Har du styr på, hvordan du kan handle med kryptovaluta? Få et kort overblik her

Udgivet den 29-03-2022  |  kl. 10:22  |  

Dette indhold er sponsoreret.   Når det kommer til investering og finans generelt, handler det ofte om, at holde tungen lige i munden. Der er mange emner og andet, som der skal holdes styr på, hvis du for eksempel ønsker at følge med i den stigende udvikling. Herunder er kryptovaluta et emne, som kan være en anelse komplekst, hvilket kun er forståeligt, for det er et marked, som i den grad har udviklet sig meget over de seneste år. Har du gjort dig tanker om at undersøge kryptomarkedet, kan du i denne artikel få dig et kort og generelt overblik over kryptovaluta. Du kan blandt andet læse om hvordan onlinespil kan være en genvej til kryptomarkedet, som f.eks. gennem Bitcoin. 

Hvad er kryptovaluta?

Befinder du dig i investeringsverdenen, enten som privat investor eller noget der ligner, har du helt sikkert hørt ordet kryptovaluta før. Er du dog ikke helt skarp på, hvad kryptovaluta egentlig går ud på, kan du her få dig et hurtigt overblik over de mest væsentlige pointer, som du bør kende til, ved kryptovaluta. Kryptovaluta er en form for digital valuta, der ligesom den danske krone eller amerikanske dollar, fungerer som et betalingsmiddel og du kan derfor bruge kryptovaluta, som var de almindelige penge. Samtidig kan de også bruges til investering, hvorigennem den første kryptovaluta er blevet meget kendt, efter debuten i 2009. Den første kryptovaluta er Bitcoin, og her ringer der måske en klokke, for Bitcoin er samtidig også den dyreste, på trods af, at der i dag eksisterer mange forskellige andre kryptovalutaer. Herunder findes der også forskellige kryptovalutaer, som blot har fået deres eksistensgrundlag for at gøre grin med kryptovaluta. Denne type kryptovaluta har til gengæld fået så stor opmærksomhed, at priserne for disse ligeledes har været skyhøje i perioder. Herunder har kryptovalutaen Dogecoin haft sin succes, da den fik sit eksistensgrundlag på baggrund af at et meme, som her fungerede som et humoristisk modsvar til kryptovaluta generelt. Den prissætning, som der finder sted på kryptovalutamarkedet, er bestemt ud fra den popularitet, som der eksisterer omkring en given kryptovaluta. Derfor er markedet risikabelt, da der kan ske store udsving i prisen på kryptovaluta, hvilket for eksempel var tilfældet for Dogecoin. 

Hvordan kan du handle kryptovaluta?

Hvis du ønsker at handle med kryptovaluta, kan du, som med danske kroner, gå til et vekselkontor og få udbetalt en bestemt sum, som du dog ikke får fysisk. Du får i stedet overført valutaen digitalt til en krypteret pung, med en tilhørende kode, hvor valutaen er sikret. Derudover er det også meget populært, at tjene penge på kryptovaluta gennem trading, ligesom når man investerer i aktier, blot med den digitale valuta, som dog er mere risikabelt, grundet de store udsving i pris. Herunder kan du handle via binære optioner i eksempelvis Bitcoin, hvor du køber til en lav pris og satser på, at prisen vil stige ved salget, så du tjener et overskud. Dette kan sammenlignes med online spil, som ligeledes er et marked for kryptovaluta, hvor det, som i alt anden investering, kræver sund fornuft og en god forståelse for konceptet. 

Udgivet af: Penge