Obligationer/middag: Lille rentefald op til USA-tal og fransk valg

Udgivet den 21-04-2017  |  kl. 11:47  |  

Der er fredag middag ikke store bevægelser i hverken renter eller kurser på det danske obligationsmarked. Men i eftermiddag kan amerikanske nøgletal skubbe til renterne.

Fredag middag ligger renten i 0,53 pct. for den tiårige danske statsobligation med udløb i 2027. Dermed er renten faldet omkring 1 basispoint fra torsdag.

Bevægelserne ude i Europa er også få og små generelt. I Tyskland, Sverige og Holland bevæger renten sig som i Danmark, mens faldene i Storbritannien og Frankrig er på et par basispoint.

I eftermiddag kommer der amerikanske PMI-tal fra industrien gældende for april. Indekset tager temperaturen på de amerikanske virksomheder, og det ventes ifølge et estimat fra Bloomberg News at stige marginalt til 53,8 fra 53,3.

Det er Sydbanks vurdering, at et nyt fald i det amerikanske PMI-indeks vil blive taget lidt ilde op og dermed kan presse renterne ned.

Fredag eftermiddag lander der også tal for salget af eksisterende huse i USA for marts. Der ventes ifølge estimater fra Bloomberg 5,6 mio. enheder på annualiseret basis mod 5,48 mio. enheder måneden før.

EUROPÆISKE PMI OG FRANSK VALG

I løbet af formiddagen er der kommet foreløbige PMI-tal for april fra både Tyskland og eurozonen.

Den samlede tyske PMI faldt til 56,3 fra 57,1 i marts. Der var ifølge estimater fra Bloomberg ventet et fald til 56,8. I eurozonen steg den samlede PMI til 56,7 fra 56,4. Her havde analytikerne ventet 56,4.

Underliggende lurer markedsdeltagerne på det franske præsidentvalg, hvor første runder løber af stablen søndag.

Seniorstrateg i Nordea Morten Hessner venter, at højrefløjskandidaten Marine Le Pen kommer videre til anden runde af valget om 14 dage, men at hun her taber.

- Markederne overgør efter vores vurdering den politiske risiko i Europa, og det er derfor også vores forventning, at det vil give en vis lettelse på aktiemarkedet, når først anden valgrunde også er overstået i Frankrig. Men der er altså 14 dage til, påpeger han i en kommentar.

/ritzau/FINANS

Claus Mikkelsen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Intraday❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
0,00%
 
23/04/18

 
0,00%
 
06:51:01

 
0,00%
 
23/04/18

 
0,00%
 
06:51:01

Social Copy trading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder