Obligationer/middag: Renten tager lille hop op til vigtig måling

Udgivet den 19-05-2017  |  kl. 12:47  |  

Små rentestigninger har tag i det danske obligationsmarked fredag, hvor stigninger på aktiemarkederne giver investorerne fine alternativer til de rentebærende papirer.

Den politiske uro over USA's præsidents, Donald Trumps, påståede embedsmisbrug er dæmpet lidt, og økonomiske nøgletal synes igen at finde vej øverst på investorernes dagsorden.

Vigtigst fredag blev eftermiddagens forbrugertillidstal fra eurozonen. Humøret har været i bedring de seneste par måneder og også i maj ventes en lille stigning i forbrugertilliden til minus 3 fra minus 3,6 i april, viser estimater fra Bloomberg. Samme vurdering har Sydbank, der peger på, at valgresultatet i Frankrig kan have styrket forbrugertilliden.

- Konkret venter vi, at forbrugertilliden i maj vil stige til cirka minus 3. Ser vi større stigning i forbrugertilliden, kan det udløse mindre rentestigninger og styrke euroen en smule, hedder det i en morgenkommentar.

Den tiårige danske rente ligger ved 12-tiden i 0,63 pct. Det er 1 basispoint højere end torsdag, men et fald på 4 basispoint i løbet af ugen, der har været præget af ekstra uro på finansmarkederne på grund af Trumps mange sager.

Senest har det skabt lidt ro, at den bredt respekterede tidligere FBI-chef Robert Mueller er sat til at efterforske eventuel russisk indblanding i Trumps præsidentkampagne.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Intraday❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
0,00%
 
26/04/18

 
0,00%
 
27/04/18

 
0,02%
 
26/04/18

 
0,00%
 
27/04/18

Social Copy trading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder