Torsdagens aviser med Norden, Mærsk og Bavarian

Udgivet den 05-03-2015  |  kl. 06:32  |  

BØRSEN

KRAMER TØRRER 900 MIO AF PÅ METROENS NABOER

Jens Kramer Mikkelsen, topchef i det gældsplagede udviklingsselskab By og Havn, sender en regning på 900 mio. kr. videre til naboerne til de kommende metrostationer i den nye københavnske bydel Nordhavn. Megaregning overrasker virksomheder og boligejere og rammer nyt erhvervsmekka. By og Havn-modellen svækker demokratiet, vurderer professor. (Forside, side 6-7)

REDERIET NORDEN RYSTET AF BRUTALT TØRLASTMARKED

Forventningerne var fine, da DS Norden gik ind i 2014 efter historisk ringe år i kølvandet på finanskrisen, der kulminerede med rædsomme fragtrater i 2012 og 2013. Derfor gjorde Danmarks næststørste rederi sig klar til bedring i markedet, men det skulle det ikke have gjort. Modsat forventningerne valgte det historisk ringe marked at blive meget værre. (Side 8-9)

REDNINGSPLAN PÅ VEJ I REDERIET TORM

Rederiet Torm er nu bare få uger fra en storstilet redningsplan, der skal få selskabet ud af gældens tyngende hængedynd. Rederiet har netop fremlagt et milliardunderskud for 2014. (Side 9)

INVESTORERNE ER HELT VILDE MED BAVARIAN

Bavarian Nordic-aktien på Københavns Fondsbørs steg onsdag med over 35 pct., efter offentliggørelsen af den største aftale i biotekselskabets 20-årige historie. (Side 10-11)

NORWEGIANINVESTORER TAGER STREJKE MED RO

Pilotstrejken hos flyselskabet Norwegian får aktiekursen til at falde. Det skræmmer dog ikke en af selskabets investorer væk. (Side 13)

JYSKE BANK SKÆRER NED PÅ DEN FRANSKE RIVIERA

Den franske private banking-afdeling i Cannes skrumper til det halve. Digitalisering gør det nemmere og mere effektivt at servicere kunderne hjemmefra. (Side 18)

FARE FOR AT ECB UDLØSER RENTESTIGNING

Der er stor usikkerhed i markedet om effekten, når Mario Draghi præciserer, hvordan og hvornår han begynder det historiske opkøbsprogram. (Side 24)

BERLINGSKE BUSINESS

CARLSBERG: SLUT MED AT BETALE SMØRELSE

Carlsbergs tillod indtil for få år side mindre smørelser for at få en hurtigere behandling hos fremmede landes myndigheder. Nu vil det verdensomspændende bryggeri ikke længere tolerere, at de ansatte bruger selv meget milde former for bestikkelse. Efter et længere tilløb har topledelsen indført et totalforbud mod alle former for bestikkelse på de 140 markeder, hvor Carlsberg i dag sælger sine øl. (Forside, side 12-13)

STREJKE LÆGGER BENHÅRDT PRES PÅ NORWEGIAN

Den omfattende strejke i Norwegian, som onsdag ramte tusinder af danske rejsende, er ved at udvikle sig til en alvorlig økonomisk belastning for det norske lavprisselskab. For SAS kan det blive en uventet gave. (Side 4)

HISTORISK AFTALE KAN BRINGE BAVARIAN NORDIC OP I NY LIGA

I årevis er Bavarian Nordics vaccine mod fremskreden prostata-cancer, Prostvac, blevet udråbt til at være selskabets guldæg. Bavarian Nordic kunne onsdag morgen meddele, at selskabet har indgået en aftale, der giver amerikanske Bristol-Myers Squibb eksklusiv option til at licensiere og kommercialisere Prostvac. (Side 10)

MÆRSK: MYNDIGHEDER FORLANGER STADIG CIGARETTER

A.P.Møller-Mærsk ville hellere end gerne gøre som Carlsberg og indføre et totalforbud mod smørelse. Men som situationen er i dag, vil det føre alt for store omkostninger med sig, og derfor åbner Mærsk fortsat en dør på klem for, at selskabets ansatte i enkelte tilfælde må betale smørelse. Et totalforbud vil føre til tabt forretning, fastslår Mærsk-chef. (Side 12)

