Mandagens aviser med Mærsk, DFDS og Chr. Hansen

Udgivet den 23-04-2018  |  kl. 06:32  |  

BØRSEN

MILLIARDSALG AF L'EASY VAKLER

Fynske Niels Thorborg er løbet ind i problemer, da hans månedlange intensive forsøg på at sælge selskabet 3C Retail, hvor udlejningsselskabet L'easy er den største guldklump, er strandet. (Forside, side 6-7)

DANSK IT-SELSKAB VIL INVESTERE 400 MIO. KR. I IT-MEKKA

Det danske selskab Initiator vil investere i nystartede virksomheder i blandt andet Silicon Valley. For at skaffe finansiering fra globale investorer har Initiator udstedt sin egen kryptomønt. (Side 8)

EQT'S TIA TECHNOLOGY GØR COMEBACK EFTER SLÅSKAMP

Siden den nordiske kapitalfond EQT købte Tia Technology, har softwareselskabet været plaget af problemer. Men 2017 kan vise sig at være et vendepunkt. (Side 9)

ODICO VIL BØRSNOTERES I DANMARK I ÅR

Det fynske robotteknologiselskab Odico har droppet den svenske minibørs, Aktietorget, og stiller i stedet op i køen til den danske minibørs, First North. (Side 12)

DATING-WEBSIDER KNYTTER TÆTTERE BÅND

Den danske datingpioner Dating.dk bliver nu 100 pct. overtaget af den familieejede hjemmesidekoncern Freeway, som også ejer dele af Single.dk. (Side 12)

PLUSBOG LEVERER BLØDENDE UNDERSKUD

Igen i år må Freewaykoncernen redde sin online- boghandel efter et underskud på 11 mio. Kr. Det er sidste gang, lyder det fra topchefen, som tror på overskud næste år. (Side 14)

BERLINGSKE BUSINESS

MÆRSK KÆMPER MED SKUFFEDE INVESTORER OG FALDENDE KURS

Det er svært at være aktionær i A.P. Møller - Mærsk. Siden flere end 300 analytikere og investorer deltog i en kapitalmarkedsdag i februar, har aktien været i modvind. (Forside, side 3)

DANSKE BANK TROR RENTEFESTEN FORTSÆTTER NÆSTE ÅR UD

Landets største bank, Danske Bank, vurderer, at der vil gå 20 måneder, før den første renteforhøjelse i Danmark bliver en realitet i december 2019. Nykredit og Jyske Bank venter dog, at der allerede kommer et rentehop næste sommer. (Side 6-7)

YOUSEE SENDTE PERSONER I GÆLDSREGISTER SELV OM DE IKKE VAR KUNDER

Et opgør med TDC's YouSees kundeservice kulminerede for nylig med registrering i RKI, selv om de pågældende ikke har været kunder hos selskabet. YouSee-kundeservicedirektør erkender fejlen. (Side 8-9)

DFDS UDSKIBER EGENKAPITALEN TIL TYRKIET

DFDS satser på langsigtet ekspansion med et opkøb på 7,1 mia. kr. Truslen mod det hæderkronede danske rederis planer kan komme fra politisk hold. (Side 10-11)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

MÆRSKS HAVNEINTERESSER TRUET AF KINESISKE OPKØB

Hvor kinesiske statsejede selskaber, blandt andet gigantiske Cosco, i 2007 stort set var fraværende i de europæiske havne, kontrollerer de nu 10 pct. af den samlede europæiske havneterminal-kapacitet. Dermed angriber Kina flere sider af den strategi, der ellers er udset til at gøre Mærsk til en profitabel forretning. (forside, side 4-5)

DANSK BETALINGSFIRMA ETABLERER SIG I USA

Sidste år tiltrak Viabill sig flere investorkroner end noget andet foretagende inden for fintech herhjemme. Nu indtager firmaet New York med en forretningsmodel, der vinder priser og postyr. (Side 6)

VESTAS ER DEN UBESTRIDTE NUMMER ET MEN KONKURRENT SER FARLIG UD

Vindmøllekoncernen Vestas' lønsomhed er milevidt foran konkurrenterne. Den største udfordring bliver at fastholde en så profitabel position som muligt i en verden med auktioner, hvor priserne fortsætter med at falde. Konkurrenten Siemens Gamesa kan hale ind over de kommende år. (Side 8-9)

HEDGEFONDE STOD BAG VELTIMET VÆDDEMÅL MOD BAVARIAN NORDIC

Udenlandske spekulanter øgede deres satsning mod Bavarian Nordic-aktien markant lige op til og under et voldsomt kursfald. (Side 11)

CHR. HANSEN ER EN STÆRK CASE

Ingrediensvirksomheden Chr. Hansen, der producerer naturlige tilsætninger til blandt andet fødevarer, har flere styrker end udfordringer. Aktien er derfor en god investering. (Side 12-13)

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Seneste nyheder