Tirsdagens aviser med DFDS, Vestas og kinesiske aktier

Udgivet den 28-07-2015  |  kl. 06:34  |  

BØRSEN

DANSK VINDERFORMEL BANKER PRODUKTIVITETEN I VEJRET

Industrivirksomheden Broen-Lab har løftet produktiviteten 40 pct. Det skyldes et dansk driftsledelsesprojekt, hvor de otte deltagende virksomheder har høstet store gevinster. Det er med topchefens ord årsag til, at der er bevaret arbejdspladserne her i Danmark. (Forside, side 6-7)

NESTLÉ DANMARK OPNÅR PLUS VIA DATTERSELSKAB

Fødevarekæmpen Nestlé Danmark er gået fra et underskud på 95,9 mio. kr. i 2013 til et overskud på 9,2 mio. kr. i 2014. Men den markante bundlinjeforbedring skyldes ekstraordinære indtægter, og derfor tøver landechef Søren Rye ikke med at betegne det seneste regnskab som utilfredsstillende. (Side 8)

ATP OG GOLDMAN SACHS MED I MIA-OPKØB AF BILLEASINGFIRMA

Det danske pensionsselskab ATP er med, når hollandske Leaseplan, en af verdens største virksomheder inden for billeasing, skifter hænder. Fem investorer, herunder ATP, betaler 3,7 mia. euro, svarende til 27,6 mia. kr., når den tyske bilproducent Volkswagen og den tyske bank Friedrich von Metzler vælger at sælge fra. (Side 9)

RYANAIR OPRUSTER TIL HEFTIG PRISKRIG I SKANDINAVIEN

Knapt er braget fra Ryanairs smækkede dør til de danske baser forstummet, før den irske lavpriskæmpe igen skramler i kulissen. Med offentliggørelsen af et stærkt førstekvartalsregnskab for regnskabsåret 2016, meddeler Ryanair, at man fra 2017 har afdækket store dele af brændstofforbruget til lave priser, med lavere omkostninger og billigere billetter til følge. (Side 12)

GIGANTER LÆGGER AN TIL LANGT TÆTTERE EUROFINANSPOLITIK

Både Frankrig, Italien og Tyskland vil knytte eurozonen tættere sammen. Fælles finansminister, skatteindtægter og parlament er på ønskelisten. (Side 15)

KINESISKE AKTIER GÅR BLODRØDE UGER I MØDE

Kinas aktiemarkeder fik mandag én på sinkadusen. Det ledende Shanghai Composite Index faldt således med 8,5 pct. på ugens første dag, men flere prognoser peger på, at aktieorkanen ikke lægger sig foreløbigt. Derimod vurderer eksperter, at de kinesiske aktier vil falde yderligere den kommende tid. (Side 16-17)

BERLINGSKE BUSINESS

DE NYE DIGITALE LØSNINGER ØGER MULIGHEDEN FOR ELEKTRONISK SVINDEL

Når vi bliver mere og mere digitale og i stigende grad får samlet forskellige oplysninger på mobiltelefoner og betaler med kontaktløse kort, øges mulighederne for svindel med elektroniske betalinger. De kriminelle bliver nemlig mere og mere kreative, og det gør det svært for sikkerheden at følge med. (Forside, side 4-6)

DFDS KLAR TIL KOMPROMIS TRODS RAKET MOD FÆRGE

DFDS mødtes mandag med fagforeningen og den franske regering for at løse striden om sejladsen på Den Engelske Kanal. DFDS indstillede sejladsen fra Calais, efter at franske søfolk beskød en DFDS-færge med nødraketter. (Side 3)

NORDNETS AKTIEKREDITTER ER IGEN BEGYNDT AT STIGE

Onlinebørsen Nordnets kreditter til private investorer stiger for første gang i en årrække. Markedsopturen har noget at sige, mener Nordnet-chef, der stadig ser forsigtighed omkring gearingsmuligheden. Bankekspert kalder lån til aktiekøb for fornuftigt. (Side 4-5)

