r

Udgivet den 07-08-1996  |  kl. 13:36  |  

Det danske aktiemarked rettede sig ved åbningen, men har efterfølgende fulgt tendensen med faldende kurser fra de øvrige europæiske markeder, hvorfor stigningen hurtigt blev neutraliseret.

Kort før middag ligger det toneangivende OMXC20-indeks 0,13 pct. højere i 395,83. Markedet er afventende, inden eftermiddagens offentliggørelse af de amerikanske producentpriser.

A.P.Møller-Mærsk holder et pænt niveau med en stigning på knap en procent. Olieprisen er faldet, og da Mærsk bruger mere olie end de producerer, så er effekten positiv, hvilket markedet således langt om længe har taget til sig.

Vestas har også langt om længe fremlagt et fornuftigt regnskab, som har medført en stigning på 2,4 pct. til kurs 165.

Vestas realiserede i første kvartal en omsætning på 715 mio. EUR, hvilket er en fremgang på 44 pct. i forhold til den tilsvarende periode sidste år., fremgår det af kvartalsregnskabet. Fremgangen, som afspejler den stærke markedsvækst, begrænses af fortsat komponentmangel. Markedet havde ventet en omsætning på 748 mio. EUR.

Koncernen forbedrede samtidig det primære resultat, EBIT, fra et underskud på 37 mio. EUR til et overskud på 6 mio. EUR. Her havde markedet ventet et underskud på 11 mio. EUR. Dette svarer til en overskudsgrad på 0,8 pct., hvilket er på linie med Vestas’ egne resultatforventninger for perioden.

Vestas-aktien brød i går den vigtige støtte i kurs 170, hvilket nu fungerer som modstand. Aktien er i høj grad stemningspræget, hvorfor udviklingen på det amerikanske marked meget vel kan afgøre, om Vestas skal yderligere op på den korte bane.

Administrerende direktør Jørgen Lindegaard forlader SAS-koncernen i efteråret 2006.

- Jeg føler, at det er det rigtige tidspunkt for en ny administrerende direktør at tage over, siger Jørgen Lindegaard.

SAS indleder nu processen med at finde en afløser for Jørgen Lindegaard, som har et opsigelsesvarsel på 6 måneder. SAS-aktien stiger 1,7 pct. til kurs 73.

Coloplast fremlagde tirsdag sit halvårsregnskab for 2005/06, som var en anelse bedre end markedets forventninger.

Driftsresultatet blev øget med 39% og blev 568 mio. kr. I første halvår 2004/05 var driftsresultatet påvirket negativt med 32 mio. kr. af omkostningsførte indirekte produktionsomkostninger (IPO) som følge af en betydelig lagerreduktion. IPO påvirkningen i første halvår i år var positiv med 11 mio. kr.
Konsensus i markedet var et driftsresultat på 550 mio. kr.

Omsætningen steg i første halvår 2005/06 med 9 pct. i lokale valutaer til 3.447 mio. kr., hvilket er lidt mindre end ventet. Overskudsgraden (EBIT margin) blev med godt 16 pct. lidt højere end ventet. Omsætningen voksede inden for alle produktområder. Især salget af kontinensprodukter udviste god vækst.

Konsensus i markedet var en omsætning på 3.425 mio. kr.

I Coloplasts fortsættende forretningsområder er forventningerne for 2005/06 fortsat en organisk omsætningsvækst på omkring 10 pct. i lokale valutaer med en overskudsgrad på ca. 16 pct.

Aktien er steget 1,3 pct.

Udgivet af: NPinvestordk

Seneste nyheder