Torsdagens internationale avisuddrag med HNA, Google og Phizer

Udgivet den 21-09-2017  |  kl. 07:36  |  

FINANCIAL TIMES (WWW.FT.COM):

DEN AMERIKANSKE CENTRALBANK VENTER RENTESTIGNINGER I 2017 OG 2018

Den amerikanske centralbank, Federal Reserve, lagde ved denne uges rentemøde en ny pengepolitisk kurs. Centralbanken er klar til at lægge finanskrisen bag sig og ser fremadrettet stabil økonomisk vækst, der giver anledning til hele tre rentestigninger i 2017 og 2018. Den første ventes at finde sted i december. (FED CALLS HISTORIC END TO QUANTITATIVE EASING)

SCHWEIZ VIL OPKLARE EJERSKABSSTRUKTUREN I KINESISKE HNA

De schweiziske myndigheder kræver, at det kinesiske konglomerat HNA redegør for sin ejerskabsstruktur. Den egentlige ejerbase i selskabet har været genstand for stor spekulation, da det ikke fremgår, hvem der driver selskabet. HNA er en af Kinas største opkøbere i udenlandske selskaber. Selskabet har blandt spenderet over 40 mia. dollar på udenlandske selskaber og ejer 9,9 pct. af aktierne i den tyske storbank Deutsche Bank. (SWISS TAKEOVER PANEL DEMANDS CHINA'S HNA CLARIFY ITS OWNERSHIP)

MACRON GÅR EFTER TEKNOLOGISELSKABER I KAMPEN MOD TERROR

Den franske præsident, Emmanuel Macron, vil sammen med Storbritannien og Italien stille teknologiselskaber til ansvar for udbredelsen af ekstremistisk propaganda online. Det blev de europæiske ledere enige om ved onsdagens topmøde i FN i New York. I kølvandet på udmeldingen tilsluttede Google sig kampen mod terror med 5 mio. dollar. (MACRON VOWS TO 'NAME AND SHAME' TECH GROUPS)

GOOGLE OVERTAGER EN DEL AF HTC TIL NYE SMARTPHONES

Google vil producere flere smartphones og har derfor købt aktiver fra det nødlidende taiwanske teknologiselskab HTC. Ifølge talspersoner, der er bekendte med handlen, har prisen for HTC's design- og udviklingsenhed kostet mellem 500 mio. og 1 mia. dollar. (GOOGLE DEEPENS SMARTPHONE OPERATONS WITH HTC ASSET PURCHASE)

AMERIKANSK KONSORTIUM KØBER EN LILLE DEL AF TOSHIBA FOR MILLIARDER

Onsdag blev en bid af Toshibas forretning solgt til et konsortium af amerikanske selskaber med Bain Capital i spidsen. Den japanske teknologigigant solgte sin memory chipforretning for 18 mia. dollar, og det er dermed en af de største virksomhedshandler i Japan de seneste ni år. (BAIN'S TOSHIBA DEAL MARKS PRIVATE EQUITY WATERSHED)

WALL STREET JOURNAL (WWW.WSJ.COM):

STORT HACKERANGREB I USA RAMMER VIRKSOMHEDER

De amerikanske myndigheder afslørede onsdag, at hackere har haft adgang til elektroniske arkiver, der gemmer på fortrolige selskabsinformationer. The Securities and Exchange Commission (SEC) vurderer, at de kriminelle bagmænd har brugt informationen til at foretage flere handler. (SEC DISCLOSES EDGAR CORPORATE FILING SYSTEM WAS HACKED IN 2016)

PHIZER SAGSØGER KONKURRENT

Medicinalselskabet Pfizer har sagsøgt konkurrenten Johnson & Johnson for at forvride konkurrenceforhold. Det drejer sig om Johnson & Johnsons lægemiddel mod leddegigt Remicase, der minder om Phizer's Inflectra. Forskellen på de to produkter er dels prisen og lukrative "eksklusive aftaler" med amerikanske forsikringsselskaber, der giver Johnson & Johnson en betydelig konkurrencefordel. (PHIZER ALLEGES J&J THWARTED COMPETITION TO REMICADE, IN LEGAL TEST OF BIOTECH-DRUG COPIES)

THE GUARDIAN (WWW.GUARDIAN.CO.UK):

TATA STEEL SLÅR SIG SAMMEN MED THYSSENKRUPP

Den indiske stålproducent Tata Steel skal fusionere med tyske Thyssenkrupp. Tilsammen har de en årlig omsætning på 15 mia. euro, 48.000 ansatte og transporterer omkring 21 mio. ton stål om året. Dermed bliver de Europas næststørste stålselskab efterfulgt af Arcelormittal. (TATA STEEL TO MERGE EUROPEAN OPERATIONS WITH THYSSENKRUPP)

OECD: BRITISK VÆKST VIL AFTAGE I 2018

Ifølge OECD's seneste prognose vil Italiens, Frankrigs og Tysklands økonomiske vækst overhale Storbritanniens i 2018. Det ventes, at det britiske bruttonationalprodukt vil falde fra 1,6 pct. til 1 pct. Det markante fald skyldes blandt andet usikkerhed om brexit. (UK GROWTH WILL TRAIL ITALY, FRANCE AND GERMANY NEXT YEAR, SAYS OECD)

DAGENS INDUSTRI (WWW.DI.SE):

DEN SVENSKE CENTRALBANK VIL DIGITALISERE SIN VALUTA

Den svenske centralbank, Riksbanken, vil som verdens første centralbank introducere en digital version af den svenske valuta. Det er den såkaldte e-krona, som skal gøre sin debut i det svenske pengesystem, der skal være tilgængelig for borgerne via en app. (RIKSBANKEN PRESENTERAR DETALJER KRING E-KRONAN)

/ritzau/FINANS

Ditte Rieland Hansen

Tags:  Newspaper - Internat❯ 

Seneste nyheder