Valuta: Euro svækket af politisk usikkerhed og dueagtig ECB

Udgivet den 17-02-2017  |  kl. 13:20  |  

Euro svækkes på ugens sidste handelsdag.

Politisk usikkerhed i Frankrig og dueagtig retorik fra Den Europæiske Centralbank, ECB, i Frankfurt tynger den fælleseuropæiske valuta, skriver Bloomberg News.

Med til at svække euro er, at den socialistiske præsidentkandidat i Frankrig, Benoít Hamon, udtalte, at han fortsætter samtaler med den mere venstreorienterede præsidentkandidat Jean-Luc Mélenchon om at opstille kun en kandidat.

Meningsmålinger viser, at det skulle være nok til at samle nok støtte til at gå mod Marine Le Pen, der er den nationalistiske kandidat. Men de to partiers mulige samarbejde vurderes at styrke den EU-fjendtlige Le Pen i kampen om præsidentposten i Frankrig.

Med til at svække euro er også, at referatet fra det seneste rentemøde i ECB, der blev offentliggjort torsdag, ikke understøttede forventningerne i visse dele af markedet om en renteforhøjelse fra centralbanken i juni.

- I modsætning til den amerikanske centralbank, som bevæger sig tættere på at hæve renterne yderligere, så er ECB fortsat stærkt forpligtet til en fortsat lempelig pengepolitik. Det vil tynge euro på kort sigt, skriver aktiestrateg Lee Hardman fra Mitsubishi UFJ Financial Group i en kommentar ifølge Bloomberg News.

Euro koster fredag eftermiddag 1,0645 dollar mod 1,0680 dollar torsdag eftermiddag. Samtidig mangler dollar noget at styrke sig på, lyder vurderingen i markedet.

- Dollar mangler stigningskraft, da der ikke er nogen klar melding, der kan prise en marts renteforhøjelse ind i markedet, men udsigterne til stigende renter styrker dog grundlæggende dollar, siger Wako Ogawa, der handler valuta for Deutsche Securities i Tokyo, til Bloomberg News.

Han påpeger, at for at få yderligere styrke skal der leveres nyt om Trumps grænsepolitik og ikke mindst hans skattereform.

En dollar koster fredag eftermiddag 112,95 yen mod 113,32 yen torsdag reftermiddag

/itzau/FINANS

Claus Mikkelsen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Tags:  Intraday❯  Forex❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
0,00%
 
26/04/18

 
0,00%
 
27/04/18

 
0,02%
 
26/04/18

 
0,00%
 
27/04/18

Social Copy trading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder