Torsdagens internationale avisuddrag med Samsung, Uber og brexit

Udgivet den 24-08-2017  |  kl. 08:20  |  

FINANCIAL TIMES (WWW.FT.COM):

SAMSUNG LANCERER NY GALAXY NOTE FOR AT ERSTATTE EKSPLODERENDE MODEL

Samsung har afsløret en fornyet model af sin eksploderende Note 7-smartphone - den nye Galaxy Note 8. Med den nye lancering håber det sydkoreanske teleselskab at vinde kunderne tilbage. Lanceringen af Note 8 er et afgørende øjeblik for Samsung, der er blevet opslugt i flere skandaler i løbet af det sidste år, selv om selskabet var ved at overgå Apples iPhone og blive verdens profitable teknologivirksomhed i andet kvartal. Ifølge topchefen for Samsung, DJ Koh, er telemarkedet mættet, men med den nye Note 8 vil markedet atter stige igen. (SAMSUNG LAUNCHES NOTE 8 TO REPLACE EXPLODING MODEL)

UBERS INDTÆGTER STIGER TRODS SKANDALER

Ubers forretning fortsætter med at stige i andet kvartal, selv om selskabet er blevet ramt af adskillige skandaler de sidste par år, der har ført til afgang af administrerende direktør Travis Kalanick og adskillige højtstående medlemmer af ledelsen. I andet kvartal havde Uber en nettoomsætning på 1,75 mia. dollar, hvilket er en stigning på 17 pct. i forhold til det foregående kvartal og en stigning på 119 pct. fra året før. (CRISES FAIL TO KNOCK UBER REVENUES OFF COURSE)

STORBRITANNIEN BANER VEJEN FOR EU-DOMSTOLENS EMBEDSOMRÅDE EFTER BREXIT

Storbritannien har banet vejen for et kompromis om en ny lovramme for brexit, idet man accepterede, at EU-dommere kunne fortsætte med at have indflydelse i britiske anliggender i en overgangsperiode samt føre tilsyn med enhver fremtidige handelsaftale med EU. Storbritanniens premierminister, Theresa May, insisterede onsdag på, at Storbritannien gik sin egen juridiske vej, men den britiske regering offentliggjorde samtidig et stillingspapir, der gav udtryk for, at EU-Domstolen i Luxembourg stadig kunne spille en nøglerolle i Storbritannien efter Brexit. (UK PAVES WAY FOR COMPROMISE OVER ECJ JURISDICTION POST-BREXIT)

WALL STREET JOURNAL (WWW.WSJ.COM):

WPP KOMMER MED ADVARSELSSIGNAL PÅ ANNONCEUDGIFTER

Aktier i verdens største reklamebureau, London-baserede WPP PLC, faldt næsten 11 pct. onsdag, efter at det rapporterede om en dårligere end forventet afmatning i de globale annonceopkøb. Kursdykket var det største fald på én dag i mere end 18 år. (WPP SOUNDS A WARNING SIGNAL ON CONSUMER-AD SPENDING: SHARES SINK).

LAVPRISFLYSELSKABER ÆNDRER FLYINDUSTRIEN

Lavprisflyselskaber har dominerende positioner på mange af verdens vigtigste markeder. De sjæler passagerer fra de traditionelle flyselskaber, og sidste år førte de for første gang med mere end en milliard fly - næsten 30 pct. af de 3,7 milliarder, der er i luften. (HOW BUDGET CARRIERS TRANDFORNED THE AIRLINE INDUSTRY - IN 14 CHARTS).

