Mandagens aviser med Bavarian, Nationalbanken og Santa Fe

Udgivet den 03-08-2015  |  kl. 06:32  |  

BØRSEN

AMERIKANSK HEDGEFOND VIL KNÆKKE BAVARIAN

En aggressiv amerikansk hedgefond, der spekulerer i kraftige kursdyk, bruger utraditionelle metoder for at få Bavarian-kursen ned. Fonden vil have de største investorer til at sælge ud. Hedgefonden mener, at Bavarian-kursen skal 70 pct. ned. Fonden satser kvart milliard på Bavarian-nedtur. (Forside, side 6-7)

DANSKER I FRONT FOR USA’S FØRSTE HAVVINDMØLLEPARK

Efter lang tids venten er der netop taget hul på USA’s første havvindmøllepark, og det sker med en dansk projektdirektør i spidsen. (Side 12)

UNG INGENIØR VIL SKABE PROFIT PÅ VIN PÅ ÅRØ

36-årige Jakob Lei vil skabe arbejdspladser på den lille ø Årø ved at udvikle oplevelsesøkonomi på den lokale vingård. Målet er at skabe en vækstvirksomhed på øen, der blot har 150 indbyggere. Eksperter roser projektet på forhånd. (Side 14-15)

NY STRID OM HOTELBOOKINGPORTALERS MARKEDSDOMINANS

Hotelbranchen og konkurrencemyndighederne ser vidt forskelligt på, om bookingportaler som Hotels.com og Booking.com dominerer markedet. (Side 16)

KINESERE PÅ OPKØBSTOGT I NORDEN TRODS BØRSFALD

Kinesiske virksomheders interesse for at investere i den nordiske region er stigende. Hans Halskov i Across Partners forventer et rekordår for oversøiske investeringer. (Side 18)

NATIONALBANKEN HAR AMMUNITION NOK TIL EN RENTEFORHØJELSE

Nationalbanken med Lars Rohde i spidsen kan godt varme op til en renteforhøjelse. Tre tegn tyder på, at rentehoppet kommer snart. De meget markante, fald vi de seneste måneder har set i valutareserven, er klokkeklare tegn på en normalisering af situationen, siger makroøkonom fra Sydbank. (Side 20)

DELEØKONOMI PRESSER FLERE BRANCHER I KNÆ

Transport- og hotelbranchen er blot nogle af de brancher, der bliver presset af ny teknologi og deleøkonomi. Finans og genbrug er de næste på listen. (side 22-23)

CHEF FOR KRAKKET BØRS MISTÆNKES FOR SVINDEL

Japansk politi har lørdag anholdt Mark Karpeles, som er chef for den hedengangne MtGox børs, der handlede med den virtuelle valuta bitcoin. Det sker efter en række beskyldninger om svindel, der førte til det spektakulære kollaps, som har skadet den digitale valutas omdømme. (Side 24)

OPEC-LANDE VIL FASTHOLDE OLIEPRODUKTION

Trods udsigten til mere iransk olie på markedet vil Opec-landene fastholde produktionen. Det er beskeden fra generalsekretær Abdalla Salem El-Badri fra Opec. Iran er klar til at øge sin produktion markant og hurtigt. (Side 24)

BERLINGSKE BUSINESS

PENSIONSKÆMPER PÅ ROV BLANDT DE SMÅ

Der er udsigt til færre pensionskasser i Danmark. De konstant voksende krav fra både lovregulering og kunder gør livet så svært for dem, at de bliver tvunget til at søge sammen i større enheder. (Forside, side 4-6)

DANSKERNE HAR I SNIT OVER ÉN MIO. KR. I FORMUE

Danskernes sparegrise bugner med nogle af de største formuer nogensinde. Medregnet pension har en gennemsnitlig dansker nu 1.168.000 kr. i formue, når alle typer af gæld er trukket fra. Medregnes pensionen ikke, er formuen på 658.000 kr. i snit - men selvsagt med enorme forskelle.

