Torsdagens aviser med Mærsk, Zealand Pharma og Rockwool

Udgivet den 24-08-2017  |  kl. 06:32  |  

BØRSEN

AKTIEKONTO MED LAV SKAT PÅ VEJ TIL PRIVATE

Regeringen vil gøre det lettere og billigere for private at handle aktier. Det skal ifølge erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) ske med en ny aktiesparekonto, hvor aktionærer slipper billigere i skat. I Sverige har den haft stor succes og sat skub i en bølge af børsnoteringer. S og DF er positive. (Forside, side 18-19)

BANKER SPÅR JUBELÅR TRODS KRIG OM KUNDER

Tre ud af fire bankchefer forventer, at 2017 kan blive et nyt rekordår. Det er på trods af hård konkurrence. Imens forbereder investorerne sig på udbytteregn. (Side 6-7)

ZEALANDS AKTIE ER UNDERVURDERET

Zealand Pharma vil have aktiekursen i vejret og har med noteringen i USA forsøgt at ruske op i et på papiret klogere investormiljø. Direktør i Zealand Pharma, Britt Meelby Jensen, mener, at selskabet har potentiale til at være værdiansat højere. (Side 8)

AMBU HAR OP TIL 8 MIA PARAT I JAGTEN PÅ OPKØB

Ambu fik et godt kvartalsregnskab, og væksten på både top- og bundlinjen giver topchef Lars Marcher den fornødne robusthed i pengekassen til at intensivere jagten på opkøbsmål. (Side 9)

MAERSK TANKERS INVESTERER I AMERIKANSK HEDGEFOND

Mærsk gruppens tankrederi, Maersk Tankers, har skudt et stort beløb i den Boston-baserede hedgefond Cargometrics Technologies. Det sker for at øge tempoet i den digitale omstilling. (Side 10)

DANFOSS ER PÅ VEJ MED FLERE OPKØB

Store investeringer i digitalisering, vækst og opkøb trykker indtjening i Danfoss, men det er bevidst og skal sikre koncernens fremtid, siger den ny topchef Kim Fausing. (Side 14)

AKTIEJUBEL I ROCKWOOL - TOPCHEF GLAD FOR STIGENDE INTERESSE

Rockwools topchef, Jens Birgersson, oplever en stigende interesse for at isolere med stenuld. Salget i første halvår viser så positive takter, at aktien steg 8 pct. (Side 15)

BERLINGSKE BUSINESS

DI-TOPCHEF REVSER POLITIKER FOR AT EFTERLADER REGNINGEN TIL BØRNENE

Industriens førstemand, DI-topchef Karsten Dybvad, advarer om, at Folketinget efterlader en regning til kommende generationer, hvis politikerne ikke formår at budgettere mere ansvarligt. (Forside, side 4-5)

ALIBABA KAN BANE VEJ FOR DANSK EKSPORTEVENTYR

Størrelsen betyder alt i den kinesiske onlinehandels-platform Alibaba, der har kontakt med 443 mio. kinesiske forbrugere. Netgiganten satser på, at kunderne vil købe mærkevarer fra over 20 danske brands, lige fra Arla-produkter til smykker fra Pandora. (Side 3)

UDENLANDSK INVASION GIVER HÅB FOR DANSK OLIE

Tre nye spillere er alle klar til at se på udvikling af nye felter i den danske del af Nordsøen, der lider under manglen på store nye fund. Nogen genstart af olieguldalderen bliver det dog formentlig ikke. (Side 8-9)

DANFOSS HAR FINGEREN PÅ VÆKSTKNAPPEN

Danfoss har haft turbo på salget, og den nye topchef skal gøre industrigiganten endnu bedre til at drive vækst og styre en omfattende digital omstilling med succes. (Side 12)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

ØKONOMER KRITISERER REFORMEFFEKT

Kort før præsentationen af en skattereform lyder der kritik af, at regeringen indregner effekterne af flere af de senere års reformer i det økonomiske råderum, uden at vide om reformmilliarderne kommer i kassen. Men det er ikke muligt at opgøre, lyder forsvaret fra beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V). (Forside, side 6-7)

NY TOPCHEF I DANFOSS FIK FIN DEBUT

Den nye topdirektør i Danfoss, Kim Fausing, gør status efter 53 dage på posten. Det går Danfoss' vej. Men hvis man tror, at væksten kommer let, tager man fejl. (Side 4-5)

ROCKWOOL-TOPCHEF FRYGTER IKKE KUNDEFLUGT

Stenuldsproducenten Rockwool hæver priserne på sine produkter for at vælte omkostningerne til stigende råvarepriser over på kunderne. Trods højere priser er Rockwools topchef, Jens Birgersson, ikke bange for, at kunderne vil skifte eller købe mindre. (Side 8)

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Tags:  newspaper❯ 

Seneste nyheder