Mandagens internationale avisuddrag med Deutsche Bank, Trump og Sony

Udgivet den 27-02-2017  |  kl. 08:08  |  

FINANCIAL TIMES (WWW.FT.COM):

MERE END HVER TIENDE I AMERIKANSKE BANKER ARBEJDER I ASIEN

De store amerikanske banker har nydt godt af Donald Trumps indtog i Det Hvide Hus, som med sit løfte om færre regler har bidraget til store stigninger på aktiemarkedet. Men elitebankerne har i øjeblikket 12 pct. af sin arbejdsstyrke i Asien og tilføjer endnu flere hvert år, hvilket kan sende dem på kollisionskurs med den nye administration. (MORE THAN ONE IN 10 STAFF AT US BANKS WORK IN ASIA)

DEUTSCHE BANK TRIMMER 80 PCT. AF BONUSPULJEN

Deutsche Bank har beskåret bonuspuljen for 2016 med hele 80 pct., efter at storbanken står til at betale flere store bøder i 2017. Den tyske bank skal betale 7,8 mia. dollar eller knap 55 mia. kr. i bøder på baggrund af sager om risikable handler op til finanskrisen og hvidvaskning af russiske penge. Bonuspuljen lød på 2,4 mia. euro eller 17,8 mia. kr. i 2015. (DEUTSCHE BANK CUTS BONUS POOL BY 'ALMOST 80%')

TYSK-BRITISK BØRSFUSION TRUET AF EU-LOVGIVNING

Den planlagte fusion mellem London Stock Exchange og Deutsche Börse er pludselig i fare, efter at EU-Kommissionen har fremsat nye krav til den britiske børs. Ifølge kartellovgivning skal LSE sælge sin italienske handelsplatform MTS. Den 29 mia. euro eller 219 mia. kr. dyre handel har været undervejs i mere end et år og har været genstand for hård kritik fra både engelske og tyske politikere. (LSE-DEUTSCHE BÖRSE DEAL IN JEOPARDY OVER ANTITRUST HURDLE)

JPMORGANS TIDLIGERE KINA-TOPCHEF VIL LEJE FLY UD

Fang Fang, den tidligere topchef for investeringsbanken JPMorgan i Kina, har investeret stort i det hurtigt voksende marked for flyudlejning gennem selskabet APAL. Fang Fang, som forlod JPMorgan efter en bestikkelsesskandale i Kina, og mange andre kinesiske investorer har bevæget sig mod flyudlejning de seneste år på baggrund af massiv vækst i flyrejser i Asien og mangel på andre gode afkast i Kina. (FORMER JPMORGAN CHINA HEAD INVESTS IN AIRCRAFT LEASING)

TRUMP-STØTTER STÅR INDE FOR ANGREB PÅ MEDIERNE

Den amerikanske præsident Donald Trumps eskalerende angreb på pressen resonerer godt med partistøtterne, viser en ny undersøgelse af NBC. Knap ni ud af ti republikanere var enige i, at pressen og andre "eliter" overdrev problemerne i den nye administration, da de føler sig truet af den udvikling Trump repræsenterer. Blot 21 pct. af demokrater var enige i udsagnet. (TRUMP VOTERS LAP UP PRESIDENT'S ATTACKS ON THE MEDIA)

TRUMP-REGERINGEN VIL OMGÅ WTO-REGLER

Den amerikanske regering er ved at undersøge nye måder, hvorpå man kan forbigå Verdenshandelsorganisationen, WTO, med hensyn til handelskonflikter. Nye embedsmænd i administrationen har bedt handelsministeriet om at undersøge alternative metoder til unilateralt at indføre sanktioner mod lande og dermed forbigå WTO. (TRUMP TEAM LOOKS TO CIRCUMVENT WTO DISPUTE SYSTEM)

WALL STREET JOURNAL (WWW.WSJ.COM):

MEDICINALSELSKABER HOLDER PRISERNE I RO OVEN PÅ HÅRD KRITIK

Medicinalselskaber på det amerikanske marked har i en længere periode været under hård kritik for sine høje prisstigninger, men noget tyder på, at den politiske granskning har fungeret. Selskaberne hæver som regel listepriserne på medicin i januar, men i år har de hævet prisen på færre midler og med færre procent. Medianen var dog fortsat en prisstigning på 8,9 pct., mens den amerikanske inflation fortsat er 2 pct. (FACING CRITICISM, DRUG MAKERS KEEP LID ON PRICE INCREASES)

STIGENDE OBLIGATIONSMARKED SIGNALERER TVIVL OM TRUMP

Aktie- og obligationsmarkedet bevæger sig endnu engang i tandem efter en periode med modsatrettede bevægelser, hvilket kan være tegn på tvivl om Trumps vækstpolitik. Amerikanske aktier har været på himmelflugt siden valget, men priserne på obligationer er nu også stigende, hvilket mange investorer ser som en advarsel om, at aktierne kan være prissat for højt. (BOND MARKET IS FLASHING WARNING SIGNAL ON TRUMP REFLATION TRADE)

THE NEW YORK TIMES (WWW.NYT.COM):

