Officielt: Thorning udskriver valg til torsdag 18. juni

Udgivet den 27-05-2015  |  kl. 11:26  |  

Danskerne skal torsdag den 18. juni stemme om, hvem der skal lede landet de næste fire år.

Det står klart, efter at statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) på et pressemøde i Spejlsalen i Statsministeriet har udskrevet folketingsvalg.

Det skete med meldingen om, at regeringen ifølge Helle Thorning-Schmidt har løst sin opgave:

- Jeg har fra dag ét haft et mål. At bringe Danmark ud af krisen med solidariteten og ordentligheden i behold. Det er lykkes. Virksomhederne har gang i ordrerne, og mest vigtigt er 30.000 kommet i arbejde. Danmark er tilbage på sporet. Vi er ude af krisen, siger Thorning.

Hun slog samtidig på, at tiden ikke er til eksperimenter - som hun mener det vil være at udpege blå blok og Venstres formand Lars Løkke Rasmussen til at lede landet:

- Det er det rigtige tidspunkt at spørge danskerne om, hvorvidt vi skal holde kursen, eller om vi vil have Venstres eksperimenter.

- Mange danskere er bekymrede for, om vi kan bevare det Danmark, vi kender. Mit svar er ja, men vi skal kæmpe for det hver eneste dag. Det kræver stram styring, siger statsminister Helle Thorning-Schmidt (S).

Hun lægger samtidig op til, at der skal være bredt samarbejde i Folketinget, hvis rød blok vinder valget:

- Jeg ønsker at fortsætte, hvor alle partier i Folketinget er med til at træffe de vigtige beslutninger. Sådan har det været med mig som statsminister, og sådan vil det blive ved med at være, siger Helle Thorning-Schmidt.

Det brede samarbejde har dog ført til hård kritik for en barsk reformkurs mod Thorning, når regeringen eksempelvis har indgået aftaler om skattereform eller kontanthjælpsreform med Venstre.

Helle Thorning-Schmidt meddelte samtidig, at regeringen ikke træder tilbage trods valgudskrivelsen. Det er den normale procedure ved en valgudskrivelse, og det betyder formelt, at regeringen kan fortsætte efter valget, hvis den fortsat har flertal.

- Jeg glæder mig til valgkampen. Jeg ønsker alle danskere et rigtig godt valg, siger Helle Thorning-Schmidt.

/ritzau/

Redaktion +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Tags:  Danmark❯ 

Seneste nyheder