Torsdagens internationale avisuddrag med Apple, FIFA og Samsung

Udgivet den 28-05-2015  |  kl. 08:24  |  

FINANCIAL TIMES ( WWW.FT.COM ):

MON APPLE KØRER MOD BILINDUSTRIEN?

En udtalelse onsdag fra Apple-direktør Jeff Williams fører til spekulationer om, at selskabets næste ambition vil være et skridt ind i bilindustrien. Det sidste stykke tid har flere medier rapporteret om hemmelige Apple-teams af bilingeniører og designere, der arbejder på at skabe et elektrisk køretøj, hvilket endnu ikke er bekræftet. (APPLE EYES THE CAR AS 'ULTIMATE MOBILE DEVICE')

NORSK OLIEFOND VIL UD AF KULINVESTERINGER

Medlemmer af den norske finansierings komite bekræftede onsdag aften, at oppositions- og regeringspartier er nået til enighed om, at den norske oliefond skal trække 916 mia. dollar ud af investeringer relateret til kul. Forslaget skal til parlamentsafstemning i juni. (NORWAY OIL FUND PLANS TO WITHDRAW FROM COAL-BURNING UTILITIES)

AMERIKANSKE BANKER BETALER HØJESTE BONUSSER I EUROPA

Ny undersøgelse viser, at Londons fem mest dominerende investeringsbanker, der betaler de højeste bonusser, alle er amerikanske. I toppen ligger Goldman Sachs, Morgan Stanley og Bank og America Merrill Lynch med udbetalinger på over 150,000 pund til direktører. (WALL STREET BANKS TOP LONDON BONUS LEAGUE)

FIFA-SKANDALE TRÆKKER BANKER MED SIG

I sagen om de korruptionsanklage ledende FIFA-medlemmer er bankerne, der muliggjorde de ulovlige betalinger og overførelser, blevet offentliggjort. De anklagede FIFA-medlemmer havde konti i blandt andre JPMorgan Chase, Citigroup og HSBC. (BANKS NAMED BY AUTHORITIES OVER FIFA SCANDAL)

WALL STREET JOURNAL ( WWW.WSJ.COM ):

ULTIMATUM PÅ VEJ TIL GRÆKENLAND?

Den græske regering har de sidste fire måneder efterspurgt en 'politisk løsning' på landets gældssituation. Indtil nu har de europæiske ledere været modvillige til at indgå direkte selv og i stedet forhandlet gennem ECB, IMF og Europa-Kommissionen. Noget tyder på, at det er tid til, at de europæiske ledere stiller landet et ultimatum. (TIME POLITICIANS HANDED GREECE AN ULTIMATUM)

OPSTRAMNING AF VALUTAMARKEDER SKAL SKABE GENNEMSIGTIGHED

I et forsøg på at øge gennemsigtigheden i udenlandske valutamarkeder har to af verdens største valutahandlende platforme besluttet at indføre restriktioner af eksisterende praksisser. Indtil nu er det muligt for banker at trække sig ud af handler indtil sidste øjeblik, hvis markedet rykker sig, hvilket der nu strammes op på. (FOREX'S 'LAST LOOK' PRACTICE GETS CURBED)

SAMSUNGS FAMILIELEDELSE BEKYMRER

Investorer og analytikere bekymres af, at ledelsen af Samsung i stigende grad overtages af sønnen til formanden Lee Kun-Hee, der ikke er i stand til at lede grundet et hjerteanfald. Sønnen, Jay Y. Lees, voksende magt over Samsung Electronics skaber debat i Sydkorea, hvor bekymringer om landets rigeste familiers magt er stigende. (SAMSUNG MOVES RAISE GOVERNANCE CONCERNS)

MCDONALD'S OPHØRER MÅNEDLIGE SALGSTAL

Den nye topchef for McDonald's, Steve Eastbrook, har igangsat ny plan for at puste liv i virksomheden, der er baseret på mange mindre tiltag. Dog annoncerer selskabet, at investorer nu kun vil kunne se resultater fra disse hvert kvartal, da selskabet stopper offentliggørelser af de månedlige salgstal. (MCDONALD'S TO STOP REPORTING MONTHLY SALES DATA)

THE GUARDIAN ( WWW.GUARDIAN.CO.UK ):

TESCO OVERHALES AF ALDI

Ny analyse viser, at den britiske supermarkedsgigant Tesco ikke længere er blandt verdens top 100 globale brands og nu er blevet overhalet af Aldi. Selskabet har det sidste år været ramt af en revisionsskandale, prisfejl og nedsat kvalitet og kundeservice, og Tesco står nu over for hårde udfordringer for at genopbygge dets renommé. (TESCO RELEGATED FROM PREMIER LEAGUE OF GLOBAL BRANDS AFTER NIGHTMARE YEAR)

THE TELEGRAPH (WWW.TELEGRAPH.CO.UK)

FACEBOOK KØBER VIRTUAL REALITY START-UP

Facebook opkøber britisk start-up, hvis mål er at skabe en computerversion af virkeligheden, der skal virke så ægte, at brugere ikke skal kunne kende forskel. Otte måneder gamle Surreal Vision er blevet købt af Oculus VR, der skaber virtual reality-headsets og ejes af Facebook. (FACEBOOK BUYS BRITISH VIRTUAL REALITY START-UP SURREAL VISION)

TIDLIGERE THOMAS COOK-CHEF FORSØGER AT RETTE OP PÅ KRITIK

I et forsøg på at neddysse offentlig forargelse over rejseselskabet Thomas Cooks opførsel i en sag om to børns dødsfald annoncerer en tidligere topchef, at hun vil donere en tredjedel af sin bonus til velgørenhed. I 2006 omkom to børn af forgiftning på rejse med selskabet på hotel i Grækenland. Thomas Cook fik 3 mio. pund i kompensation fra hotellet, mens familien kun fik 700,000 pund, hvilket har rejst hård kritik. (FORMER THOMAS COOK BOSS HARRIET GREEN TO DONATE A THIRD OF BONUS TO CHARITY AFTER BACKLASH)

FRANSKE START-UPS MANGLER KVALIFICERET ARBEJDSKRAFT

Franske start-ups er desperate efter at få dygtig fransk arbejdskraft med international erfaring tilbage til landet. En gruppe af firmaer er gået sammen i en kampagne, der skal overbevise expats om at vende tilbage til landet. Frankrig anses i stigende grad som center for nye teknologifirmaer, og Paris påstås at være Europas start-up hovedstad. (DESPERATE FRENCH FIRMS APPEAL FOR EXPATS TO RETURN HOME)

DAGENS NÆRINGSLIV (WWW.DN.NO)

NORSK OLIEFOND TRÆKKER SIG FRA KULSELSKABER

Det norske Storting er nået til enighed om, at udelukke den norske Oliefond fra investeringer i virksomheder, der er baseret på eller har mindst 30 pct. af indtægterne fra kul. Beslutningen ses som en stor sejr for klimaet og ventes endeligt vedtaget i juni. (OLJEFONDET SKAL UT AV KULLSELSKAPER)

/ritzau/FINANS

Astrid Melchior Olesen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk

Seneste nyheder