Straticator: Sådan handler du CFD-aktier

Når man handler aktier i Straticator, så handler man det i CFD-form, hvilket vil sige, at man ikke får den fysiske aktie i sit depot, men man modtager udbytte.

CFD står for Contract For Difference, og det man får i gevinst eller tab er forskellen på den kurs, som man åbner en position i og den kurs, som man lukker den i.

Handler man manuelt i Straticator lægges der ca. 0,1 pct. til udbudsprisen, og der trækkes ca. 0,1 pct. fra budprisen. Det kræver dog, at man handler for minimum 30.000 kr. pr. gang, da 29 kr. er minimumskurtagen. Handler man for mindre beløb, så tillægges et mindre gebyr. 

Priserne du ser på skærmen er kun indikative, og du kan ende op med at handle til en lidt anden pris. Det skyldes, at der anvendes Smart Routing, når der handles, så du får en bedre pris.

CFD har den klare fordel, at man kan gå både lang og kort, så det er nem at shorte.

Det er ligeledes meget nemt at geare, og her skal det bemærkes, at hvis man er kunde hos det britiske børsmæglerselskab Abshire-Smith, så betaler man kun +1,5 pct. plus Cibor i rente, så i det nuværende lave renteniveau (september 2014) er renten på investeringskredit altså under 2 pct.

Hvis man har shortet en aktie, og der udbetales udbytte i aktien, betragtes det som en omkostning, der skal betales.

Priserne og beskrivelsen er i sidste ende vejledende og kan variere. Det er hos det britiske børsmæglerselskab Abshire-Smith, som man er kunde hos, så de bestemmer priserne, og Straticator, der udvikler softwaren, så de bestemmer funktionerne.

Find aktiekurserne

Når du er logget ind i Straticator så skal du vælge Trading og så Watchlist. Nederst i den liste er der er knap, der hedder Organize. Tryk du på stocks kan du i venstre side vælge, hvilke aktier, som du vil have i din watchliste, og så skal du overføre dem til højre side. Husk at trykke Save & Exit, når du har gjort det.

Succes med gearing

Gearing er den erfarne traders ven - og nybegynderens fjende. Alt for mange, der er nye i at handle aktier på CFD-form, gearer til for voldsomt at starte med. Det går galt stort set hver gang.

Når det går galt skyldes det, at hvis markedet vender og går imod ens handel, så bliver beløbet hurtigt stort - og man har brugt al sin ammunition, så man kan ikke handle yderligere, men kun lukke helt eller delvist ned for sin position. Strategien med alt på et bræt går ikke i længden.

Straticator kan sættes op på en række måder, så den afspejler traderens ønsker og behov ud fra den stil, som man kan li at trade. I de kommende afsnit vil de forskellige måder blive gennemgået.

Husk at gearing øger risikoen betydeligt, og at man i det tilfælde risikerer at tabe mere, end der står på kontoen. Ønsker man en forsikring mod, at man kan tabe mere, end man har indskudt, så tilbydes denne af Abshire-Smith Global.

My Account

Når man via Abshire-Smith har sat penge ind på sin Straticator-konto, så skal man vælge, om pengene skal gå til handel med valuta eller aktier i CFD-form. Derefter kan man så se udviklingen på ens konto, når man går ind under My account og vælger Accounts.

Her kan du også oprette flere konti, sådan så du kan sprede dine penge ud på en række konti, hvis du ønsker det.

Det kan f.eks. være, at du ønsker en konto til at følge en Copy Trader Master, en konto til at følge en anden Copy Trader Master og så en tredje konto, som du selv kan bruge, når du selv handler.

Hvis du vil oprette en ny konto, så vælger du Maintenance og Create Account. Så kan du går i gang med at lave dine egne konti.

Hvis du så vil overføre penge mellem de konti, så skal du igen gå ind under Maintenance og vælge Transfer Between accounts.

Hvis du vil have oversigt over dine konto-bevægelser, hvilket du bl.a. kan bruge over for SKAT, så skal du gå ind under Report og Statement, og så kan du derfra enten printe eller overføre til et excel-ark.

