Torsdagens aviser med Mærsk, Nilfisk og Vestas

Udgivet den 14-12-2017  |  kl. 06:32  |  

BØRSEN

KAPITALFOND MENER TOPPEN ER NÅET FOR VIRKSOMHEDSSALG

Maj Invest scorer kæmpegevinst på at sælge Muuto, der har femdoblet sin værdi på tre år. Med en pris på 1,9 mia. kr. indkasserer både stifterne af Muuto og medejeren Maj Invest en massiv gevinst på det unge designfirma. Ifølge fonden har priserne på virksomheder nu nået toppen. (Forside, side 6-7)

TIDLIGERE YOUSEE-CHEF I NY OG KRÆVENDE ROLLE

Som ny topchef skal René Brøchner gøre it-virksomheden Icotera stor og lækker, så ejerne - herunder den største aktionær, Maj Invest - kan se frem mod exit. Tidligere på året købte Maj Invest Equity 75 pct. af Icotera for et pænt trecifret millionbeløb. (Side 8)

KAPITALINDSPRØJTNING SKAL KICKSTARTE HUGO GAMES

Aktien i Hugo Games, der har været noteret på børsen i Oslo siden 2015, har fået tæsk, og selskabet har svigtet deadlines. Med en kapitalindsprøjtning på 34 mio. kr. satser selskabet på at kunne hive sig selv op ved nakkehårene. Ny direktør skal fjerne truslen for konkurs. (Side 10)

VESTAS' SPREDTE EJERSKAB ER ET EFFEKTIVT VÆRN

I markedet spekulerer flere analytikere og investorer i denne tid på, om Vestas kan blive købt op. De seneste ugers fald i aktiekursen har udløst spekulationer om, at en udenlandsk overtagelse af Vestas kan være mulig. Men Vestas' spredte ejerskab uden storaktionærer er en hindring. (Side 12)

KRISERAMTE FALCK FÅR NY MILLIARDREDNING FRA EJERE

Redningskoncernen Falck er i krise, og den har vokset sig så stor, at ejerne igen må træde til med en redningspakke i milliardklassen. Det hårde økonomiske pres betyder, at redningskoncernen nu får et lån på 2 mia. kr. fra ejerne, heriblandt den stenrige Lundbeckfonden, til en rente på 10 pct. (Side 14)

BERLINGSKE BUSINESS

TOPLEDERE VENTER ENDNU MERE FART PÅ OPSVINGET

Det går godt i dansk økonomi, og det kommer til at gå endnu bedre, lyder det fra Berlingske Business' Toplederpanel. Toplederne forventer højere omsætning og stigende investeringsaktivitet i den allernærmeste fremtid. Rekordmange virksomheder venter at ansætte flere medarbejdere. (Forside, side 8)

MELLEMMÆND MYLDRER IND PÅ DET NYE AIRBNB-MARKED

Nye virksomheder og koncepter pibler frem i ly af Airbnb, mens også eksisterende udlejningsfirmaer tjener på at være bindeled mellem udlejere og lejere. Mellemmændene afviser den tiltagende kritik. (Side 10-11)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

BANKERNE HAR INGEN GRUND TIL AT HÆVE PRISER

Bankerne har de seneste år hævet priserne markant på grund af regningen fra ny regulering. Men der er slet ingen regning, fastslår eksperter fra Aarhus Universitet. (Forside, side 4)

EKSPORTEN AF DANSKE FØDEVARER SÆTTER REKORD I ÅR

Eksporten af danske fødevarer og landbrugsprodukter er i år vokset til det højeste niveau nogensinde. Ifølge nye beregninger fra brancheorganisationen Landbrug & Fødevarer, L&F, vil fødevareklyngens samlede eksport i år vokse omkring 7 mia. kr. til 164 mia. kr. (Side 3)

STORAKTIONÆR VIL FUSIONERE NILFISK MED AMERIKANSK KONKURRENT

Den britiske kapitalfond Primestone, der er storaktionær i Nilfisk, vil have selskabet fusioneret med den amerikanske konkurrent Tennant. Kapitalfonden har over 5 pct. af aktierne i begge selskaber og har udset sig selv som Kirsten Giftekniv. (Side 5)

MÆRSK SCORER FORMUE PÅ TRANSPORT AF USA-NØDHJÆLP

Den danske shippingkæmpe Maersk Line tager sig bedre betalt for at sejle fødevarehjælp for USA end for anden lignende fragt. Det løber op i et trecifret millionbeløb årligt. (Side 10-11)

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Tags:  newspaper❯ 

Seneste nyheder