Mandagens aviser med Novo Nordisk, Pandora og B&O

Udgivet den 24-07-2017  |  kl. 06:32  |  

BØRSEN

SHIPPINGBOSS MENER KOMMUNEN STJÆLER ARBEJDET

Virksomheden Blue Water Shipping pudser Konkurrencestyrelsen på Odense Kommune. Topchef Kurt Skov mener, den stjæler private opgaver, og han kræver millioner i erstatning. Politikere finder Odenses havnefinte grotesk, men det er fuldt lovligt ifølge havnechef. (Forside, side 12-13)

INVESTERINGSDYK UDLØSER NØDRÅB FRA TELEBRANCHEN

Teleinvesteringerne i Danmark er dumpet ned under 2010-niveau, mens svenskernes er helt oppe at ringe. Teleboss giver lav indtjening skylden. Indtjeningen skal op. (Side 6-7)

EKSPLOSIVT VOKSENDE BØRS FOR BITCOINS

Handel med den virtuelle valuta bitcoin og hjælp til fattige mennesker er omdrejningspunktet for familien Grothe-Møller i Wemovecoins. Iværksætterfamilien har startet bitcoin-børsen Wemovecoins og driver det sociale hjælpesite Common Collection til blandt andet nødhjælp i Nepal. (Side 8)

EJERE VIL SÆLGE UD AF DANSK MODESUCCES

Parret Ditte og Nicolaj Reffstrup har med tøjmærket Ganni skabt en velindtjenende modemaskine. Nu leder de efter nye ejere til selskabet. (Side 9)

REGNSKABSKAOS HOS EKSKLUSIVT NETVÆRK

Board Network, der har prominente navne som Jens Moberg og Eivind Kolding i sit rådgivende udvalg, har problemer med regnskabet. Ejer erkender fejl. (Side 10)

KAPITALFOND GÅR IND I DEN SVENSKE NETS-RIVAL

Ejerkredsen i den svenske Nets-konkurrent og betalingsvirksomhed Klarna bliver nu udvidet efter kapitalfonden Permira ifølge New York Times har købt mindst 10 pct. i Klarna. (Side 10)

NOVO NORDISKS TOP FÅR DEN RINGESTE LØN AF EUROPAS BOSSER

Selv om Novo Nordisks topchef aflønnes med over 30 mio. kr. årligt, så skraber Novos topledelse bunden blandt de europæiske medicinchefer. (Side 11)

DANSK GASKÆMPE VENTER NYT GULDMARKED MED LNG

Flydende naturgas, LNG, spås gylden fremtid, godt trukket af frygt for russisk dominans og skærpede miljøkrav fra EU. Kosan Crisplant venter milliardmarked. (Side 14-15)

BERLINGSKE BUSINESS

OLIEGIGANTER VENDER RYGGEN TIL NORDSØEN

BP overvejer et exit fra Nordsøen og tilslutter sig dermed den række af olieselskaber, der de seneste år har vendt ryggen til olieområdet, som har tjent Danmark så godt. Men det er måske ikke entydigt negativt. (Forside, side 3)

DANFOSS HENTER NY INSPIRATION I HJERTET AF BERLIN

Den danske industrigigant Danfoss har netop udklækket andet kuld digitale supertalenter i Europas techmekka Berlin. Nu skal de 12 Danfossmedarbejdere hjem og sætte fart på digitaliseringen i landets største industrivirksomhed. (Side 6-7)

B&O PLAY SKAL SIKRE FREMTIDEN FOR DESIGNIKON

Struer-virksomheden Bang & Olufsen satser offensivt på udvikling af ikke-stationære produkter. Selskabet fokuserer på en salgsoffensiv i USA og Kina, mens traditionelt udstyr og hovedmarkedet i Europa skubbes i baggrunden. Aktien er en knald eller fald-satsning. (Side 10-11)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

INVESTORER EFTERLYSER STØRRE ÅBENHED OM CHEF-BONUSPAKKER

Med Dansk Aktionærforening og direktør Leonhardt Pihl i spidsen efterlyser investorerne, at ikke mindst C20-selskaberne bliver mere åbne om chefernes bonuspakker. (Forside, side 10-11)

SMYKKEKONCERNEN PANDORA GØR SEKS AXEL-MÆND 2,5 MIA. KR. RIGERE

En usædvanlig fuldtræffer med smykkekoncernen Pandora har gjort seks topfolk fra kapitalfonden Axcel styrtende rige. De bugnende private formuer vokser, og de seks har nu en samlet formue på over 2,5 mia. kr. ifølge nye regnskaber. (Side 4)

DANSK BUTIKSKÆDE RUNDER SKARPT HJØRNE I FRANKRIG

Flying Tiger Copenhagen har med en butiksåbning i Frankrig nået forretning nummer 800. (Side 5)

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Tags:  newspaper❯ 

Seneste nyheder