Obligationer/middag: Lille rentefald efter stemningskifte

Udgivet den 17-07-2017  |  kl. 12:17  |  

Efter en neutral åbning af de europæiske rentemarkeder har formiddagens stemningsskifte på aktiemarkedet trukket investorerne over i fastforrentede aktiver, og ved middagstid ses rentefald over det meste af Europa.

For den tiårige toneangivende danske statsobligation er renten faldet 2 basispoint til 0,68 pct. siden handelsstart, og tilsvarende rentefald noteres i Tyskland og i Frankrig.

Nøgletalsmæssigt er mandag en stille dag med tal for kinesisk økonomi fra morgenstunden og eftermiddagens Empire State Manufacturing-indeks, der måler erhvervstilliden i New York-regionen.

De kinesiske nøgletal viste en positiv udvikling i industriproduktion, detailsalg og bruttonationalprodukt, BNP, i andet kvartal.

Og det amerikanske indeks ventes ifølge Bloomberg News at falde til 15,0 i juli fra 19,8 måneden før.

Først senere på ugen kommer der væsentlige makroøkonomiske begivenheder på programmet, når Den Europæiske Centralbank, ECB, holder rentemøde torsdag.

Her er forventningen blandt halvdelen af økonomerne ifølge Bloomberg News, at centralbanken med Mario Draghi i spidsen vil stramme tilgangen til pengepolitikken ved at fjerne tilsagnet om at øge opkøbet af aktiver, hvis økonomien forværres.

Hen over ugen holdes auktioner over statspapirer i Tyskland, Spanien og Frankrig for omkring 14 mia. euro.

/ritzau/FINANS

Henning Lars Nielsen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Intraday❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
0,00%
 
23/04/18

 
0,00%
 
06:48:01

 
0,00%
 
23/04/18

 
0,00%
 
06:48:01

Social Copy trading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder