Novo Nordisk / Storinvestor presser Amylin til frasalg (Opd.)

Novo Nordisk / Storinvestor presser Amylin til frasalg (Opd.)

Udgivet den 04-04-2012   |   kl. 14:04   |  
- A +

Carl Icahn, der er den tredje største investor i det amerikanske medicinalselskab Amylin Pharmaceuticals, har i et åbent brev til selskabets ledelse stillet et krav om indsigt i sagsakterne omkring en eventuel handel.

Icahn skriver, at det ville være en stor fejl af Amylin, hvis ikke selskabet aktivt opsøger et frasalg på nuværende tidspunkt. Derfor råder han ledelsen til at slå til nu.

Icahn søger en periode på 10 dage, hvor de aktionærer, der ikke synes, at Amylin er seriøs omkring at sælge selskabet, kan pege på deres egne ledere.

Allerede den 28. marts kom det frem på rygtebasis, at den amerikanske Novo Nordisk-konkurrent Amylin havde afvist et opkøbstilbud på 22 dollar per aktie, svarende til 3,5 mia. dollar, fra Bristol-Myers. Det berettede Bloomberg News med henvisning til to kilder tæt på sagen. Amylin steg voldsomt med over 50 pct. på den amerikanske børs grundet rygterne.
 
Amylin står bag insulinmedikamenterne Bydureon, som er anden generation af Byetta. Det er begge GLP 1'er, og de er direkte konkurrenter til Novo Nordisk's Victoza. Amylins Bydureon tages en gang ugentligt og har været på det amerikanske marked i godt 5 uger, og Bydureon tages en gang ugentligt. Den gamle version, Byetta, skal tages to gange dagligt.

Aktierne i Amylin Pharmaceuticals ligger onsdag eftermiddag 4,89 pct. højere i det amerikanske førmarked i 25,30 dollar.

Udgivet af: Aktiefokus

nyheder