Sådan handler man CFD-aktier i Straticator

Der er to veje ind og handle aktiermanuelt i Straticator. Den ene måde er, at man vælger Trading og så Watchlist. Så kommer følgende skærmbillede op:

I skærmbilledet er der en oversigt over de instrumenter, som man umiddelbart kan handle. I bunden kan man trykke på Organize for at organisere de FX-par, indeks, råvarer eller aktier, som man ønsker at handle.

Vælger man en aktie, så kommer der en graf op over udviklingen i midten af skærmbilledet. Her kan man vælge mellem en Tick-graf, altså en meget kort graf, et Chart - som er en graf med en længere tidshorisont.

Til højre kan man så indtaste sine handler. Man skal trykke på Sell eller Buy for hhv Salg og Køb og i

Volumen skal man indtaste størrelse af sin handel.

Når man har åbnet en position kan man se den neden under grafen. Man kan også se den, når man vælger

My Account i menuen og så Accounts.

Der er også en anden vej ind, hvis man vil handle i Straticator. Det er ved, at man vælger Trading - Quick Trade. Som navnet antyder, er det for de traders, der gerne vil kunne handle hurtigere i forskellige aktier. Det er for de lidt mere øvede traders.

Average eller LIFO/FIFO

De tre almindelige måder at opgøre sin kassebeholdning også kaldet Equity på når man handler, er Average, LIFO eller FIFO. Det har samtidig indflydelse på, hvad forholdet er for Equity i forhold til Balancen, som afspejler, hvor meget der er på kontoen, hvis alle åbne positioner lukkes ned.

LIFO betyder Last In First Out, hvilket vil sige, at hvis man f.eks. køber EUR/USD og køber flere positioner, så når man begynder at sælge ud af sin position, så er det den sidst køb position, der sælges først. FIFO betyder modsat, at den først købte position også sælges som den første. Det kan eksemplificeres på følgende måde:

Hvis du har købet 20.000 EUR/USD til kurs 1,36 og 30.000 EUR/USD til kurs 1,37, og du så sælger f.eks. 10.000 EUR/USD, så vil et eksempel se sådan her ud:

Eksempel:
20.000 EUR/USD af 1,36 = 27.200 USD
30.000 EUR/USD af 1,37 = 41.100 USD
I alt købt = 50.000 EUR/USD for 68.300

Average modellen:
Omkostninger ved køb af 10.000 EUR/USD = 68.300 divideret med 5 = 13.660
Indtægter ved salg af 10.000 EUR/USD = 13.660 USD
Værdien af de resterende 40.000 EUR/USD = 68.300 - 13.660 = 54.640 USD

FIFO:
Indtægter ved salg af 10.000 EUR/USD til 1,36 = 13.600 USD
Værdien af de resterende 40.000 EUR/USD: (10.000 EUR/USD af 1,36) + (30.000 EUR/USD af 1,37) = 54.700 USD

LIFO:
Indtægter ved salg af 10.000 EUR/USD til 1,37 = 13.700 USD
Værdien af de resterende 40.000 EUR/USD: (20.000 EUR/USD af 1,37) + (20.000 EUR/USD af 1,37) = 54.600 USD

For den nye på markedet har valget ikke stor betydning, men for den mere erfarne, kan valget afspejle ens trading-måde.

Hvilken model man vil anvende bestemmer man ved, at man i sit overbliksbillede over ens konti trykker på kontoens navn, og derefter vælger Cost Model.

Husk at trykke på Save.

Hvis man vælger LIFO eller FIFO; så kan man også vælge at anvende positions ID eller Tracks. Så er hver position uafhængig med sin egen pris og sin egen Take Profit / Stop Loss tilknyttet.

Den professionelle trend trader

Straticator har i samarbejde med professionelle traders udviklet platformen, så Straticator nu også kan sættes op på en måde, som passer den professionelle trend trader. Man skal nøje vide, hvad man gør, hvis man sætter Straticator op på denne måde, så det er ikke for nybegyndere.

Trend Trading

Det man som aktiehandler kan lære af de professionelle trend traders er, at de kun kigger på trenden her og nu - og så tar de gevinsten, når den er der. Desuden så lukker man ikke med det samme en tabsgivende handel, men derimod åbner man en ny handel i den anden retning, hvis man skulle have taget fejl af
trenden - og når man så har tjent på den handel, så tager man gevinsten på netop den handel.

