Guide: Sådan finder du en investor til din virksomhed

Udgivet den 07-04-2021  |  kl. 16:39  |  

Når du driver virksomhed, kan det af og til blive nødvendigt med en kapitalindsprøjtning, hvis den skal tages til næste niveau. En af de mest fordelagtige løsninger er at hive en investor med ombord, som ikke alene kan bidrage med kapital, men også kan fungere som sparringspartner. Se her, hvordan du får en investor med i din virksomhed.

En investor er en god løsning, hvis du ønsker at tage din virksomhed videre. Du kan bruge en investor til mange ting, men det primære formål er som regel at sikre en investering, der kan bruges til at udvikle virksomheden i den rigtige retning.

Det kræver dog, at du ved, hvordan du pitcher din virksomhed og/eller idé, samt at du ved, hvor du skal lede efter en investor. Der er mange muligheder, og ingen er mere rigtige end andre, men der er alligevel nogle metoder, som plejer fungere.

Stift et ApS, før du går begynder din jagt

Det er væsentligt, at din virksomhed er et kapitalselskab, hvis du skal hive en investor ombord. Hvis det ikke er et kapitalselskab, kan en investor som regel ikke indgå i ejerkredsen, fordi du ikke kan sælge anparter eller aktier.

Stiftelse af ApS er derfor en god idé, før du begynder at lede efter investorer. Har du en enkeltmandsvirksomhed, bør du i stedet få den omdannet til et anpartsselskab, før en investor kan investere i virksomheden.

Sådan finder du en investor

Der er mange forskellige fremgangsmåder, du kan gøre brug af, når du skal finde en investor. Du kan forsøge at tage kontakt til det, der kaldes for en business angel. Dette er en betegnelse for private mennesker, som har tjent mange penge, og derfor investerer i startups.

Du kan også forsøge dig hos et netværk, som består af investorer. Disse netværk består typisk også af business angels, men har den fordel, at du ikke skal tage kontakt til dem én ad gangen. Her har du samtidig muligheden for at rejse penge fra flere investorer.

En anden mulighed er en venturefond, som er en virksomhed, der investerer for andres penge i startups. Formålet med en venturefond er at skabe et afkast, som deres investorer får del i. Det er typisk startup-virksomheder, som har et markant vækstpotentiale, der investeres i her

Før du finder en investor, er det nødvendigt, at du øver dig på at pitche din idé ordentligt, så du rent faktisk formår at forklare, hvorfor din virksomhed eller idé er en god investering. Du kan bruge Løvens Hule som inspiration, men der findes også masser af guides til, hvordan du laver et godt pitch.

Udgivet af: Penge