Obligationer/åbning: Mere appetit på risiko løfter renter

Udgivet den 13-04-2016  |  kl. 08:53  |  

Der er små renteplusser fra start på det danske obligationsmarked onsdag, hvor risikoappetitten er stigende, og investorerne derfor søger andre græsgange med deres investeringsmidler.

Den stigende risikolyst er udløst af pæne olieprisstigninger tirsdag eftermiddag, efter at Saudi-Arabien og Rusland - ifølge forlydender - forud for søndagens møde mellem de olieproducerende lande i Doha har nået en konsensus om en fastfrysning af olieproduktionen.

Tirsdag steg prisen på en tønde nordsøolie, Brent, med 4,3 pct. til 44,69, mens den onsdag morgen dog er faldet tilbage med 1,8 pct.

- Stigningen i olieprisen og stigningerne på aktiemarkederne har udløst rentestigninger. Den tiårige amerikanske rente steg i aftes til 1,78 pct., og det er også niveauet her til morgen. En del tyder på, at vi i dag vil se mindre rentestigninger på det danske obligationsmarked, skrev Sydbank i sin morgenberetning før åbningen.

Kort efter åbningen handler den tiårige danske statsobligation med en rente på 0,39 pct., hvilket er 2 basispoint højere end tirsdag, da renten på papiret steg 3 basispoint.

AMERIKANSK DETAILSALG I FOKUS

Dagens største begivenhed i forhold til nøgletal er tal for det amerikanske detailsalg i marts. Her ventes en minimal stigning på 0,1 pct. på månedsbasis ifølge et estimat fra Bloomberg.

I de foregående to måneder har der været tale om et fald i salget fra butikkerne, og det er ifølge Sydbank sket, på trods af at der er blevet skabt masser af nye arbejdspladser, amerikanerne har fået flere penge mellem hænderne, og boligpriserne er steget.

- En del tyder på, at vi også vil se en svag udvikling i detailsalget i marts, fordi vi har set et stort fald i bilsalget i denne måned. Konkret forventer vi et uændret detailsalg i marts. Et nyt fald i detailsalget kan få flere til at tvivle på, at Fed (den amerikanske centralbank, red.) hæver renten i år og dermed presse obligationsrenterne ned og svække dollaren, skriver Sydbank i sin morgenberetning.

Forinden de amerikanske nøgletal kommer der tal for industriproduktionen i eurozonen i marts. Her ventes et fald på 0,7 pct. på månedsbasis i februar.

/ritzau/FINANS

Flemming Thestrup Andersen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Open❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
0,00%
 
20/04/18

 
0,00%
 
23/04/18

 
0,00%
 
20/04/18

 
0,00%
 
23/04/18

Social Copy trading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder