Tirsdagens aviser med Mærsk, danske banker og Grækenland

Udgivet den 07-07-2015  |  kl. 06:32  |  

BØRSEN

EKSPORTVIRKSOMHEDER SCORER PÅ GRÆSK KRISE

Slagterivirksomheden Tican kan godt se noget positivt i den krise, der har ramt Grækenland og eurozonen. Det har forbedret konkurrenceevnen på markeder, som er uden for euroen. Årsagen er, at kronen følger den svækkede euro, og det gør danske varer billigere i USA, Storbritannien og Kina. Arla og ISS forbereder sig på græsk devaluering, mens græsk euro-exit splitter regeringen og DF. De danske pensionskasser har milliarder i klemme. (Forside, side 6-12)

SKANDALERAMT MINIBØRS LUKKER NED I DANMARK

Den skandaleramte Horsens-børs GXG Markets lukker for sine aktiviteter i Danmark. Det fremgår af en meddelelse på minibørsens hjemmeside mandag aften. Efter en række diskussioner med Finanstilsynet de seneste måneder står det klart, at det at være reguleret i Danmark ikke længere er et passende forum for GXG til at drive en markedsplads for mindre- og mellemstore virksomheder, skriver GXG Markets i en meddelelse. (Side 14-15)

STALD-ENTREPRENØR VOKSER UDEN FOR DANSK LANDBRUG

Nordeuropas største landbrugsentreprenør runder 800 mio. kr. i omsætning i år. Men priserne på erhvervsbyggeri er under hårdt pres. (Side 16)

HEMMELIG, RIG FAMILIE KØBER EJENDOMME FOR 700 MIO. KR.

Velhavende udenlandsk familie køber 26 ejendomme i København K af Artha Kapitalforvaltning, der købte op under krisen og scorer stor gevinst. De synes, at den pris, man kan købe til i København i forhold til andre storbyer, er meget interessant, lyder det. (Side 17)

BERLINGSKE BUSINESS

GRÆKENLAND, HVAD SÅ?

To plus to behøver ikke altid at give fire, når topøkonomer vurderer den græske krise. Professor emeritus Niels Thygesen - kaldet euroens fader - og tidligere overvismand Christen Sørensen er på en række punkter uenige om, hvordan Grækenland bedst kommer videre. (Forside, side 4-7)

SKANDALERAMTE ATEA MED I UDBUD OM MILLIONKONTRAKT

Statens og Kommunernes Indkøbsservice (SKI) giver bestikkelsesmistænkte Atea lov til at deltage i et udbud på en IT-aftale til 420 mio. kr. Det vækker undren hos Transparency International. (Side 3)

DANSKERNE SKIFTER SELSKAB OG FÅR BEDRE PRIS

Danskerne er nogle mobilkræmmere, og de får bedre mobilabonnementer ud af at skifte selskab. Det viser nye tal fra Konkurrence-og Forbrugerstyrelsen, som har undersøgt, hvordan og hvorfor danskerne skifter selskab på 13 markeder. 68 procent af dem, der har skiftet mobilselskab, angiver, at de har fået en bedre pris ud af det. (Side 8)

MÆRSK KLAR TIL REDERISALG FOR MILLIARDER

Efter måneders forhandlinger er A. P. Møller-Mærsk så godt som klar til at sætte pennen til papiret og underskrive en aftale, der betyder, at Danmarks største virksomhed frasælger Esbjerg-rederiet Esvagt til den store kapitalfond 3i med base i London. Det sker i en handel, der værdisætter Esvagt til over 4 mia. kr. (Side 9)

JYLLANDSPOSTEN ERHVERV

ANGST FOR GÆLDSDRAMA ER DÆMPET

Den afdæmpede reaktion i finansmarkederne på det græske nej nedtoner frygten for en ny gældskrise. Der var ingen optræk til nogen form for panik i obligationsmarkederne i eurozonens periferi-lande, der først og fremmest tæller Spanien, Portugal og Italien. (Forside, side 12-14)

DANSKE INVESTORER SPARER MILLIONER PÅ INVESTERINGSBEVISER

En hel stribe danske investeringsforeninger har i år kappet toppen af bankernes fortjeneste på investeringsbeviser. Det er sket ved at fjerne eller sænke det gebyr, kunderne betaler, når de køber nye beviser. Forbrugerrådet Tænk mener dog fortsat, at gebyrerne er alt for høje. (Side 3)

EUROPÆISK GIGANT OVERTAGER FREMADSTORMENDE KOPIPRODUCENT

Den fremadstormende medicin-kopiproducent Growth House Holding er blevet solgt til giganten Orifarm. Nordens største parallelimportør af medicin har ifølge Jyllands-Postens oplysninger betalt et stort trecifret millionbeløb for at overtage samtlige aktier i Growth House, der for nylig hyrede investeringsbanken Carnegie til at finde en køber. (Side 4)

NY BANK OPJUSTERER FORVENTNINGERNE

I løbet af juli kan kunderne i den nye PFA Bank som noget nyt få et kreditkort, lyder det kort før offentliggørelsen af halv-årsregnskabet, der ser ud til at indeholde en opjustering. Efter kun halvandet år på banen lander den nye bank hos landets største pensionsselskab PFA Pension et overskud. (Side 5)

DANSKE BANKER HAR 155 MIO. KR. I KLEMME I GRÆSK GÆLDSDRAMA

Danske og europæiske banker har efter egne standarder kun småpenge i klemme i Grækenland, og det får derfor ikke umiddelbart nogen betydning for bankerne, at grækerne søndag stemte nej. Det vurderer flere analytikere. Den seneste opgørelse fra centralbankernes centralbank, Bank for International Settlements i Schweiz viser, at danske banker ved udgangen af 2014 havde 155 mio. kr. i klemme i Grækenland i form af udlån til græske banker, virksomheder og husholdninger. (Side 13)

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Tags:  Danske Aviser❯ 

Seneste nyheder