Torsdagens internationale avisuddrag med Google, Uber og Nestlé

Udgivet den 29-06-2017  |  kl. 08:11  |  

FINANCIAL TIMES (WWW.FT.COM):

AMERIKANSKE BANKER HAR FÅET GRØNT LYS TIL AT BETALE TILBAGE TIL DERES AKTIONÆRER

De seks største banker i USA har fået tilladelse af den amerikanske centralbank til at udbetale deres overskud til deres aktionærer. Bankerne betaler næsten 100 mia. dollar (cirka 652 mia. kr.) tilbage til aktionærerne over det næste år. Tilbagebetalingen er blevet godkendt på baggrund af myndighedernes tillid til et sundt finansielt system. (STRESS TESTS CLEAR BIG US BANKS FOR $100BN PAYOUT)

EU-KOMMISSIONEN ÅBNER FELTET FOR GOOGLES KONKURRENTER EFTER MILLIARDBØDE

EU-Kommissionen har med en bøde på 2,4 mia. euro (cirka 18 mia. kr.) til søgegiganten Google åbnet for konkurrencen mellem Googles rivaler og andre virksomheder. EU-Kommissionen kræver, at Google behandler konkurrenterne og sine egne interessenter ligeligt i deres online sammenligningsplatform for shoppingsteder. (RIVALS SET TO CHALLENGE GOOGLE'S SEARCH ADVANTAGE AFTER EU RULING)

UKRAINE RAMT AF TO TREDJEDELE AF DET FORESTÅENDE CYBERANGREB PÅ VERDENSPLAN

Sikkerhedseksperter har sporet starten af det store cyberangreb, der har ramt mange store virksomheder over de sidste par dage, til Ukraine. Ifølge firmaet Eset, der arbejder med cybersikkerhed og antivirusprogrammer, indikerer data, at Ukraine er ramt af to tredjedele af de globale angreb. (CYBER ATTACK HUNT FOCUSES ON INITIAL UKRAINE INFECTION)

UBER PRESSES AF CROWDFUNDED RETSSAG I STORBRITANNIEN

Uber udfordres af en aktivistisk skatteadvokat i Storbritannien, der har lagt sag an mod virksomheden i landsretten. Advokaten begrunder sit søgsmål med, at virksomheden skal give deres kunder en momskvittering på 56 pence (cirka 4,5 kr.). Advokaten forventer at finansiere retssagen gennem crowdfunding. (UBER FACES NEW PRESSURE FROM CROWDFUNDED VAT CASE)

WALL STREET JOURNAL (WWW.WSJ.COM):

NESTLÉ VIL INVESTERE I HURTIGTVOKSENDE VIRKSOMHEDER

Nestlé vil skifte strategi, efter at investoraktivisten Daniel Loeb har opkøbt 1,25 pct. af virksomhedens aktier. Virksomheden, der er verdens største inden for indpakkede fødevarer, ser på at investere yderligere i blandt andet flaskevand, kaffe og børnemad. (IS FOOD GIANT NESTLÉ TURNING AWAY FROM FOOD?)

THE GUARDIAN (WWW.GUARDIAN.CO.UK):

TESCO FORTSÆTTER FYRINGSRUNDEN FOR AT HOLDE OMKOSTNINGERNE NEDE

Storbritanniens største supermarkedskæde, Tesco, har annonceret en nærtstående fyringsrunde på sit hovedkontor, hvor selskabet vil skære 1200 stillinger væk. Det sker, kun en uge efter at det annoncerede, at 1100 job på selskabets call centre skal nedlægges. Nedskæringerne er ifølge kæden nødvendig for at kunne konkurrere på det skiftende marked og for at holde omkostningerne nede. (TESCO CONTINUES SAVINGS DRIVE AS IT CUTS 1,200 HEAD-OFFICE JOBS)

THE DAILY TELEGRAPH (WWW.TELEGRAPH.CO.UK):

STIGENDE RENTE ER NØDVENDIG I FREMTIDEN

Det britiske pund steg, efter at Bank of Englands chef, Mark Caney, onsdag udtalte, at der er tegn på, at den længerevarende periode med svage investeringer lakker mod enden. Yderligere udtalte Mark Caney, at en højere rente vil blive nødvendig på baggrund af et globalt boom i økonomien. (GLOBAL BOOM WOULD MAKE INTEREST RATE RISE 'NECESSARY' SAYS MARK CARNEY)

THE INDEPENDENT (WWW.INDEPENDENT.CO.UK):

HEDGEFONDE SHORTER VIRKSOMHEDER I DETAILHANDLEN PÅ GRUND AF BREXIT

Detailmarkedet i Storbritannien lider under brexit, da virksomhederne forventer et udfald, der svækker deres salg og indtjening og udfordres af den stigende internethandel. Hedgefonde, der har shortet - altså lånt - aktier i detailhandlens virksomheder for efterfølgende at sælge dem videre, satser derfor på at kunne købe aktierne tilbage til en lavere pris, på grund af den usikre situation der følger brexit. (BREXIT: HEDGEFUNDS TAKE AIM AT STRUGGLING HIGH STREET RETAILERS INCLUDING DEBENHAMS, MARKS & SPENCER AND NEXT)

DET ÅRLIGE HUSHOLDNINGSBELØB I STORBRITANNIEN STIGER MED 133 PUND OM ÅRET

Inflationen i Storbritanniens varepriser hæver den gennemsnitlige husholdnings årlige indkøbsregning med 133 pund (1124,5 kr.). De britiske supermarkedskæder har oplevet deres største stigning i salg i de seneste år med en stigning på over 5 pct. de sidste tre måneder. Denne stigning står i stærk kontrast til de 0,2 pct. fald, der skete i samme periode sidste år. (BREXIT: INFLATION ADD £133 TO AVERAGE UK HOUSEHOLD ANNUAL SHOPPING BILL AS SUPERMARKET SALES SOAR)

/ritzau/FINANS

Mariannne Kromann Hellesen

Seneste nyheder