Fra tid til anden skal man så kigge på, hvad summen er af de handler, som man allerede har åbnet, og synes man så, at det er tid til at lukke ned for alle de gamle handler, så trykker man bare på en knap i Straticator, og så lukkes der ned.

Opsætning

For at sætte Straticator op, som den professionelle trader, så skal man gå ind i sit overbliksbillede over ens konti trykker på kontoens navn. Derefter lave følgende opsætning:

Når man har denne opsætning, så kan man have både lange og korte positioner på samme track for det samme symbol.

Når man så åbner en handel, så vil der altid åbnes en ny position. Den eneste måde at fjerne den position på er ved at trykke "Close All", trykke <close> eller ved at have en T/P eller S/L i forbindelse med
positionen.

Aggregated Mode

I skærmbilledet med vores positioner har Straticator en aggregeret oversigt. Man kan skifte imellem en aggregeret oversigt og en detaljeret oversigt.

Man kan skifte mellem mellem de to oversigter. I den aggregerede oversigt er alle positionerne for et symbol vist som en position med den samlede volumen og gennemsnitlig kost pris. Men den detaljerede oversigt viser alle positionerne.

The aggregerede linie vil have en lukke-funktion <close>, så hvis man trykker der vil Straticator lukke alle positionerne som en stor net position.

Kontakt

Hvis du gerne vil vide mere om, hvordan man anvender handelsplatformen Straticator eller hvordan man bliver kunde hos Abshire-Smith Global, så er NPinvestor.dk Trading altid villig til at hjælpe dig. Det er derfor, at vi er her. Vi yder ingen rådgivning om, hvordan du skal handle eller hvilke Copy Trader Masters, du skal følge, men vi hjælper dig med at forstå den software, der anvendes, når du skal handle.

Vi kontrollerer ikke softwaren, der anvendes, og er derfor ikke ansvarlige for ændringer, fejl eller mangler. NPinvestor.dk kan under ingen omstændigheder gøres ansvarlig for tab som følge af fejlagtige eller mangelfulde oplysninger fra NPinvestor.dks side, da det i sidste ende er Abshire-Smith du er kunde hos, og deres vejledninger og kundeformularer, der er gældende.

Du kan enten skrive til Søren Adelvard på [email protected], ringe på +45 8830 0007 eller komme forbi vores kontor til en kop kaffe på NPinvestor.dk's adresse.

Trading on financial products carries a high level of risk to your capital. Some products such as Foreign Exchange (FX) and Contracts for Difference (CFDs) are leveraged products. It is possible to lose more than your initial investment. Trading on financial products may not be suitable for all investors, therefore ensure you understand the risks involved and seek independent advice if necessary. Abshire-Smith provides services on an execution only basis. We do not provide advice as to the merits of entering into a financial transaction.

Oprettes konto bliver man kunde og handler hos det britiske fondsmæglerselskab Abshire-Smith Global Ltd. Man kan ikke oprettes som kunde eller handle hos NPinvestor eller Straticator. Man har således intet kundeforhold til hverken NPinvestor eller Straticator. Copy Trader Mastere opnår via deres handel en fortjeneste, som er volumenbaseret. Al information omkring trading og Straticator er kun vejledende, og kan afvige fra faktiske forhold. Er du i tvivl, så søg uafhængig rådgivning. NPinvestor.dk eller Abshire-Smith Global yder ikke investeringsrådgivning.

HØR OM DINE MULIGHEDER

Hør hvordan du automatisk kopierer afkast fra strategier.

Kontaktmuligheder 
Ring på tlf.: 88 30 00 07
Mail: 
[email protected]

Udfyld formular: 

Demo - gratis oprettelse i Straticator handelsplatformen
1. Klik på dette link.
2. Du er nu inde på Straticator. Klik på linket "Opret demokonto."
3. Udfyld felterne. Bemærk: Indtast ønsket brugernavn og adganskode. 