SJÆLLANDSK ANDELSKASSE SENDT TIL TÆLLING

Andelskassen J. A. K. Slagelse må nedskrive 5,8 mio. kr. på sin i forvejen pressede kreditbog og ryger et godt stykke under Finanstilsynets kapitalkrav. Nu skal ledelsen fremsende en genoprettelsesplan til tilsynet og beskrive, hvordan man vil sikre overlevelsen. (Side 15)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

DANSKE REDERIER HAR MILLIARDTAB I LASTEN

Tre af Danmarks største, Norden, Torm og Lauritzen, sejler i høj sø i disse år. Hvis det ikke i forvejen stod tindrende klart, er det tilfældet nu, efter at trioen i den forgangne uge har fremlagt 2014-resultater med blodrøde bundlinjer med Nordens som det mest opsigtsvækkende med et tab på over 2,7 mia. kr. (Forside, side 6-7)

MYSTIKKEN BREDER SIG OM TRE FYREDE CHEFER FRA APM TERMINALS

Mens A.P. Møller - Mærsk forsøger at lægge låg på sidste uges opsigtsvækkende fyringer af tre chefer i koncernens havneselskab, APM Terminals, breder mystikken sig uden for murene. Kolleger er chokerede over fyringen. Retskafne og ordentlige mennesker, lyder skudsmålene blandt andet. (Side 4)

STREJKEN I NORWEGIAN ER EN KÆMPEGAVE TIL SAS

Strejken i Norwegian er en kæmpegave for SAS. Det norske flyselskab har aflyst alle flyvninger i Skandinavien, og derfor søger passagererne i stor stil til SAS, der ofte er det eneste alternativ. En analytiker vurderer, at få dages strejke potentielt kan give SAS en trecifret milliongevinst. (Side 8)

BAVARIANS INVESTORER HÅBER PÅ ENDNU EN JACKPOT

Bavarian Nordic har landet en aftale, der kan kaste 6,5 mia. kr. af sig til biotekselskabet. Men investorerne håber, det kun er begyndelsen. For aftalen kan sparke døren op til det globale og ekstremt lukrative kræftbehandlingsmarked for Bavarian Nordics kræftvaccineteknologi. (Side 12)

MARIO HAR INTET AT BYDE PÅ TORSDAG

Mario Draghi, præsident for ECB, skal trække den største kanin op af hatten, der nogensinde er set, hvis han skal overraske nogen torsdag. (Side 17)

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Tags:  Danske Aviser❯ 

Seneste nyheder

17:46 Europa/lukning: Unibrew bragede i vejret i fladt marked
17:42 Trifork-aktionærer vedtager mindre navneændring
17:16 Stoltenberg: Nato enes om at sende mere luftværn til Ukraine
17:06 Unibrew lægger knap 4 mia. kr. til markedsværdi efter største stigning i 15 år
17:04 Fredagens obligationer: Bekymring og rentefaldt vendt til lettelse og rentestigninger
17:03 Fredagens aktier: Unibrew i hovedrollen med største stigning i 15 år efter opjustering
16:42 Amerikansk Widex-chef kan godt se sig i VA igen - men ingen beslutning truffet
16:34 ECB-medlem: Europa kan trykke på renteknappen før USA men forskellen vil kunne mærkes
16:23 American Express tiltrækker kvalitetskunder og slår forventninger i første kvartal
15:57 Ørsted indgår endelig aftale med partner om køb af resten af amerikansk vindprojekt
15:46 USA/åbning: Netflix falder tungt i blandet amerikansk aktiestart
14:18 USA/tendens: Futures retter sig efter store fald tidligt fredag - Netflix i fokus
13:05 Procter & Gamble tjente mere end ventet men skuffer med salget
13:03 Valuta: Usikkerhed styrker schweizerfranc - og yoyo i euro-dollar
12:20 Europa/aktier: Unibrew og L'Oreal til tops i konfliktfyldt aktiemarked
11:56 Obligationer/middag: Bekymringer for situationen i Mellemøsten bag beskedent rentefald
11:44 Aktier/middag: Unibrew i vejret og positiv afsmitning på Carlsberg i negativt aktiemarked
11:37 Unibrew ser fortsat flad volumenvækst trods god start på året
10:25 Unibrew er foran planen: Produktionen i nytilkøbte bryggerier er kommet op i gear
09:45 Iransk embedsmand efter muligt angreb: Ingen planer om gengældelse