Tirsdagens aviser med Tryg, Zealand og FLSmidth

Udgivet den 26-05-2015  |  kl. 06:32  |  

BØRSEN

TIGER PÅ SPRING TIL BØRSEN

Butikskæden Tiger øgede sidste år omsætningen med 44 pct. og overskuddet med 68 pct. Og den vækstsucces får kapitalfonden EQT til at se en børsnotering af kæden som en oplagt mulighed. Den ny franske direktør, Xavier Vidal, peger på, at dårlige butikker bliver lukket, mens bestyrelsesformand Ole Andersen mener, at konceptet holder overalt (Forside, side 6-7)

ZEALAND-TOP SKÆVER TIL GENMAB I NY STRATEGI

Siden børsnoteringen i 2010 har Zealand Pharma kæmpet forgæves med at overbevise investorerne om selskabets værdi. En ny strategi skal sikre mere værdi for aktionærerne. Derfor bliver der set i retning mod Genmab i den nye strategi, som Zealand Pharma præsenterer til efteråret. Genmab er et fantastisk eksempel, mener formanden. (Side 8)

TRYG VIL FORSVARE SIN UDBYTTEMASKINE

Forsikringsselskabet Tryg er i dag en velsmurt pengemaskine, der med den nuværende aktiekurs forventer at give investorerne et afkast på 6 pct. årligt alene i udbytte og aktietilbagekøb. For at sikre at ny konkurrence og større fokus på lave priser ikke laver om på det arbejder Tryg målrettet med at effektivisere, samtidig med at kundetilfredsheden forbedres. Det er nøglen til fortsat at levere det højeste udbytte i C20, mener topchef. (Side 10-11)

PRIVATE JETFLY OPLEVER FREMGANG I DANMARK

Jetfly til topdirektører, rockstjerner og milliardærer er i stigende grad registreret i Danmark. Selvom vi herhjemme kun kan bryste os af den 16.-største flåde af business-jetfly i Europa, så er flere fly faktisk kommet til over de seneste fem år, mens resten af Europa har haft tilbagegang. (Side 15)

SMÅ FIRMAER BLIVER KVAST I INGENIØRKAPLØB

Der vil om ti år vil mangle 10.000 ingeniører i Danmark, men allerede nu får manglen en gigant som Novo Nordisk til at skæve til udlandet. Danmark er ikke attraktivt for udenlandske ingeniører, da skatten skræmmer mange fra at kommer hertil. Flaskehalsproblemet er stort hos de større virksomheder og må betegnes som enormt hos de mindre. (Side 20)

PILOTPROJEKT SKAL SLÅ HUL IND TIL KINAS VINDMARKED

Kineserne er verdensmestre, når det kommer til at opføre vindmøller. Men de er ikke verdens bedste til at vedligeholde dem – og ofte har de lokale producenter skelet mere til pris end til kvalitet, når de har skullet vælge komponenter. Nu skal pilotprojektet Quality Wind dokumentere disse forskelle og på den måde bane vej for, at danske leverandører kan få en større bid af verdens største marked for vindindustri. (Side 22-23)

DEN STØRSTE ORDRE TIL FLSMIDTH I 18 MÅNEDER

Den danske maskin- og ingeniørkoncern FLSmidth har sikret sig selskabets største ordre i halvandet år. Den vietnamesiske entreprenørgigant Xuan Thanh Group har således hyret Valby-selskabet til at bygge en cementfabrik i Vietnam til ca. 750 mio. kr. (Side 25)

BERLINGSKE BUSINESS

EKSPERTER SÅR TVIVL OM NORDEAS KREDITBOG

Mens andre danske banker øger den buffer, som er sat af til kommende tab, gør Nordea det modsatte med sin danske forretning. Det får en række eksperter til at undre sig og pege på, at Nordea muligvis ikke har tilstrækkeligt styr på sine udlån. (Forside, side 4-5)

DANSK ERHVERVSLIV SULTER EFTER OPKØB

Optimismen er tilbage i dansk erhvervsliv, der planlægger flere investeringer og opkøb i 2015. Tal fra første kvartal viser, at virksomhedshandlerne allerede er tæt på rekordniveau. (Side 6)

DFDS KLAR TIL OPKØBSJAGT

Der er ikke plads til flere nye færgeruter, så fremtidens vækst skal ske gennem opkøb, og det danske rederi er klar til at slå til, når den rigtige kandidat dukker op. (Side 6-7)

IFU FÅR NYT MANDAT I VÆKSTLANDE

Øget velstand i Kina var på nippet til at ekskludere landet fra listen over steder, hvor Investeringsfonden for Udviklingslande må agere. Med en ændring af fondens paragraffer kan IFU nu blive i Kina og samtidig investere i en række nye vækstmarkeder. (Side 8)

