Tirsdagens aviser med SAS, Dong og Nets

Udgivet den 17-01-2017  |  kl. 06:32  |  

BØRSEN

REDERIER I BREXITKRIG OM DANSKE JOB

Danske rederier kan miste et milliardmarked og job i hobetal, hvis briterne efter brexit ikke skal leve op til EU's fælles regler om miljø, statsstøtte og arbejdsmiljø. Danmarks Rederiforening mener, at Storbritannien arbejder på at blive Nordeuropas Singapore, der kan tiltrække skibe, arbejdspladser og hovedkontorer fra resten af EU. (Forside, side 14-17)

BØNDERNE FÅR I ÅR 5 MIA. KR. MERE I KASSEN

Landbrugets samlede indtjening stiger fra minus 2,8 mia. kr. til plus 2,2 mia. kr. Men mange landmænd tjener stadig ikke nok til at betale af på deres gæld. (Side 6-7)

PENSIONSKÆMPER FIK BAGHJUL PÅ AFKAST AF SYV PBU-ANSATTE

Kunder i pensionskæmperne PFA, Danica og Nordea fik baghjul på afkast i 2016, hvor den helt store vinder var landets pædagoger, der har pensionen i PBU. Her fik en kunde med middel risiko og 20 år til pension et afkast på 9,6 pct. i selskabets markedsrenteprodukt. (Side 8)

CAFÉKÆDE I FREMGANG SER MOD UDLANDET

Den landsdækkende cafékæde Vivaldi har lavet et rekordoverskud på 11,4 mio. kr. Næste skridt er udlandet siger bagmanden, Chibo Deliktas. (Side 10)

DALOON-ARVING OPGIVER SALG AF BAGERISUCCES

Hemming Van, der solgte Daloon i 2015, har forsøgt at sælge ud af madsuccesen Easyfood. Men ingen fonde ville betale den pris, han forlangte, erkender han. (Side 11)

COLUMBUS FORKÆLER INVESTORER

It-selskabet Columbus bliver ved med at forkæle sine investorer. Den femtebedste af alle danske aktier de sidste fem år opjusterede mandag forventningerne til indtjeningen i det regnskab for 2016, som lander om to måneder. (Side 11)

RÅDGIVERFIRMA HJÆLPER TIL SVENSK BØRSNOTERING

Rådgivningsfirmaet Gemstone Capital vil hjælpe danske virksomheder med at blive børsnoteret i Sverige. (Side 12)

NYKREDITS FORKLARING PÅ GEBYRHOP VÆKKER VREDE

Nykredits kunder mener, at koncernen har rodet sig ud i et forklaringsproblem om forhøjelsen af bidragssatserne. For Basel-komitéen har udskudt offentliggørelsen af nye anbefalinger til finansiel regulering, og den er blevet brugt som begrundelse for at hæve bidragssatserne. (Side 12)

BERLINGSKE BUSINESS

SAS GØR KLAR TIL UDFLAGNING TIL IRLAND

Det skandinaviske luftfartsselskab SAS er langt med planerne om at udflage flere fly til Irland, sådan som Norwegian allerede har gjort. Det giver mulighed for billigere arbejdskraft, siger britisk professor, mens flere danske politikere er bekymrede. (Forside, side 4-5)

DONGS SALG AF ARVESØLVET SANDER TIL

Dong har i knap halvandet år forsøgt at sælge sine olie- og gasrørledninger i Nordsøen og en olieterminal i Fredericia til Energinet.dk, men problemer med to centrale olie- og gasfelter i Nordsøen har gjort, at et salg lader vente på sig. (Side 7)

NETS KOM TIL AT PUMPE AKTIONÆRTAL KUNSTIGT OP

Nets er ved en fejl kommet til at overdrive, hvor mange nye aktionærer selskabet fik ved børsnoteringen sidste år. Nets oplyste, at der var 42.000 nye aktionærer ved børsnoteringen, men det rigtige tal er 30.000. Siden har yderligere 7000 investorer solgt deres aktier, og derfor har Nets i dag 23.000 forskellige aktionærer tilbage. (Side 8)

INDENRIGSRUTER VIL UD AF GLEMSLEN

Københavns Lufthavne overrakte mandag transportministeren en ny rapport om indenrigsflyvninger. Flyselskaberne undrer sig over ikke at være blevet hørt. (Side 9)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

MILLIARDERNE RULLER IND I MAJ INVEST

Maj Invest er slået igennem som Europas næstbedste investeringshus på globale aktier over de seneste ti år. Det har fået institutionelle investorer fra hele verden til at kaste milliarder af kroner i armene på det danske investeringsteam. Puljen med globale aktier er nu på over 20 mia. kr. (Forside, side 6-7)

DANSKE VIRKSOMHEDER ER DÅRLIGE TIL NETHANDEL

Mens de danske virksomheder har godt fat i at sælge varer til de danske forbrugere over nettet, går det helt anderledes dårligt, når det kommer til salg af varer online til udenlandske virksomheder. Kun 2 pct. af Danmarks samlede eksport sker via websalg, og kun 7 pct. af de danske virksomheder sælger varer over nettet til udlandet. (Side 4)

PENSIONSKÆMPER BESKYLDES FOR AT STØTTE ULOVLIGE BOSÆTTELSER

Danske pensionsselskaber investerer ivrigt i virksomheder, der har aktiviteter i de besatte palæstinensiske områder på Vestbredden. Sampension forsvarer investeringerne og afviser kritik. (Side 5)

JYSK INDUSTRIKONCERN VENTER PÅ TRUMP

Nye offentlige investeringer i USA kan smitte positivt af på den danske ventilproducent AVK Holding, der ikke frygter stigende protektionisme fra USA's side. (Side 8-9)

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk

Tags:  newspaper❯