Er grønne investeringer det værd?

Udgivet den 17-02-2021  |  kl. 15:01  |  

Grønne investeringer er de seneste år blevet mere populære. Dette skyldes primært at der ikke kun er mulighed for større afkast, mens også fordi, at du kan investere med god samvittighed. Med grønne investeringer støtter du nemlig op omkring grønomstilling og et bedre klima, hvilket er meget presserende. 

Det er dog vigtigt at du inden da, tager stilling til, hvad der er vigtigt for dig i forhold til investering. Ønsker du nogle længerevarende aktier, som du kan have i mange år, eller er du mere interesseret i CFD handel eller andet? Alt afhængigt af dette, skal du udvælge dine grønne investeringsmuligheder med omhu. 

Nedenfor kan du få et større indblik i, hvilke fordele der er ved grøn investering.

Kom klimaet og dig selv til gavn 

Vedvarende energi har aldrig haft større efterspørgsel. Dette skyldes at det kniber med mængden af fossile brændstoffer og derfor stiger prisen også på disse. Der vil altså i sidste ende ikke være noget andet alternativ end at gøre brug af grøn energi. Netop af dette grund, er din grønne investering en god idé, da de med stor sandsynlighed ender ud i et godt afkast.  

Når det kommer til grønne investeringer, handler det om at lægge dine penge ind i gode projekter der vil gavne miljøet fremfor at skade det. Der kommer hele tiden nye på markedet som søger at finde bæredygtige løsninger, som blot mangler nogle investeringer, som støtter op om deres projekter. Eksempelvis viser det sig at dansk bølgeenergi har stor succes. Du skal altså støtte op omkring dem der ønsker at finde bæredygtige løsninger, der på sigt vil komme planeten til gavn, samt dig som har lagt penge i projektet.  

Du gør en forskel med grønne investeringer

De fleste grønne energiprojekter har stor afhængighed af deres investorer, og det er derfor dig der som investor, hjælper de grønne projekter på vej, så de kan gøre noget godt for klimaet. Du kan gøre en større forskel for planeten gennem mindre ting. Hvis flere i højere grad støtter op omkring grønne investerings tiltag, er der mulighed for at gøre en større forskel, som kan have en større positiv effekt på sigt. 

Hvis du ønsker at gøre en forskel som grøn investor kan det være en god idé at læse, hvor det halter for klimaet, inde på miljøstyrelsens hjemmeside  for at vide nøjagtigt, hvad de investerer i. Her får du hurtigt et overblik over miljøet i Danmark og kan derfor nemmere sætte dig ind i, hvilke tiltag der er en god idet at støtte op omkring. 

Du påvirker andre i den positive retning

Ved at investere grønt øger du chancerne for at dine venner, kollegaer, familie osv. også vælger at hoppe med på bølgen. Omtalen om grøn investering øges nemlig, hvilket kommer alle til gode. Du er dermed med til at starte en grøn bølge, og påvirker dine bekendtskaber indirekte til at hoppe med på denne. 

Desuden kan du ved at investere grønt, styrke din eventuelle virksomheds omdømme, da miljøet og klimaet er en verdensomspændende bekymring og det derfor positivt for dig og din virksomhed, at vise at du går op i dette.

Der er altså flere positive aspekter i at investere grønt, og du kan vinde meget på netop dette, på sigt. Det er derfor en god idé allerede i dag, at undersøge yderligere, hvorvidt det er noget for dig og hvilke eventuelle grønne investeringsmuligheder, der kan have interesse for netop dig. For som sagt er der ikke kun afkast at hente i grønne investeringer, men også god samvittighed og mulighed for at påvirke andre i samme retning. 

Udgivet af: Penge