Mærsk / Chevron og Transocean sagsøgt i Brasilien

Mærsk / Chevron og Transocean sagsøgt i Brasilien

Udgivet den 04-04-2012  |  kl. 07:41  |  
- A +
Funktioner
Socialt
Del på Facebook

De brasilianske myndigheder sagsøger nu det amerikanske olieselskab Chevron og Transocean, som er amerikansk leverandør af boreplatforme. De bliver til sammen sagsøgt for 11 mia. dollar grundet et oliespild i marts.

- Chevron har begået en serie fejl, som har ført til et oliespild i marts, udtalte anklager Eduardo Santos de Oliveira tirsdag ifølge Bloomberg News. Olieudslippet i marts kommer efter et spild i november.

Chevrons talsmand Kurt Glaubitz svarer igen og siger, at man vil forsvare virksomheden og dens ansatte. Han kalder søgsmålet for oprørende og uden hold i virkeligheden.

Aktierne i Transocean lukkede tirsdag med et fald på 2,8 pct. i kurs 53,64, og aktien faldt yderligere 0,4 pct. i eftermarkedet. Chevron faldt tirsdag 1,07 pct. til 107,14, men steg 0,8 pct. i eftermarkedet.

A.P. Møller - Mærsk har olieborringsaktiviteter i Maersk Drilling-selskabet, som udlejer olieboreplatforme. Maersk Drilling har tidligere pointeret, at selskabets olieborreplatforme er blandt de mest sikre.

Udgivet af: Aktiefokus

Del på sociale medier

nyheder