Onsdagens aviser med Dong, Widex og PFA

Udgivet den 31-08-2016  |  kl. 06:32  |  

BØRSEN

LÆNGERE LEVETID ER DYRT FOR PENSIONSSELSKABER

Pensionskæmpen ATP sætter mia. kr. af til danskerne, der lever længere. PFA og resten af branchen afventer en opdatering fra Finanstilsynet, der kommer til efteråret. (Forside, side 14-15)

JOE & THE JUICE TÆT PÅ AFTALE MED AMERIKANSK INVESTOR

Den hidsigt ekspanderende juicekæde Joe & the Juice er millimeter fra at åbne døren for en ny medejer. En kapitalfond fra USA er ifølge flere kilder ved at købe sig ind i selskabet. Ejerkredsen holder dog kortene helt tæt til kroppen. (side 16)

PFA FÅR AFKAST PÅ 21 MIA I FØRSTE HALVÅR

Landets største kommercielle pensionsselskab, PFA, kan give kunderne en positiv forrentning af deres pensionsmidler. PFA fik et samlet investeringsafkast på 21,5 mia. kr. i første halvår. (Side 16)

DONG LIDER TAB I MILLIARDSAG OM KUNSTIGT HØJE PRISER

Dong Energy har for tredje gang i træk lidt nederlag, da Sø- og Handelsretten tirsdag dømte imod det statskontrollerede selskab i Elsam-sagen. Det blev igen slået fast, at Elsam, som Dong opslugte i 2006, tog urimeligt høje elpriser i årene 2005 og 2006. Samme konklusion er både Konkurrencerådet og Konkurrenceankenævnet tidligere kommet frem til. (Side 17)

WIDEX SATSER PÅ ØGET REPRÆSENTATION I USA

En markedsandel langt under gennemsnittet i USA skal løftes med øget salgstryk, så Widex kommer væk fra pladsen som mindste høreapparatproducent. Der skal hyres flere sælgere og investeres i salg og markedsføring. (Side 18)

BERLINGSKE BUSINESS

DONG LIDER TREDJE NEDERLAG I MANIPULATIONSSAG

Energiselskabet Elsam, der nu er en del af DONG, manipulerede elpriserne i Vestdanmark, slog Sø- og Handelsretten tirsdag fast. Dermed har Dong lidt det tredje nederlag i Elsam-sagen, der potentielt kan koste energiselskabet milliarder. Dong fastholder dog sin uskyld og overvejer at anke. (Side 10)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

DONG TABER ELSAM-SAG OM FOR HØJE PRISER

Sø- og Handelsretten har kendt Dong Energy skyldig i at have misbrugt sin dominerende stilling på det vestdanske marked for engrossalg af fysisk el til i et ikke-ubetydeligt omfang at opnå priser, som indebar en overtrædelse af konkurrenceloven. (Side 4)

MAGASIN SÆLGER SPILVIRKSOMHED

Danmarks største magasinforlag, Bonnier Publications, har besluttet at sælge spilfirmaet Planeto. Magasinforlaget, der udgiver blandt andet Illustreret Videnskab og Bo Bedre, har solgt det svenske spilfirma tilbage til stifteren, Martin Walfisz, for stort set samme beløb, som Bonnier Publications betalte for selskabet. (Side 4)

FITNESS WORLD PUMPER 50 MIO. KR. I EN NY LAVPRISKÆDE

Danmarks største fitnesskædes, Fitness Worlds, nye lavpriskæde åbner i fire danske byer om en uge. Direktøren sætter nu tal på satsningen - og åbner for et indtog i udlandet. (Side 4)

ARLA VIL LAVE MÆLK MED BRUS

Mejeriselskabet Arla vil på få år opbygge en milliardforretning på salg af nye mælkedrikke tilsat brus, smag, proteiner og fibre. Selskabet er klar til at producere eksempelvis en mælke- og frugtdrik med brus. (Side 5)

HØREAPPARATKONCERN BAG STÆRK FREMGANG

Høreapparatkoncernen Widex kommer langt bedre ud af det forgangne regnskabsår end ventet. Det betyder blandt andet, at man er i stand til at tage markedsandele. (Side 9)

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Tags:  newspaper❯