Mærsk / Chevron og Transocean sagsøgt i Brasilien

Mærsk / Chevron og Transocean sagsøgt i Brasilien

Udgivet den 04-04-2012   |   kl. 07:41   |  
- A +

De brasilianske myndigheder sagsøger nu det amerikanske olieselskab Chevron og Transocean, som er amerikansk leverandør af boreplatforme. De bliver til sammen sagsøgt for 11 mia. dollar grundet et oliespild i marts.

- Chevron har begået en serie fejl, som har ført til et oliespild i marts, udtalte anklager Eduardo Santos de Oliveira tirsdag ifølge Bloomberg News. Olieudslippet i marts kommer efter et spild i november.

Chevrons talsmand Kurt Glaubitz svarer igen og siger, at man vil forsvare virksomheden og dens ansatte. Han kalder søgsmålet for oprørende og uden hold i virkeligheden.

Aktierne i Transocean lukkede tirsdag med et fald på 2,8 pct. i kurs 53,64, og aktien faldt yderligere 0,4 pct. i eftermarkedet. Chevron faldt tirsdag 1,07 pct. til 107,14, men steg 0,8 pct. i eftermarkedet.

A.P. Møller - Mærsk har olieborringsaktiviteter i Maersk Drilling-selskabet, som udlejer olieboreplatforme. Maersk Drilling har tidligere pointeret, at selskabets olieborreplatforme er blandt de mest sikre.

Udgivet af: Aktiefokus

nyheder