Onsdagens internationale avisuddrag med Mærsk, Google og Airbnb

Udgivet den 22-03-2017  |  kl. 08:14  |  

FINANCIAL TIMES (WWW.FT.COM):

AKTIEMARKEDET OPLEVER DET STØRSTE FALD SIDEN VALGET AF TRUMP

Aktiemarkeder verden har oplevet deres største fald siden valget af Donald Trump som amerikansk præsident. På det amerikanske marked faldt det toneangivende S&P 500-indeks tirsdag med 1,2 pct. Det var første gang i 109 dage, at det faldt mere end 1 pct. Faldet gav genlyd på de asiatiske markeder, hvor både Australien og Japan havde sine værste dage siden november. (MARKETS HIT BY BIGGEST DECLINE SINCE BEFORE TRUMP'S ELECTION)

DEUTSCHE BANK RYGER NED AF RANGLISTERNE

Deutsche Bank har løsnet grebet på det europæiske marked for investeringsbanker og er nu næststørst, delt med Goldman Sachs, i Europa. På globalt plan var Deutsche blandt verdens tre største investeringsbanker i 2014, men gled ned til en sjetteplads ved midten af 2016. Verdens største investeringsbank er fortsat JPMorgan. (DEUTSCHE SLIPS IN GLOBAL INVESTMENT BANK RANKINGS)

KINESISK SØGEGIGANT MISTER CHEFINGENIØR

Baidu, det kinesiske svar på Google, skal fremover operere uden hjælp fra stjerneingeniøren Andrew Ng. Baidu har omlagt forretningen til at have et større fokus på kunstig intelligens, hvortil Andrew Ng, der også grundlagde Googles Brain projekt, var en vigtig del af fremtidsplanerne. Baidu er noteret på børsen i New York.

ITALIEN I OPRÅB: G7 SKAL FORTSAT STÅ FOR FRIHANDEL

Den italienske premierminister, Paolo Gentiloni, har opfordret de resterende G7-lande til at afvise protektionisme på det kommende topmøde på Sicilien i maj. Dermed kan der være optræk til sammenstød med Donald Trump-regeringen. USA lykkedes med at udvande sproget på det seneste G20 møde i Baden-Baden, så protektionisme ikke længere fordømmes. (ITALY CALLS FOR G7 TO CHALLENGE DONALD TRUMP ON TRADE)

DALENDE KULEFTERSPØRGSEL GIVER HÅB FOR KLIMAET

Den globale efterspørgsel efter kuldrevne elværker er på pludselig og overraskende vis styrtdykket, hvilket forbedrer chancerne for at undgå de værste scenarier af global opvarmning, meddeler en gruppe miljøorganisationer. I både Kina og Inden er hundrede projekter sat på hold, og en rekordstor kapacitet er lukket ned på global plan de seneste to år. (WANING GLOBAL APPETITE FOR COAL-FIRED POWER RAISES CLIMATE HOPES)

AIRBNB ØJNER NAVNESKIFT TIL KINA-OFFENSIV

For mange amerikanske teknologiselskaber er det kinesiske marked den sidste bastion, men Airbnb satser nu på, at et navneskift kan være vejen ind på markedet. Airbnb skal i Kina fremover hedde Aibingyi, hvilket er nemmere at udtale for kineserne. Udlejningsportalen vil fordoble sine investeringer og tredoble antallet af medarbejdere i Kina i år. (AIRBNB GOES FOR NAME CHANGE IN CHINA PUSH)

WALL STREET JOURNAL (WWW.WSJ.COM):

OMTUMLEDE UBER LOVER AT ÆNDRE VIRKSOMHEDSKULTUREN

Fire ledende kvinder i kørselstjenesten Uber har forsøgt at berolige kritiske stemmer tirsdag efter en stribe af kontroverser. Bestyrelsesmedlem Arianna Huffington forsikrer medier om, at Uber er godt på vej til at finde en vicedirektør til at hjælpe den kritiserede topchef, Travis Kalanick, samt at omfattende forandringer snart vil ændre selskabskulturen drastisk. (EMBATTLED UBER PROMISES CHANGS IN CORPORATE CULTURE)

