USA/T-bond: Renterne faldt lidt mere efter Federal Reserve-møde

Udgivet den 11-12-2019  |  kl. 22:22  |  

Der var rentefald på obligationsmarkedet i USA stort set hele handelsdagen onsdag, og den nedadgående tendens tog til efter rentemeddelelsen fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve.

Renten på den toneangivende amerikanske tiårige statsobligation sluttede med et fald på 5 basispoint til 1,79 pct.

For den toårige amerikanske statsobligation faldt renten 4 basispoint til 1,61 pct.

Onsdag blev den ledende rente som ventet holdt ro, efter at de foregående tre pengepolitiske møder i centralbanken har budt på rentesænkninger.

Ifølge Federal Reserve er den nuværende pengepolitik "passende" for at understøtte den økonomiske vækst, en god udvikling på arbejdsmarkedet samt en inflation i nærheden er målet, der lyder på 2 pct. om året.

FØLGER INFLATIONSUDVIKLINGEN TÆT

Centralbanken vil fortsat holde nøje øje med udviklingen i den globale økonomi og den afdæmpede udvikling i inflationen.

Samtidig kom det frem, at 13 af de 17 bankchefer, som har givet deres renteforventninger til kende i det såkaldte dot plot-diagram, forudser, at renten vil være uændret gennem 2020.

Det samme diagram viste også, at størstedelen forventer højere renter i 2021.

På det efterfølgende pressemøde udtalte den amerikanske centralbankchef, Jerome Powell, ifølge nyhedsbureauet Reuters, at det har været udfordrende for centralbanken at få inflationen op tæt på målsætningen på 2 pct.

Han tilføjede, at før Federal Reserve kan løfte renterne, skal centralbanken se en vedvarende god udvikling i inflationen. Den udmelding var ifølge Reuters med til at give renterne et yderligere skub ned.

TILFREDSE TONER FRA CENTRALBANKEN

Ifølge Søren V. Kristensen, der er cheføkonom hos Sydbank, skinnede det generelt igennem i både rentemeddelelsen og på pressemødet, at der i centralbanken er tilfredshed med den aktuelle pengepolitik.

- Det skyldes, at flere af de amerikanske nøgletal har rystet de seneste svagheder af sig. Særligt det amerikanske jobmarked har understreget, at amerikansk økonomi lige nu er i ganske glimrende form, skriver han i en kommentar.

Sydbanks cheføkonom fremhæver også, at inflationen lige nu ser ud til at være under kontrol, på trods af at centralbankens foretrukne inflationsmål, kerneinflationsindikatoren PCE Core, fortsat ligger under målsætningen på 2 pct.

- Det er dog ikke alarmerende. Meget tyder derfor på, at Fed er lykkedes med at stabilisere økonomien uden at fyre al ammunitionen af. Det er i den grad en fjer i hatten på Powell og co., der umiddelbart står tilbage som de store vindere, vurderer Søren V. Kristensen.

Alligevel forventer Sydbank, at Federal Reserve vil træde til med en enkelt rentenedsættelse i løbet af det næste år.

Onsdag fik investorerne også tidligere på dagen nyt om udviklingen i de amerikanske forbrugerpriser, der steg med 2,1 pct. i november i forhold til samme måned året før.

Økonomerne havde ventet en stigning på 2,0 pct., viser estimater indsamlet af Bloomberg News.

Handelsdagen var også fortsat præget af usikkerheden om den verserende handelskonflikt mellem USA og Kina samt torsdagens parlamentsvalg i Storbritannien.

Nyt fra handelsfronten optager i høj grad markedsdeltagerne i denne uge, forud for at nye amerikanske toldsatser rettet mod kinesiske varer lige nu officielt stadig står til at træde i kraft i weekenden.

Der har dog været flere forlydender om, at en udskydelse kan være i støbeskeen.

/ritzau/FINANS

Cecilie Veile

Tags:  Bonds❯  Market Close❯  USA❯ 

Seneste nyheder