NNIT ER EN FORNUFTIG OG LANGSIGTET PLACERING

Stort potentiale i tracking af medicinprodukter. Aktien opfattes som kedelig, men udgør en god købsmulighed. Fidusen er, at NNIT kan udnytte sin "know how" ved at brede salget ud og blive mere selvberoende, samtidig med at man styrker sin evne til at servicere Novo Nordisk, der står for 48 pct. af omsætningen. Emnemæssigt fokuseres på tracking, der består i at kunne følge et produkt fra fremstilling via distribution helt ud til brugeren, hvorved sikkerheden forbedres og eventuelle fejlbehæftede varer kan tilbagekaldes med mindst mulig skadevirkning. (Side 16-17)

JYLLANDSPOSTEN ERHVERV

DANSKE BANKER HAR TABT 100 MIA. KR. SIDEN FINANSKRISEN

Først nu, syv år efter at krisen ramte, er de helt store tab for alvor holdt op med at ramme den danske banksektor. Samtidig kan regningen for, hvor meget bankerne rent faktisk har tabt på deres nedskrivninger, dermed gøres op. Og den er stor; 15 af de største overlevende banker fra kriseårene har alene på tabte udlån måttet afskrive lige over 100 mia. kr. ud af samlede nedskrivninger på lidt over 160 mia. kr. (Forside, side 4-5)

HIMMEL OG HELVEDE I SHIPPINGBRANCHEN

Mens både tørlast- og containerrederierne har klaret sig hæderligt gennem de svære år efter finanskrisen, har det været en lang ørkenvandring for tankrederierne. Herhjemme har især det tidligere så hæderkronede rederi Torm været tæt på lukning, blot for at blive reddet af en hær af banker i 11. time. (Side 2)'

NY NEDTUR RAMMER TUSINDVIS AF LANDMÆND

De seneste måneders dramatiske prisfald på råvarebørserne forplanter sig nu til de danske landmænd. Arla sænker mælkeafregningen og reducerer dermed indtjeningen på tusindvis af danske kvæggårde. (Side 3)

KINAS GULD TVINGER DANSK EKSPORT UD I ET HEFTIGT HÆKKELØB

Det går fremad i Kina, men ikke så hurtigt, og det har vist sig sværere end ventet for alvor at få plantet eksportordrer i Kina. Novozymes udvikler specifikke produkter til det kinesiske marked, for kineserne kan ikke bruge de vestlige enzymer. Novo Nordisk kan mærke, at sundhedspersonalet er betydeligt sværere at få i tale, fordi det er bange for at blive beskyldt for korruption. Grundfos mærker den generelt lavere vækst i i Kina ved, at kunderne mangler finansiering, og så køber de ikke så mange pumper til deres byggerier. Men det kinesiske milliardmarked er ganske enkelt er for attraktivt til at forlade. (Side 8-9)

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Tags:  Danske Aviser❯ 

Seneste nyheder

17:46 Europa/lukning: Unibrew bragede i vejret i fladt marked
17:42 Trifork-aktionærer vedtager mindre navneændring
17:16 Stoltenberg: Nato enes om at sende mere luftværn til Ukraine
17:06 Unibrew lægger knap 4 mia. kr. til markedsværdi efter største stigning i 15 år
17:04 Fredagens obligationer: Bekymring og rentefaldt vendt til lettelse og rentestigninger
17:03 Fredagens aktier: Unibrew i hovedrollen med største stigning i 15 år efter opjustering
16:42 Amerikansk Widex-chef kan godt se sig i VA igen - men ingen beslutning truffet
16:34 ECB-medlem: Europa kan trykke på renteknappen før USA men forskellen vil kunne mærkes
16:23 American Express tiltrækker kvalitetskunder og slår forventninger i første kvartal
15:57 Ørsted indgår endelig aftale med partner om køb af resten af amerikansk vindprojekt
15:46 USA/åbning: Netflix falder tungt i blandet amerikansk aktiestart
14:18 USA/tendens: Futures retter sig efter store fald tidligt fredag - Netflix i fokus
13:05 Procter & Gamble tjente mere end ventet men skuffer med salget
13:03 Valuta: Usikkerhed styrker schweizerfranc - og yoyo i euro-dollar
12:20 Europa/aktier: Unibrew og L'Oreal til tops i konfliktfyldt aktiemarked
11:56 Obligationer/middag: Bekymringer for situationen i Mellemøsten bag beskedent rentefald
11:44 Aktier/middag: Unibrew i vejret og positiv afsmitning på Carlsberg i negativt aktiemarked
11:37 Unibrew ser fortsat flad volumenvækst trods god start på året
10:25 Unibrew er foran planen: Produktionen i nytilkøbte bryggerier er kommet op i gear
09:45 Iransk embedsmand efter muligt angreb: Ingen planer om gengældelse