Onsdagens aviser med Danske Bank, IC Group og Vestas

Udgivet den 28-01-2015  |  kl. 06:33  |  

BØRSEN

DONG-CHEF TRUER MED STRØMSVIGT

Thomas Dalsgaard, øverste chef for Dong Energys kraftværksdivision, vil have flere penge af staten for at holde kraftværker kørende. Ellers kan man "risikere, at man eksempelvis en stille sommerdag ikke har strøm i stikket", advarer han. Dansk Energi kalder situation "alvorlig", mens elkunderne raser over udsigt til ekstra regning. (Forside, side 6-7)

STORENTREPRENØR TRIVES EFTER PIHLS RAVAGE I BRANCHEN

Den danske del af den svenske entreprenørgigant NCC rykker med sit regnskab for 2014 op i branchens superliga. En væsentlig forklaring på fremgangen er ifølge topchef for NCC, Klaus Kaae, og brancheeksperter, at branchen ikke længere er præget af underbud fremprovokeret af den nu krakkede storentreprenør Pihl & Søn. (Side 8)

KINESISKE FORESPØRGSLER PÅ B&O

Across Partners har gjort en forretning ud af at parre kinesiske investorer med danske virksomheder. Den svage danske krone har øget kinesiske interesse for danske virksomheder, og især dansk lyd er i særlig høj kurs blandt de kinesiske investorer. I 2014 blev både højtalerproducenten Libratone og Dynaudio solgt til kinesiske investorgrupper for et trecifret millionbeløb. "Vi får fortsat en del forespørgsler på dansk lyd, herunder også B&O, lyder det fra Across Partners. (Side 10-11)

EKSPORTEN REDDER DEN DANSKE MODEINDUSTRI

Rekordstort salg på 25 mia. kr. i udlandet – inkl. de store netbutikker – trækker branchens omsætning op på små 40 mia. kr. Branchen erkender åbent, at salget i Danmark dykker, og at det er eksporten, som skal sikre vækst. (Side 14)

STÆRK TRO PÅ FREMTIDEN FOR IC GROUP EFTER NY STRATEGI

Blandt analytikere og hos storinvestoren ATP er der stærk tiltro til tøjgiganten IC Group. ATP ejer 10 pct. af aktierne i IC Group, der i efteråret sidste år lancerede en ny strategi, hvor flere mærker blev solgt fra, fordi selskabet ønsker at fokusere på kvalitetsmærkerne Tiger of Sweden, By Malene Birger og Peak Performance. (Side 14)

DANSKE BANK VIL KAPRE BETALINGER PÅ NETTET MED MOBILEPAY

Danske Banks succesfulde mobile betalingstjeneste Mobilepay skal nu også kunne bruges på det hastigt voksende marked for nethandel. Banken har indgået samarbejde med en række af landets største udbydere af betalingsløsninger til onlinehandel, der forventer, at hver fjerde netbutik vil tage imod den nye betalingsløsning Mobilepay Online inden årets udgang. (Side 15)

MÆRSK HELLAS: VI HAR IKKE TABT EN ENESTE EURO

Topchef i Maersk Hellas Michalis Viridis understreger, at selskabet "som den eneste spiller i den maritime industri i Grækenland hidtil ikke har tabt én eneste euro på kunder, siden krisen begyndte i 2008". Michalis Viridis styrer forretningerne i Grækenland, Cypern og Fyrom, forkortelsen for Former Republic of Macedonia. (Side 18-19)

VILD PENGEREGN PÅ VEJ TIL DANSKE AKTIEINVESTORER

Pengeregnen fra de største danske børsselskaber kommer til at sætte rekord i år. Der er udsigt til rekordhøje udbyttebetalinger, og at der skrues kraftigere op for aktietilbagekøbene end nogensinde set før. Det er meldingen fra Sydbanks hold af aktieanalytikere, som har kigget nærmere på forventningerne til årsregnskaberne. (Side 21)

BERLINGSKE BUSINESS

VESTAS GENINDTAGER VINDTRONEN

Kongen af dansk vindenergi har i flere år heddet Siemens Wind Power, men for første gang i halvandet år tikker der flere ordrer ind hos Vestas. Tronen kan dog meget vel være på lånt tid. (Forside, side 4-5)

ASGER AAMUND SIGER FARVEL TIL HJERTEBARNET

- Man holder ikke op med at holde af sine børn, selv om de flyver fra reden. Sådan lyder det fra erhvervslivets sværvægter, Asger Aamund, efter salget af sine aktier i Bavarian Nordic, som nu definitivt stiller ham uden for biotekselskabets dør. Men det er med lettelse og en snært af vemod, konkluderer Asger Aamund. (Side 6-7)

BANKERNE KÆMPER DET AFGØRENDE SLAG

Kampen om mobilbetalingsmarkedet står primært mellem MobilePay og Swipp, mens forskellige udenlandske konkurrenter som Apple Pay og Snapcash er tilskuere. Målt på antal brugere er det indtil videre MobilePay, der har fået flest fans, men de 81 banker i Swipp-samarbejdet satte i efteråret en storstilet TV-kampagne i værk, hvor de forsøgte at udbrede kendskabet til betalingsappen. Om målet blev indfriet, har Swipp indtil videre ikke oplyst. (Side 8)

RUSSISKE BANKER PÅ VEJ OP I DET RØDE FELT

Rusland er korrupt, lovløst og ineffektivt, vurderer det amerikanske kreditvurderingsselskab Standard & Poor's. Kreditkarakteren er nedsat til junk-niveau, og at låne penge til den russiske stat er en spekulationsforretning. S&P sænker kreditkarakteren for russiske statsobligationer til BB+ og med negative udsigter. Det vil sige med mulighed for, at karakteren kan blive endnu lavere, når S&P til april genvurderer Ruslands kreditkarakter. En større bankkrise truer. (Side 14)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

CHRISTIAN CLAUSEN GØR KLAR TIL AT FORGYLDE NORDEAS EJERE

Nordea venter at fastholde og måske intensivere jagten på besparelser, når banken topchef Christian Clausen præsenterer bankens årsregnskab for 2014 onsdag morgen. (Forside, side 2)

FLERE LANDMÆND GÅR KONKURS

Kun ganske få større landbrugsbedriffter er blevet erklæret konkurs under de seneste års landbrugskrise. Det ændrer sig nu, hvor et hastigt stigende antal bedrifter går neden om og hjem. (Side 4)

FORBUND: NORDEA ER IKKE LÆNGERE EN BANK

Fagforeningen for landets bankansatte beskylder Nordea for at opføre sig mere som en kapitalfond end som en bank. Det eneste fokus er afkastet til aktionærerne, og det står i skarp kontrast til Danske Bank som ifølge forbundet følger et pænere spor. Den mere kontante stil har givet dybe ridser i lakken på Nordeas ry og rygte det seneste år. (Side 6-7)

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Tags:  Danske Aviser❯ 

Seneste nyheder