ESBJERGS SEJLENDE PENGEMASKINE

I 1981 fik tre lokale Esbjerg-fiskere - heriblandt den tidligere fiskeriminister Kent Kirk - ideen til at ombygge fisketrawlere til sikkerhedsskibe. Dengang var der nok ikke mange, der havde spået, at det lille rederi med navnet Esvagt 34 år senere kunne sælges for flere mia. kr. (Side 8-9)

KINESISK REKORDDYK SKABER AKTIEURO

De kinesiske aktier tog i går deres største styrtdyk på en enkelt dag siden 2007. De nye fald skaber usikkerhed om myndighedernes kontrol over økonomien. (Side 10)

JYLLANDSPOSTEN ERHVERV

VESTAS HAR FÅET MEDVIND PÅ SERVICE

For vindmøllekoncernen Vestas er det blevet en lukrativ forretning at sælge servicepakker til de vindmøller, som langes over disken. Sidste år bidrog serviceforretningen med knap 1,3 mia. kr. (Forside, side 6-7)

HISTORISK FALD I ANTAL DISCOUNTBUTIKKER

For første gang nogensinde er der færre discountforretninger i Danmark. Fakta, Aldi og Kiwi har lukket butikker. De øvrige er ikke vokset. (Side 3)

GULDSMEDEN I OPGØR MED SØGEMASKINER

Hotelkæden Guldsmeden vil etablere en fælles bookingportal for bæredygtige hoteller i hele verden. Målet er at vride sig fri af de store bookingmaskiners dominans. (Side 10-11)

KINESERNE TVIVLER PÅ DERES AKTIER

Verdens øjne hviler på Kina, efter at landets børsmarked mandag morgen tog sit dybeste dyk siden 2007. Det toneangivende Shanghai-indeks faldt med 8,5 pct. på trods af de kinesiske myndigheders ihærdige forsøg på at stilne aktiernes nedtur. (Side 12-13)

RYANAIR VIL SÆNKE PRISERNE EFTER OVERSKUD

Ryanairs topchef Michael O'Leary varsler en "aggressiv prispolitik" efter et godt regnskab med en stigende omsætning. Det irske lavprisselskab lægger pres på konkurrenterne med ekstra kapacitet og lavere billetpriser i vinterhalvåret, og åbner nye baser i Berlin og Gøteborg. (Side 13)

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Tags:  Danske Aviser❯ 

Seneste nyheder

17:57 Europa/aktier: Regnskaber og nøgletal drejde markedet i negativ regning
17:42 Harboes Bryggeri er ved at skumme over efter ny prognose: Aktien rammer 2017-niveau
17:23 Torsdagens obligationer: Urovækkende USA-tal trak ranten op
17:09 Torsdagens aktier: Kun NKT og Carlsberg klarede sig i plus da USA-tal forstærkede nedtur
17:03 Harboes Bryggeri kommer med tidlig prognose: Ser mulighed for øget indtjening i 2024/25
16:34 Amerikansk medicinalkæmpe varsler nedskæringer - aktien falder til 2019-niveau
16:10 Flere bolighandler nærmer sig i USA
15:53 USA/åbning: Mismod på forhånd og nøgletal gjorde det hele meget værre
15:32 Investeringsstrateg: Tal fra USA kan næsten ikke være dårligere for aktier
15:08 Amerikanske renter i vejret efter uventet høj inflationsindikator
15:05 Valuta: Yen i svageste niveau overfor dollar siden 1990
15:01 Økonom ser amerikansk vækst bremse op - måske nok til rentenedsættelse i efteråret
14:49 Aktienedtur accelererer efter amerikanske nøgletal
14:34 Amerikansk økonomi vokser mindre end ventet
14:27 USA/tendens: Mismod frem mod åbning efter Meta-skuffelse
13:55 Mærsk-rederi før udskillelse: Vi skal være en aktie med markant udbytte
13:37 Svenske Alfa Laval er flyvende efter bedre end ventet ordrenindgang
13:22 Europa/aktier: Regnskabsnyt styrer markederne i minus
12:54 Vestas-konkurrenten GE Vernova får ordredyk på 40 pct. i første kvartal
12:29 Ringkjøbing LB's kundebase og udlånsoverskud afbøder rentemodvind, mener Danske