Lamper blinker for værdiaktier - øget tro på bankerne

Udgivet den 14-10-2019  |  kl. 20:15  |  

Vækstaktierne - især dem inden for it og kommunikationsservice - har længe været dem, som trak markedet opad, men den senere tid er en rotation begyndt. Værdiaktierne er igen kommet i fokus, og stejlingen af rentekurven i USA er endnu et positivt signal for segmentet - og især for bankerne.

Det mener man i Danske Bank, som mandag har løftet sin anbefaling af bankerne fra "undervægt" til "neutral", fortæller seniorstrateg Lars Skovgaard Andersen.

Udsigten til mere risk-on efter fredagens delaftale i handelsstriden mellem Kina og USA, udmøntet i ventede svagt stigende renter i USA, vil være godt nyt for bankerne, som har været presset på kerneindtjeningen, på rentemarginalen, af de ekstremt lave renteniveauer.

- Banker er den ultimative valuesektor, siger Lars Skovgaard Andersen med henvisning til den historiske prisfastsættelse af sektoren.

- En stejling af rentekurven gør banker mere attraktive, hvorfor den ikke overraskende igen skal på radaren nu.

UNDERVÆGT KAN KOSTE DYRT

Seniorstrategen peger på, at bankerne udover de lave renter også har været ramt af øget myndighedsregulering, som kræver store investeringer, og at sektoren derfor har været meget upopulær blandt investorerne. Men nu kan en undervægt komme til at "koste dyrt".

- Hvis først finansaktierne stikker af, når man ikke at blinke, før det er for sent, og så er det dyrt i mistet afkast at ligge med undervægt i sektoren, siger seniorstrategen, som imidlertid advarer om, at der fortsat er store udfordringer for bankerne i forhold til både indtjening - renterne er trods alt stadig lave og volumerne under pres - og reguleringskrav.

Investorerne bør dog gå bredt ind i sektoren, i form af eksempelvis en ETF, da regnskabssæsonen i USA netop starter tirsdag med en række storbanker på agendaen, herunder Citigroup, Goldman Sachs, JPMorgan Chase, Blackrock og Wells Fargo, og da individuelle tal kan medføre skuffelser.

VÆKST I EN TOP

Beregninger fra Danske Bank peger også på, at prissætningsforholdet mellem vækstaktier og værdiaktier igen har nået en top målt på MSCI's verdensindeks.

Kurserne på vækst er nu relativt højere i forhold til værdi sammenlignet med tiden lige inden it-boblen brast i starten af 2000, og man skal tilbage til 1976 for at finde en endnu mere aggressiv prisfastsættelse af growth over for value.

- Verden er anderledes nu end ved de seneste toppe for vækst. Vækstselskaberne fylder meget mere end de andre gange, og det gør det farligere for investorerne. Og selv vækstselskaberne vil på et tidspunkt heller ikke kunne fortsætte med at vokse meget mere end alle andre. Signalet er rentekurven, som igen stejler, og skal man følge det, er man nødt til at få lidt værdi ind i porteføljen, vurderer Danske Banks seniorstrateg.

KAN SKE MEGET HURTIGT

Lars Skovgaard Andersen peger også på, at de såkaldte "pair trades" kan accelerere en mulig vending, da mange investorer på samme tid er gået langt i vækst og kort i værdi.

- Hvis de pludselig skal afvikles, så kan det gå stærkt. Så det er nu, vi skal til at se på value. Jeg troede faktisk, at det skulle have været allerede i sommer, men så tweetede Trump og optrappede handelskrigen.

Danske Bank holder fast i en mindre overvægt i aktier og en mindre undervægt i obligationer. Banken har samtidig en overvægt i amerikanske aktier. Imidlertid sættes sektoren for stabilt forbrug - eller dagligvarer - ned fra "neutral" til "undervægt".

- Hvis man skal ud af noget, skal man måske kigge på stabilt forbrug, som har gjort det godt, og som fremstår dyrest af de mere defensive sektorer.

/ritzau/FINANS

Sten Blindkilde

Tags:  Europa❯  Shares❯  USA❯ 

Seneste nyheder