Network Capital Group Holding - Udlodning af ekstraordinært udbytte med et beløb der overstiger selskabets frie reserver

Udgivet den 20-09-2017  |  kl. 13:56  |  

 

Bestyrelsen i Network Capital Group Holding A/S kan oplyse, at der på selskabets ekstraordinære generalforsamling den 5. juli 2016 er blevet udloddet udbytte med et beløb, der overstiger selskabets frie reserver, hvilket er i strid med selskabslovens § 182.

Bestyrelsen indkaldte den 14. juni 2016 til ekstraordinær generalforsamling med følgende indstilling om udlodning af ekstraordinært udbytte:

"Bestyrelsen foreslår, at der udloddes et udbytte på DKK 0,46 pr. aktie svarende til en samlet nettoudlodning af selskabets frie reserver på DKK 16.485.990, når der korrigeres for selskabets beholdning af egne aktier".

Den ekstraordinære generalforsamling blev afholdt den 5. juli 2016, hvor det enstemmigt blev besluttet at udlodde kr. 0,46 pr. aktie svarende til kr. 16.485.990.

Bestyrelsen er efterfølgende blevet gjort opmærksom på, at der i henhold til selskabslovens § 182 alene måtte udloddes et beløb på kr. 13.627.000 svarende til selskabets frie reserver på daværende tidspunkt, og at udlodningen derfor er sket i strid med selskabsloven.

Det er bestyrelsens vurdering, at indstillingen om udlodning af et større beløb end tilladt efter selskabsloven skyldes en undskyldelig fejl, idet selskabet kunne have gennemført en kapitalnedsættelse først og så havde udlodningen efterfølgende overholdt reglerne efter selskabsloven.

Det er ligeledes bestyrelsens vurdering, at aktionærerne ikke har haft anledning til at tro, at bestyrelsens indstilling ikke var i overensstemmelse med selskabslovens regler, og at aktionærerne ved beslutningen om udlodningen af ekstraordinært udbytte har været i god tro. Det er derfor bestyrelsens vurdering, at aktionærerne ikke er forpligtede til at tilbagebetale det udbetalte udbytte, jf. selskabsloven 194, stk. 1. 

Selskabet har dags dato fremsendt en redegørelse for forholdene omkring udbytteudlodningen til Erhvervsstyrelsen. 

Såfremt Erhvervsstyrelsen er enig i bestyrelsens vurdering, er det bestyrelsens opfattelse, at udbytteudlodningen ikke vil have konsekvenser for selskabet, aktionærerne og værdien af aktierne i selskabet. 

Tilsvarende såfremt Erhvervsstyrelsen ikke er enig i bestyrelsens vurdering, så vil det maksimale krav som selskabet skal søge krævet tilbage fra de kapitalejere, som måtte anses for ikke at være i god tro, være kr. 16.485.990.

Konkret vil det formodentlig kun dreje sig om selskabets hovedaktionær Dansk OTC A/S, som på tidspunktet for udbetaling af udbyttet ejede ca. 75 % af aktiekapitalen i selskabet. Dansk OTC A/S har til Network Capital Group Holding A/S oplyst, at Dansk OTC A/S var i god tro om forholdene omkring udbytteudlodningen, og derfor ikke i henhold til selskabslovens regler har nogen tilbagebetalingsforpligtelse. Dansk OTC A/S har samtidigt oplyst til selskabet, at såfremt der rejses krav om tilbagebetaling mod  Dansk OTC A/S, da skal et eventuel tab dækkes af selskabets rådgivere, som har rådgivet om forholdene omkring udbyttebetalingen.

Ultimativt vil en sådan afgørelse dog henhøre under domstolene og formodentlig næppe være afgjort endelig inden for de næste 2 år.

   

 

Med venlig hilsen

Network Capital Group Holding A/S

Direktør Jesper Bak

Telefon: +45 51 30 75 78

Vedhæftede filer:

170920_Meddelelse om udlodning af udbytte.pdf

Udgivet af: NPinvestordk

Seneste nyheder

17:46 Europa/lukning: Unibrew bragede i vejret i fladt marked
17:42 Trifork-aktionærer vedtager mindre navneændring
17:16 Stoltenberg: Nato enes om at sende mere luftværn til Ukraine
17:06 Unibrew lægger knap 4 mia. kr. til markedsværdi efter største stigning i 15 år
17:04 Fredagens obligationer: Bekymring og rentefaldt vendt til lettelse og rentestigninger
17:03 Fredagens aktier: Unibrew i hovedrollen med største stigning i 15 år efter opjustering
16:42 Amerikansk Widex-chef kan godt se sig i VA igen - men ingen beslutning truffet
16:34 ECB-medlem: Europa kan trykke på renteknappen før USA men forskellen vil kunne mærkes
16:23 American Express tiltrækker kvalitetskunder og slår forventninger i første kvartal
15:57 Ørsted indgår endelig aftale med partner om køb af resten af amerikansk vindprojekt
15:46 USA/åbning: Netflix falder tungt i blandet amerikansk aktiestart
14:18 USA/tendens: Futures retter sig efter store fald tidligt fredag - Netflix i fokus
13:05 Procter & Gamble tjente mere end ventet men skuffer med salget
13:03 Valuta: Usikkerhed styrker schweizerfranc - og yoyo i euro-dollar
12:20 Europa/aktier: Unibrew og L'Oreal til tops i konfliktfyldt aktiemarked
11:56 Obligationer/middag: Bekymringer for situationen i Mellemøsten bag beskedent rentefald
11:44 Aktier/middag: Unibrew i vejret og positiv afsmitning på Carlsberg i negativt aktiemarked
11:37 Unibrew ser fortsat flad volumenvækst trods god start på året
10:25 Unibrew er foran planen: Produktionen i nytilkøbte bryggerier er kommet op i gear
09:45 Iransk embedsmand efter muligt angreb: Ingen planer om gengældelse