THE NEW YORK TIMES (WWW.NYT.COM):

DET STØRSTE RUSSISKE KONGLOMERAT FÅR EN BØDE PÅ 2,3 MILLIARDER DOLLAR

Det største russiske privatejede erhvervskonglomerat, Sistema, fik onsdag en bøde på 2,3 mia. dollar. Sagen var nøje overvåget af investorer, der var bekymrede for oprydning af private ejendomsrettigheder. Sistema kaldte straffen foruroligende, da den blev pålagt delvis for transaktioner, der gik forud for et planlagt indledende offentligt udbud, hvilket tyder på, at ethvert selskab, der forbereder sig på at blive offentlige, kan betragtes som at overtræde loven. (RUSSIAN CONGLOMERATES 2,3 MIA DOLLAR FINE MAY CHILL INVESTORS)

FRANSKE MACRON KONFRONTERER ØSTEUROPA MED LAVPRISARBEJDERE

På byggepladser, gårde og i lastbiler i både Frankrig, Storbritannien og Spanien kommer langt de fleste medarbejdere fra Østeuropa. Den franske præsident, Emmanuel Macron, vil nu fokusere på opmærksomheden på disse udstationerede arbejdere, da han på onsdag starter en tre dages rundtur i Central- og Østeuropa. (FRANCES MACRON LOOKS TO CONFRONT EASTERN EUROPE OVER LOW-COST WORKERS)

THE GUARDIAN (WWW.GUARDIAN.CO.UK):

STABIL BREXIT-ØKONOMI EFTER ET HÅRDT ÅR

De britiske ministre forbereder sig på afgørende brexit-samtaler i efteråret på baggrund af bedre nyheder om job, inflation og de offentlige finanser, da den britiske økonomi viser tegn på stabilitet efter en volatil start på året. Men svære forhandlinger om skridtet ud af EU kan dog medføre ustabilitet. (BREXIT ECONOMY: OUTLOOK POSITIVE BUT ROCKY NEGOTIATIONS COULD BRING INSTABILITY)

THE DAILY TELEGRAPH (WWW.TELEGRAPH.CO.UK):

DRAGHI: DROP VALUTAKURS-BEKYMRINGERNE

Chefen for Den Europæiske Centralbank, Mario Draghi, talte på et forum for nobelprisøkonomer, hvor han gav et klart signal om, at Den Europæiske Centralbank fortsat er fast besluttet på at afvikle sit 2300 mia. euro store program for obligationsopkøb i begyndelsen af næste år trods af tiltagende nervøsitet på de finansielle markeder. (EURO POWERS AHEAD AGAINST STERLING AS HAWKISK DRAGHI SHRUGS OFF EXCHANGE RATE WORRIES)

/ritzau/FINANS

Lizette Knudsen

Tags:  Newspaper - Internat❯ 

Seneste nyheder

17:46 Europa/lukning: Unibrew bragede i vejret i fladt marked
17:42 Trifork-aktionærer vedtager mindre navneændring
17:16 Stoltenberg: Nato enes om at sende mere luftværn til Ukraine
17:06 Unibrew lægger knap 4 mia. kr. til markedsværdi efter største stigning i 15 år
17:04 Fredagens obligationer: Bekymring og rentefaldt vendt til lettelse og rentestigninger
17:03 Fredagens aktier: Unibrew i hovedrollen med største stigning i 15 år efter opjustering
16:42 Amerikansk Widex-chef kan godt se sig i VA igen - men ingen beslutning truffet
16:34 ECB-medlem: Europa kan trykke på renteknappen før USA men forskellen vil kunne mærkes
16:23 American Express tiltrækker kvalitetskunder og slår forventninger i første kvartal
15:57 Ørsted indgår endelig aftale med partner om køb af resten af amerikansk vindprojekt
15:46 USA/åbning: Netflix falder tungt i blandet amerikansk aktiestart
14:18 USA/tendens: Futures retter sig efter store fald tidligt fredag - Netflix i fokus
13:05 Procter & Gamble tjente mere end ventet men skuffer med salget
13:03 Valuta: Usikkerhed styrker schweizerfranc - og yoyo i euro-dollar
12:20 Europa/aktier: Unibrew og L'Oreal til tops i konfliktfyldt aktiemarked
11:56 Obligationer/middag: Bekymringer for situationen i Mellemøsten bag beskedent rentefald
11:44 Aktier/middag: Unibrew i vejret og positiv afsmitning på Carlsberg i negativt aktiemarked
11:37 Unibrew ser fortsat flad volumenvækst trods god start på året
10:25 Unibrew er foran planen: Produktionen i nytilkøbte bryggerier er kommet op i gear
09:45 Iransk embedsmand efter muligt angreb: Ingen planer om gengældelse