Onsdagens aviser med olieprisfald, Krak og kinesere

Udgivet den 22-07-2015  |  kl. 06:32  |  

BØRSEN

PARTIER BAG TOGFOND: VI MANGLER MILLIARDER

Den lave oliepris slår et kæmpe hul i togfonden, og det er derfor nødvendigt at hente milliarder på finansloven eller skære ned på togprojekterne. Det advarer partier bag fonden om. Den manglende finansiering splitter forligskreds. (Forside, side 16-17)

LILLE DANSK SKILTEFIRMA VIL EROBRE ØSTAFRIKA

Sønderborg-virksomheden LM Sign har sammen med en partner fra Uganda taget hul på et skilteeventyr. Masser af nye vejanlæg i Afrika giver vækstmulighed. (Side 6-7)

DRAMATISK OLIEPRISFALD KOSTER UNO-X 45 MIO

De dramatiske olieprisfald, som verden oplevede sidste år, kan aflæses direkte på bundlinjen hos Uno-X Automat. Det ser ikke pænt ud hos selskabet, der driver 270 benzintanke i landet og har en omsætning på 3,6 mia. kr. med et underskud på 16 mio. kr. Det er langt fra tilfredsstillende, lyder det. (Side 8)

EJER AF KRAK OG DE GULE SIDER FÅR FJERDE TAB PÅ STRIBE

Eniro Danmark, der står bag Krak og De Gule Sider, har tabt over 100 mio. kr. i 2014 og over det seneste år nedlagt mere end 100 job. Egenkapitalen er mere end halveret på fire år, der har budt på et samlet tab tæt på 400 mio. kr. Og flere fyringer kan være på vej. (Side 10)

MOLS-LINIEN FANGET MIDT I TALKRIG

Der er en verden til forskel, når kapitalfonde og små-aktionærer skal gøre op, hvor meget en virksomhed er værd. I kampen om Mols-Linien bliver uenigheden grundigt udstillet. Foreningen Mols-Liniens Småaktionærer har meget svært ved at mødes med kapitalfonden Polaris, der håber på at købe og afnotere Mols-Linien fra fondsbørsen. (Side 13)

INVESTORERNES VÆKSTJAGT PRESSER NASDAQ I VEJRET

Aktierne på USA-børsen stiger for hurtigt, fordi investorerne jagter vækst, som ikke findes i andre sektorer, lyder bekymringerne fra Wall Street. (Side 18-19)

BERLINGSKE BUSINESS

RÅVAREPRISFALD RYGER DIREKTE I TEGNEBØGERNE

Det er godt nyt for dansk økonomi og danske forbrugere, at olie og mange andre råvarer på det seneste er faldet kraftigt i pris. Prisfaldet er nemlig en vigtig årsag til, at forbrugerpriserne over det seneste halve år kun er steget med 0,4 pct., viser nye tal fra Danmarks Statistik. Og holder den udvikling året ud - hvad meget tyder på - står Danmark med den laveste inflation siden 1953, altså i hele 62 år. (Forside, side 8-9)

TUSINDVIS AF DANSKERE FANGET I RENTEGYSER

I de store byer er tusindvis af nye rækkehuse, lejligheder og villaer under opførelse. Fælles for boligernes kommende ejere er, at de er fanget i en rentegyser. For det er meget dyrt og sjældent meningsfyldt at låse renten fast, når der skrives under på købsaftalen. For ofte er der både et og halvandet år til den nye bolig står færdig. (Side 4-5)

ISLANDS BANKER ER IGEN PÆNE PAPIRER

For seks år siden brød Islands økonomi sammen under vægten af sine banker. Men nu har landet det godt igen - og det samme har bankerne. S&P har netop fjernet spekulationsstemplet fra de tre banker i landet. (Side 9)

JYLLANDSPOSTEN ERHVERV

VOLA-ARVINGER I BITTER STRID MED FAMILIEFOND

Efterkommere efter Vola-koncernens stifter, Verner Overgaard, er gået til angreb på ledelsen af fonden bag den succesrige armaturvirksomhed. Bestyrelsen for fonden er for dårlig til at pleje formuen og bør fyres, lyder kravet fra arvingerne. (Forside, side 6-7)

HANDELSBANKEN HAR SUCCES MED AT VÆRE RASMUS MODSAT

Handelsbanken har ingen kundeprogrammer, men fokus på filialer, hvor rådgiverne bestemmer. Den svenske storbank har enorm succes på det danske marked, og det sker med en forretningsmodel, som afviger ganske markant fra dens store konkurrenter. (Side 2)

KINESERE SIKRER LUKSUSBUTIKKER FED SÆSON

De kinesiske turister i København giver luksusbutikkerne på Strøget en lukrativ sæson i 2015. Russerne er til gengæld helt væk. (Side 3)

KUNDERNE RASER – MEN TAVSHED FRA RYANAIR

Sammen med lukningen af basen i Billund lukkede Ryanair også to ruter mellem Billund og de græske øer Korfu og Kreta samt en række vinterruter blandt andet til Tenerife. Det betyder, at Ryanair har aflyst en række flyafgange. Men Ryanair-kunderne kæmper for at få ombooket deres aflyste flybilletter, som de har krav på ifølge EU-lovgivningen. (Side 7)

FORENING VIL KÆMPE FOR ET BØRSNOTERET MOLS-LINIEN

Dansk Aktionærforening blæser nu til kamp mod kapitalfonden Polaris. Foreningen vil forhindre, at Polaris får held med at afnotere Mols-Linien fra børsen, da det vil gøre livet surt for selskabets småaktionærer. (Side 12)

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Tags:  Danske Aviser❯ 

Seneste nyheder