SONY SER STØRRE SUCCES MED VIRTUEL REALITY END VENTET

Den japanske teknologigigant Sony har slået egne forventninger til salget af den nye satsning indenfor virtual reality, Playstation VR. Det nye headset har solgt 915.000 eksemplarer siden oktober og slår næsten med sikkerhed målsætningen om 1 mio. i de første seks måneder. Butikkerne har svært ved at følge med efterspørgslen, og Sony har etableret sig som den globale leder inden for virtual reality. (POPULARITY OF SONY'S PLAYSTATION VR SURPRISES EVEN THE COMPANY)

THE GUARDIAN (WWW.GUARDIAN.CO.UK):

BRITISKE LØNNINGER FALDT 1 PCT. ÅRLIGT MELLEM 2008 OG 2015

Briterne kunne se deres løncheck skrumpe med 1 pct. årligt efter finanskrisen, hvilket gør Storbritannien til et af blot 21 lande, hvor lønninger faldt i perioden. Ifølge TUC's undersøgelse er der ikke udsigt til forbedringer på lønfronten i Storbritannien, da nye estimater viser en ny afmatning i lønvækst og stigende priser. (UK WORKERS' WAGES FELL 1% A YEAR BETWEEN 2008 AND 2015, TUC SAYS)

FINTECH-SELSKABER FLYGTER FRA LONDON

En større udvandring af såkaldte fintech-selskaber, der beskæftiger sig med finansiel teknologi som online lån og overførsler, er ved at finde sted i London. I kølvandet på brexit-afstemningen er der stor tvivl omkring de nye spilleregler for finansselskaberne i London, hvilket skubber mange selskaber mod nye græsgange som Luxembourg og Frankfurt. Det truer Storbritanniens ambition om at være global leder indenfor fintech. (HI-TECH FINANCIAL FIRMS FLEE UK AMID DOUBTS OVER BREXIT)

WARREN BUFFETT KRITISERER WALL STREET OG LOVPRISER INDVANDRERE

Den berømte investor Warren Buffett kritiserer Wall Street i sit årlige brev til aktionærer i sit konglomerat Berkshire Hathaway. Han mener, at bankerne tager alt for høje afgifter fra investorer, som i stedet "burde holde sig til billige indeksfonde". Uden at nævne Donald Trump ved navn, lovpriste milliardæren også USA's historie som en nation af indvandrere og tilslutter sig dermed den polariserede debat. (WARREN BUFFETT, 'ORACLE OF OMAHA', CRITICISES WALL STREET AND PRAISES IMMIGRANTS)

THE INDEPENDENT (WWW.INDEPENDENT.CO.UK):

TYSK VICEMINISTER: INGEN GÆLDSSANERING TIL GRÆKENLAND

Den tyske vicefinansminister, Jens Spahn, mener ikke, at Grækenlands kreditorer skal tabe penge på deres udlån. Den Internationale Valutafond, IMF, anbefaler fortsat at afskrive dele af den græske gæld, men viceministeren understreger, at det er "meget, meget sandsynligt", at en snarlig aftale ikke vil koste kreditorerne. (NO DEBT RELIEF FOR GREECE, SAYS GERMAN DEPUTY FINANCE MINISTER JENS SPAHN)

/ritzau/FINANS

Christoffer Cirillo +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk

Tags:  Newspaper - Internat❯ 

Seneste nyheder

15:12 Cbrain fastholder forventningerne - første kvartal er på linje med planerne
14:40 Boeing har luft under vingerne efter mindre end ventet negativ pengestrøm
13:51 USA/tendens: Tesla speeder op før åbning i ventet grøn onsdag
13:08 Valuta: Yen nær interventionsniveau
12:26 Europa/aktier: Svenske banker sender sektor ned - chipaktier i optur i positivt marked
11:44 Obligationer/middag: Renten stiger ekstra efter tyske tal
11:35 Aktier/middag: DSV og bankerne får høvl - Novo er med til at trække i rødt
10:37 Topchef: DSV har taget markedsandele på tværs af forretningen
10:18 Tyskland: IFO-indekset slog forventningerne klart i april
10:03 DSV-aktien falder tungt: Skuffelse over aktietilbagekøb og indtjening vurderer analytiker
10:02 Tyskland: IFO-indekset slog forventningerne klart i april
10:01 Topchef i Ringkjøbing Landbobank: Pres på enkelte kundegrupper trods stærk kreditkvalitet
09:39 Danske bankaktier dykker efter skuffende regnskaber fra Handelsbanken og SEB
09:22 Ringkjøbing Landbobank-topchef: Kurs mod toppen af prognosen efter stærkt kvartal
09:10 Aktier/åbning: DSV's driftsskuffelse gør ondt - aktien trækker C25 ned
09:10 Fransk NKT-konkurrent rammer plet med omsætningen i første kvartal
09:01 Nordea ser solid fremgang for dansk økonomi og spår lavere renter
08:50 Zealand Pharma får gevaldigt kursmålsløft hos Nordea
08:43 Obligationer/åbning: Renterne stiger fra start efter amerikansk vending
08:31 DSV OVERBLIK Q1: Lavere priser på fragt rammer driftsindtjeningen