Torsdagens aviser med Mærsk, Unibrew og Vestas

Udgivet den 21-09-2017  |  kl. 06:32  |  

BØRSEN

ROBERT UGGLA SER A.P. MØLLER HOLDING SOM EN STARTUP

Mærsk-familiens pengetank, A.P. Møller Holding, kaster sig med købet af Maersk Tankers over et nyt forretningsben. Der skal opbygges helt nye forretninger, og på den måde ligner det en startup ifølge topchef Robert Uggla. Mærsk-investorer kræver transparens, mens analytiker påpeger, at svære frasalg mangler. (Forside, side 6-7)

DANSK USA-NOTERET SELSKAB TRUES MED EXIT

Den danskstiftede internetvirksomhed Ominto, der blev løftet fra den lille OTC-børs til Nasdaq i New York, og som stadig er domineret af dansk bagland, kan ryge ud af Nasdaq-børsen. Kursen er faldt over 80 pct., regnskabet er forsinket, og to revisorer er fyret. Investorer er bekymrede. (Side 8)

FINANSIEL VAGTHUND SKAL SPARKE FINTECH I GANG

Finanstilsynet får et millionbeløb til en styrket satsning på fintech-selskaber. Den finansielle vagthund skal nu være rådgiver og fødselshjælper for iværksættere. (Side 10)

KRITISKE SPØRGSMÅL PÅ VEJ TIL BAVARIAN

Bavarian Nordic holder kapitalmarkedsdag i dag torsdag. Investorerne vil kræve svar, og der er følelser med efter fredagens kursfald på 48 pct. (Side 13)

NOVOZYMES VIL SPINDE GULD PÅ NY VIDENSDELING

Enzymgiganten Novozymes er klar med en helt ny hjemmeside, der skal give selskaber adgang til en del af biotekselskabets forskning. Den ny platform tilbyder startups, mindre selskaber og privatpersoner adgang til teknologi og viden. (Side 14)

MAERSK OG COLOPLAST ØJNER VÆKST I CANADA

Coloplast tror på øget vækst, og Maersk Line gør klar til mere fragt, når frihandelsaftalen mellem EU og Canada træder i kraft torsdag. (Side 16-17)

TYSK LOV SJUSK RAMMER VESTAS' SALG

Fejl i tyske love rammer dansk eksport af vindmøller på det vigtige marked. Vestas spår tilbageslag, og branchen frygter halvering af salget. (Side 20-21)

DONGS BØNNER VINDER GEHØR

Lavere priser på grøn strøm bør bane vej for flere vindmølleparker til havs. Det mener en række tyske politikere, der i valgkampens slutfase opfordrer til at trykke mere på speederen. Det er godt nyt, lyder det fra Dong Energy. (Side 21)

BERLINGSKE BUSINESS

BESTYRELSESSVIGT I ROYAL UNIBREW

Fyringen af den nyligt tiltrådte direktør i Royal Unibrew, Jesper Jørgensen, efterlader et indtryk af en forvirret bestyrelse, der ikke har taget sin opgave alvorligt. (Side 2)

MILLIARDRABATTER FRA NYKREDIT-EJER SKAL GIVE TOTALKREDIT FORDEL

I næste uge begynder de første kundekroner at optræde som rabatter hos Totalkreditkunderne. De billigere realkreditlån skal give Totalkredit flere kunder i butikken. Ekspert tvivler på effekten. (Side 3)

AKTIONÆRER ØNSKER MERE ÅBENHED OM MÆRSK-HANDEL

Med Mærsk-familiens køb af tankrederiet Maersk Tankers står aktionærerne forvirrede tilbage, mener Dansk Aktionærforening. Fra Mærsk lyder det, at prisen er fair. (Side 8)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

AKTIONÆRER SÅR TVIVL OM PRISEN PÅ MÆRSKS TANKFORRETNING

A.P. Møller-Mærsk sælger Maersk Tankers til sig selv. Men det er ikke god corporate governance, når Mærsk-koncernen lader sit eget holdingselskab overtage tankforretningen, lyder kritikken fra Dansk Aktionærforening. Og er 7,3 mia. kr. nu den rigtige pris, eller er den sat for lavt, spørger kritikere. (Forside, side 6-7)

STÆRK KRONE ER DYR FOR MEDICINALINDUSTRIEN

Den stærke krone koster dyrt for særligt danske medicinal- og medicoproducenter, hvor blandt andet Novo Nordisk, Genmab og Coloplast i 2017 har været påvirket af svækkelsen af den amerikanske, britiske og kinesiske valuta. (Side 4)

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Tags:  newspaper❯ 

Seneste nyheder