Sådan bliver du kunde
Ønsker du at blive kunde så skal du oprettes som kunde hos vores samarbejdspartner Abshire Smith Ltd, som er godkendt og reguleret af det engelske finanstilsyn FCA - klik her og udfyld en ansøgningsblanket: http://npinvestor.dk/trading/bliv-kunde

Investor arrangementer
Tjek kalenderen for datoer med invitationer til kommende investorseminarer, personlige investormøder, online webinars og introduktioner. klik her.

Strategier du kan følge

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
0,00%
 
12:37:01

 
0,00%
 
12:37:01

 
-1,84%
 
12:37:01

 
0,00%
 
12:37:01

Social Copy trading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

Kundefordele

  • Banebrydende investeringskoncept Copy Trading - finansverdens svar på sociale medier og netværk
  • Følg og kopier investeringsstrategier fra anerkendte finanseksperter og dygtige tradere med adgang til historik og live handler, gennemsigtighed, fleksibilitet og personlige indstillinger
  • Unik mobil tradingplatform - Køb og Sælg aktier i CDF-form, aktieindeks, råvarer og valuta
  • Algoritme og robothandel. Køb eller byg din egen børsrobot eller invester i andres
  • Introduktionsmøder og kursus afholdes fast og efter personlig aftale - gratis og uforpligtende
  • Kunder er dækket af den europæiske indskydergaranti
  • Kundeoprettelse sker hos fondsmægleren Abshire-Smith Ltd., som er godkendt og reguleret af det engelske finanstilsyn FCA 
  • Læs om Vilkår og betingelser for brugere og kunder som ønsker information og benytter de produkter og tjenester som udbydes via NPinvestor Tradings samarbejdspartnere f.eks. oprettelse af en demo konto, live konto, copy trading - læs mere her

 

Det understreges, at historiske afkast ikke er garanti fremtidig gevinst. Der kan samtidig anvendes gearing, hvilket øger risikoen for både tab og gevinst og Abshire-Smiths kunder kan tabe mere, end de har sat ind på kontoen. I handelsplatformen og de indbyggede services kan indeholde høj-risiko produkter. Følges andres strategier, porteføljer og handler er der tale om handelssignaler, så der er intet element af rådgivning i systemet. Eventuelle afvigelser fra strategier foretages udelukkende af kunden selv. Der henvises generelt til ansvarsfraskrivelse og vilkår nederst på siden. Læs mere om Copy trading og investeringseksperter.

Historiske afkast er ingen garanti for fremtidige afkast
Det er forbundet med høj risiko at investere. Nærværende eller øvrig information fra NPinvestor og partnere er ingen anbefaling eller opfordring til at handle og NPinvestor samt alle partnere kan ikke stilles til ansvar for kunders handler og dispositioner. NPinvestor.dk hjælper det britiske børsmæglerselskab Abshire-Smith Global Ltd. og softwareselskabet Straticator med at markedsføre deres services over for kunder via en affiliate aftale. Man opretter sig som kunde hos Abshire-Smith, der ikke yder rådgivning. Man kan ikke blive kunde hos Straticator eller NPinvestor.dk. Investeringerne er gearede og derfor ikke egnet for alle investorer. Er du i tvivl så søg uafhængig rådgivning.

Egnethed
Du skal gøre op med dig selv hvorvidt investering via Straticator er egnet til dig og dit behov. Vi eller partnere tilbyder ingen rådgivning inden for dette område, og vi anbefaler derfor, at du kontakter egne rådgivere, før du træffer den endelige beslutning.

DISCLAIMER
Abshire-Smith Ltd is a company registered in England and Wales under company number 07586851.

Abshire-Smith Ltd is authorised and regulated by the Financial Services Authority under firm reference number 551970. Foreign Exchange (FX) and Contracts for Difference (CFDs) are leveraged products. They carry a high level of risk to your capital. It is possible to lose more than your initial investment. These products may not be suitable for all investors, therefore ensure you understand the risks involved and seek independent advice if necessary. Abshire-Smith provides services on an execution only basis. We do not provide advice as to the merits of entering into a financial transaction. Abshire-Smith do not accept US clients, retail, institutional or any kind.

The information published within this website is not targeting the general public of any particular country. The content is not intended for distribution to residents in any country where such distribution or use would be in breach of any local law or regulatory requirement