte hos Vinmonopolet, Norges svar på det svenske Systembolag, vil have indflydelse på deres pension, men ledelsen siger nej. Nu truer fagforeningen derfor med strejke og lukkede butikker. Vinmonopolet har cirka 320 butikker, som risikerer at være lukket fra midten af september. (FACK HOTAR AT "TORRLÄGGA" NORGE)

STOCKHOLM CHOKERER MED NYE P-AFGIFTER

I september kommer de første ændringer i Stockholms nye parkeringsregler, og samtidig bliver p-afgiften sat op. Priserne stiger i alle områder. Blandt andet kommer parkering i den centrale del af området Normalm til at koste 50 svenske kr. i timen mod 41 svenske kr. før. Desuden skal prisen på beboerparkering også hæves. (CHOCKHÖJDA P-AFGIFTER I STOCKHOLM)

DAGENS NÆRINGSLIV (WWW.DN.NO):

NORGES CENTRALBANK FORVENTER HØJERE LØNTILGANG

Torsdag fremlagde den norske centralbank sin forventningsundersøgelse for tredje kvartal. Undersøgelsen viser, at forventningerne til lønvækst og prisvækst i arbejdslivet er steget fra forrige kvartal. Nu forventer banken en årlig lønvækst på 2,7 pct. og en prisvækst om tolv måneder på 3,0 pct. Seniorøkonom vurderer, at centralbanken holder renten uændret. (- DET ER GANSKE MARKERTE OPPJUSTERINGER)

/ritzau/FINANS

Redaktion +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk

Tags:  Newspaper - Internat❯ 

Seneste nyheder

17:57 Europa/aktier: Regnskaber og nøgletal drejde markedet i negativ regning
17:42 Harboes Bryggeri er ved at skumme over efter ny prognose: Aktien rammer 2017-niveau
17:23 Torsdagens obligationer: Urovækkende USA-tal trak ranten op
17:09 Torsdagens aktier: Kun NKT og Carlsberg klarede sig i plus da USA-tal forstærkede nedtur
17:03 Harboes Bryggeri kommer med tidlig prognose: Ser mulighed for øget indtjening i 2024/25
16:34 Amerikansk medicinalkæmpe varsler nedskæringer - aktien falder til 2019-niveau
16:10 Flere bolighandler nærmer sig i USA
15:53 USA/åbning: Mismod på forhånd og nøgletal gjorde det hele meget værre
15:32 Investeringsstrateg: Tal fra USA kan næsten ikke være dårligere for aktier
15:08 Amerikanske renter i vejret efter uventet høj inflationsindikator
15:05 Valuta: Yen i svageste niveau overfor dollar siden 1990
15:01 Økonom ser amerikansk vækst bremse op - måske nok til rentenedsættelse i efteråret
14:49 Aktienedtur accelererer efter amerikanske nøgletal
14:34 Amerikansk økonomi vokser mindre end ventet
14:27 USA/tendens: Mismod frem mod åbning efter Meta-skuffelse
13:55 Mærsk-rederi før udskillelse: Vi skal være en aktie med markant udbytte
13:37 Svenske Alfa Laval er flyvende efter bedre end ventet ordrenindgang
13:22 Europa/aktier: Regnskabsnyt styrer markederne i minus
12:54 Vestas-konkurrenten GE Vernova får ordredyk på 40 pct. i første kvartal
12:29 Ringkjøbing LB's kundebase og udlånsoverskud afbøder rentemodvind, mener Danske