Onsdagens aviser med Danske Bank, Vestas og Tryg

Udgivet den 12-10-2016  |  kl. 06:32  |  

BØRSEN

DANSKE BANK BRUGER 3 MIA TIL FRATRÆDELSER PÅ FEM ÅR

Topchef Thomas Borgen og Danske Bank tilbyder knap 8000 ansatte i Danmark en frivillig fratrædelse. Storbanken har siden 2011 betalt 3 mia. kr. for at komme af med medarbejdere. Arbejdsgivere forudser flere nedskæringer. De ansattes fagforening mener, at Nordea og Nykredit har også kløe i aftrækkerfingeren. (Forside, side 6-7)

GE'S OPKØB KAN PRESSE VESTAS MED SALG AF BILLIGE MØLLER

Den amerikanske gigant General Electric (GE) købte tirsdag den danske vingeproducent LM Wind Power. Med opkøbet vil General Electric sænke prisen på vindmøller, lyder det fra direktør i GE. Det kan presse Vestes. (Side 8)

GENERAL ATLANTIC KØBER SIG IND I JOE & THE JUICE

Joe & The Juice har solgt ud af selskabet til amerikansk kapitalfond. Det skal sætte fart på væksten i USA, forklarer juicebarens stifter Kaspar Basse. (Side 9)

LØVEN HYRER OG FYRER EFTER STRATEGISK SKIFTE

Leo Pharma tjener ikke nok, og det koster nu 400 medarbejdere deres job i medicinalvirksomheden. Et strategisk skifte betyder samtidig oprettelse af 200 nye job. (Side 10)

UDBYTTEFEST HOS TRYG KAN SIKRE MILLIONBONUS TIL KUNDERNE

I de kommende år vil Trygs udbytte stige, forventer analytikere. Det kan nemlig betyde, at de danske kunder næste år kan se frem til igen at få 750 mio. kr. i bonus fra Tryghedsgruppen, der ejer 60 pct. af Tryg-aktierne. (Side 11)

FRITZ HANSEN MÅ KOMPENSERE FOR PUNDDYK

Den kendte danske møbelproducent Fritz Hansen planlægger prisforhøjelser i Storbritannien. Forhøjelserne bliver på samme niveau, som pundet er faldet. (Side 16-17)

BERLINGSKE BUSINESS

DANSKE BANK VÆLGER AFKAST FREM FOR ANSATTE

Danske Bank har tilbudt 8000 ansatte en frivillig fratrædelse. Det sker som et led i bestræbelserne på at nå bankens planlagte økonomiske mål for 2018. (Forside, side 10-11)

VESTAS ER KLAR TIL NÆSTE OPKØBSTRIN

Vestas-topchef Anders Runevad vil gerne opkøbe mindre selskaber, men ser ingen værdi i at overtage en vindmøllekonkurrent, sådan som Siemens for nylig gjorde. (Side 4)

INDUSTRIGIGANT BETALER 11 MIA. KR. FOR JYSK VINDKÆMPE

Kapitalfonden Doughty Hanson sælger den danske vingeproducent LM Wind Power til det amerikanske industri- og elektronikkonglomerat General Electric (GE). GE har erhvervet det danske selskab for den nette sum af 11,2 mia. kr. (Side 6)

AMERIKANSK VITAMINTILSKUD TIL FREMADSTORMENDE DANSK JUICEKÆDE

Joe & The Juice, der kontrolleres af den svenske kapitalfond Valedo, har fået en vitaminindsprøjtning fra den amerikanske kapitalfond General Atlantic, der har købt sig ind i selskabet. (Side 6)

LØVEN VIL HYRE OG FYRE I STØRRE KURSSKIFTE

En milliardaftale med den svensk-britiske gigant Astrazeneca betyder, at medicinalselskabet Leo Pharma sætter fart under en større omstilling, der indebærer, at 400 medarbejdere risikerer at miste jobbet. (Side 6)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

DANSKE BANK BEDER ANSATTE OM AT GÅ FRIVILLIGT

De ansatte i Danske Bank har fået tre uger til at overveje, om de vil forlade banken frivilligt. Lave renter og lav økonomisk aktivitet har sat bankens økonomi under hårdt pres. Finansforbundet kalder det for ren aktionærpleje. (Side 5)

JYSK VINGEPRODUCENT SOLGT FOR 11 MIA. KR.

Den amerikanske industrikæmpe General Electric har købt den midtjyske producent af vindmøllevinger, LM Wind Power, for 11,2 mia. kr. Købet kan skrue yderligere op for væksten i vingeproducenten. (Side 7)

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Tags:  newspaper❯ 

Seneste nyheder