MÆRSK OG RIVALER KULEGRAVET AF AMERIKANSKE MYNDIGHEDER

Det amerikanske justitsministerium mødte uindbudt op til et møde mellem verdens 20 største containerrederier og stævnede blandt andet Maersk Line som del af en efterforskning af aftalte priser. Efterforskningen er møntet på grupperingen af rederierne i tætte alliancer. En talsperson for Mærsk udtaler, at stævningen ikke indeholder specifikke anklager. (U.S. PROBES PRICE FIXING IN SHIPPING)

KINA GÅR PÅ CHARMEOFFENSIV OVERFOR AMERIKANSKE ERHVERVSLEDERE

Kina har indledt en gedigen charmeoffensiv over for flere af de største stjerner i det amerikanske erhvervsliv for at understrege, at Kina er ivrige omkring frihandel. Blandt andet Apples Tim Cook og Jon McNeill fra Tesla deltog i Kinas udviklingsforum, hvor Kina forsøgte at rebrande sig selv som lederen af globalisering, da Donald Trumps politik kan efterlade et frirum. (CHINA RAMPS UP CHARM OFFENSIVE WITH US BUSINESS LEADERS)

THE NEW YORK TIMES (WWW.NYT.COM):

GOOGLE VIL STOPPE REKLAMER MED EKSTREMISTISK INDHOLD

Google vil optrappe indsatsen mod reklamer på ekstremistiske videoer og indlæg efter en mediestorm og boykot fra flere store selskaber. Internetgiganten vil blandt andet give markedsførere mere kontrol over, hvor reklamer specifikt skal dukke op. På trods af moderselskabet Alphabets mange sideprojekter udgør Googles reklameindtægter fortsat næsten hele indtægten på 19,5 mia. dollar (134,4 mia. kr.). (GOOGLE TRIES TO STOP ADS FROM APPERAING NEXT TO HATE SPEECH)

AMERIKANERE BEKÆMPER KLIMAFORANDRINGER MED GAFLEN

Den vestlige diæt har gennemgået markante ændringer i det seneste årti. I perioden 2005 til 2014 har amerikanerne blandt andet sænket deres indtag af oksekød med 19 pct., hvilket ses som en sejr sundhedsmæssigt, men især også for klimaet. De samlede diætændringer i USA har sænket udledningen af drivhusgasser med hvad der svarer til udledningen fra 57 mio. biler. (AMERICANS ATE 19% LESS BEEF FROM '05 TO '14, REPORT SAYS)

THE GUARDIAN (WWW.GUARDIAN.CO.UK):

BRITERNE TYNGES AF PRISSTIGNINGER OG STAGNERENDE LØNNINGER

Stigende fødevare- og brændstofpriser har skubbet den britiske inflation op til 2,3 pct. sidste måned, hvilket er det højeste i mere end tre år. Det skaber bekymringer om udviklingen i levestandarden i Storbritannien, da lønningerne ikke følger prisstigningerne. En række internationale firmaer har desuden annonceret prisstigninger, eftersom brexit svækkede pundet markant. (RISING FOOD AND FUEL PRICES HOIST UK INFLATION RATE TO 2,3%)

GOLDMAN SACHS FLYTTER HUNDREDVIS VÆK FRA LONDON

Goldman Sachs flytter en skare på flere hundrede medarbejdere væk fra London, hvor investeringsbanken samlet set har omkring 6000 medarbejdere. Flytningen til kontorer i Frankfurt og Paris sker på baggrund af de mange usikkerheder forbundet med brexit. Goldman vil desuden opgradere faciliteterne i Europa uden for London. (GOLDMAN SACHS TO MOVE HUNDREDS OF STAFF OUT OF LONDON DUE TO BREXIT)

THE DAILY TELEGRAPH (WWW.TELEGRAPH.CO.UK):

Opec OG RUSLAND RISIKERER TABT ÅRTI EFTER SKIFERREVOLUTION

Oliekartellet Opec og Rusland står over for en udmattelseskrig mod et flerhovedet monster i form af den amerikanske skiferolieindustri. Ny teknologi flytter hele tiden grænsen for, hvor meget olie amerikanerne kan udvinde, og nye felter dukker op i Latinamerika. Det sætter Opec og samarbejdspartnerne på prøve, da eksperter frygter, at overmætningen af markedet ikke slutter i 2017. (Opec AND RUSSIA RISK A LOST DECADE AS SHALE REVOLUTION SPREADS)

/ritzau/FINANS

Christoffer Cirillo +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk

Tags:  Newspaper - Internat❯