AKTIER PÅ DE VILDE BØRSDAGE

Når topdirektøren må hoste sig igennem en nedjustering, og handlen med aktien koger, kan man lære meget om den rette pris på sit værdipapir, fortæller en investeringsekspert. Hvad end motivationen for at handle et givent værdipapir er, så er omsætningstunge dage en god mulighed for at vurdere aktiens reelle værdi, lyder det.

JYLLANDSPOSTEN ERHVERV

OPRØRER SÆTTER GANG I NYT SLAGSMÅL OM PENGETANK MED 40 MIA. KR.

Stik imod den offentlige omtale af en vedtægtstændring i den 40 mia. store pengetank Tryg-fonden bliver magten over de mange penge endnu mere koncentreret i topledelsen. Sådan lyder advarslen fra mangeårig kritiker af forsikringsselskabet Trygs hovedaktionær, Tryghedsgruppen. (Forside, side 4-5)

KOLD SOMMER GAV REKORD I JYSKE LUFTHAVNE

Mange valgte at flyve mod syd i sidste øjeblik på grund af det kedelige danske sommervejr. Der ventes flere passagerer i efteråret, fordi charterselskaberne øger kapaciteten. (Side 2)

FORSMÅEDE INVESTORER LUGTER PENGE

Finansiel Stabilitets tidligere repræsentant i Amagerbankens bestyrelse, Steen Hove, kaster nu lys på sagen om det omstridte tabsskøn for den krakkede bank. Investorer, der skød 878 mio. kr. ind i Amagerbanken, fik aldrig advarsel om en skræmmende kreditvurdering. To store søgsmål vil sætte luppen på en afgrundsdyb forskel i synet på krakbankens økonomi. (Side 8-9)

INVESTERINGSKÆMPE LUKKER LUFT UD AF BOBLESNAKKEN

Trods høje priser er obligationsmarkedet ikke inde i en boble, men investorerne kan vente større udsving og lavere afkast, lyder det fra Pimco, der styrer en af verdens største obligationsfonde. (Side 10-11)

SANTA FE GROUP LØFTER ARVEN EFTER ØK

Det gamle hæderkronede Østasiatisk Kompagni er i dag reduceret til flyttefirmaet Santa Fe Group. Forretningsmodellen er god, men at selskabet bliver nødt til at få skåret fedtet fra og få effektiviseret kerneforretningen, før koncernen bliver en holdbar investering, vurderer analyseselskab. (Side 13)

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Tags:  Danske Aviser❯ 

Seneste nyheder

17:56 Europa/lukning: Svenske banker trak ned - dyk i amerikanske olielagre sendte indeks i fald
17:04 Onsdagens aktier: DSV trak markedet i rødt med Novo - GN i plus for fjerde dag
17:00 Onsdagens obligationer: Renten endte i højeste niveau i år - steg på øget risikovillighed
16:39 USA: Olielagre tager markant og overraskende dyk
16:08 Lego-rival stiger massivt oven på regnskab
15:42 USA/åbning: Tesla tager teten i grøn åbning med masser af regnskabsnyt
15:12 Cbrain fastholder forventningerne - første kvartal er på linje med planerne
14:40 Boeing har luft under vingerne efter mindre end ventet negativ pengestrøm
13:51 USA/tendens: Tesla speeder op før åbning i ventet grøn onsdag
13:08 Valuta: Yen nær interventionsniveau
12:26 Europa/aktier: Svenske banker sender sektor ned - chipaktier i optur i positivt marked
11:44 Obligationer/middag: Renten stiger ekstra efter tyske tal
11:35 Aktier/middag: DSV og bankerne får høvl - Novo er med til at trække i rødt
10:37 Topchef: DSV har taget markedsandele på tværs af forretningen
10:18 Tyskland: IFO-indekset slog forventningerne klart i april
10:03 DSV-aktien falder tungt: Skuffelse over aktietilbagekøb og indtjening vurderer analytiker
10:02 Tyskland: IFO-indekset slog forventningerne klart i april
10:01 Topchef i Ringkjøbing Landbobank: Pres på enkelte kundegrupper trods stærk kreditkvalitet
09:39 Danske bankaktier dykker efter skuffende regnskaber fra Handelsbanken og SEB
09:22 Ringkjøbing Landbobank-topchef: Kurs mod toppen af prognosen efter stærkt kvartal