Mandagens aviser med Bavarian, FLSmidth og DFDS

Udgivet den 30-11-2015  |  kl. 06:32  |  

BØRSEN

IVÆRKSÆTTER VIL SÆLGE IT-KOMET

Serieiværksætteren Michael Moesgaard er i al diskretion ved at sælge it-firmaet Configit med en personlig gevinst på over 500 mio. kr. Jaguar satte turbo på Configit, og omsætningen er steget 697 pct. på fire år. (Forside, side 6-7)

BAVARIAN NORDICS TOPCHEF PUSLER MED FARMADRØMME

Egen salgsorganisation kan inden længe blive virkelighed for biotekselskabet Bavarian Nordic, der vil mere end blot forske og udvikle lægemidler. "På et tidspunkt bliver vi nødt til at se videre end forskning og udvikling", lyder det fra topchefen. (Side 8)

FINANSKÆMPE SKAL STYRE FORMUE FOR PENSIONSKASSE

Pensionskassen for Farmakonomer outsourcer sin forvaltning og risikostyringen af formuen til finansgiganten Blackrock. For det er svært for de mindre selskaber at leve op myndighedernes krav om rapportering, hvis de samtidig vil holde omkostningerne nede. (Side 10)

BIOTEKFONDE KØBER MASSIVT OP I FLSMIDTH

I løbet af de seneste måneder har Lundbeckfonden og senest Novo Nordisk Fonden købt massivt op i ingeniørkoncernen FLSmidth. Opkøbene forhindrer at FLSmidth kan tvinges af børsen. (Side 11)

EMIRATES AIRLINE BOOSTER VÆKSTEN MED SUPERJUMBO

Når Emirates Airline som et af verdens største luftfartsselskaber tirsdag indsætter den enorme Airbus 380 fra København, skærpes fokus på fritidskunderne. (Side 12)

BERLINGSKE BUSINESS

AIRBNB-BOOM I KØBENHAVN BEKYMRER

Turister valfarter til København, og de kan vælge mellem godt 12.000 boliger gennem udlejningstjenesten Airbnb. Det skaber panderynker i hotelbranchen og usikkerhed om en korrekt beskatning af udlejningen. Men Dansk Erhverv ser kun positive effekter af udviklingen. (Forside, side 6-7)

PENSIONSSELSKABER PRESSES UD AF DE GRØNNE INVESTERINGER

Pensionsselskaber er vilde med at investere danskernes pensionsopsparing i grønne energiprojekter. Men de er ikke de eneste investorer, der har fået øje på grønne projekter. Flere danske pensionsselskaber er i øjeblikket påpasselige med investeringerne, især i vindmøller, fordi afkastet er for ringe. (Side 4-5)

DFDS I FORRYGENDE TOPFORM

Rederiet DFDS er i topform forud for 150 års jubilæet. Forrentningen af egenkapitalen er på 15 pct. efter skat i år og næste år. Samtidig står rederiet stærkt finansielt med en nettogæld på bare 2 mia. kr. og en egenkapital på 6,4 mia. kr. Det giver handlefrihed. (Side 12-13)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

KÆMPEFLY GØR FJERNE REJSEMÅL BILLIGERE

I morgen sætter Emirates verdens største fly, Airbus A380, ind på ruten mellem København og Dubai. Flyet får plads til 615 passagerer i to etager, og vil sætte fart i konkurrencen på oversøiske ruter. (Side 8)

KLIMAÆNDRING KAN GIVE INVESTORER KULDECHOK

Flere store investorer har fokus på klimaforandringerne, fordi de indirekte og direkte kan udgøre en risiko for deres investeringer. (Side 10)

WILLIAM DEMANT FORTSÆTTER MED AT INVESTERE

Investeringerne er øget markant i William Demant som et led i strategien om at gøre selskabet større. William Demants langvarige udbyttepolitik om ikke at udlodde udbytte til aktionærerne betyder, at selskabet ønsker at bruge de frie pengestrømme fra driften på nye investeringer og akkvisitioner. (Side 12)

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Tags:  newspaper❯ 

Seneste nyheder