Krypto-mønten Ripple er endelig på vej tilbage til toppen

Udgivet den 17-02-2020  |  kl. 10:01  |  

Tilbage i 2017 var krypto-valutaen Ripple (XRP) på alles læber. Ripple startede januar på 0.0065$ og nærmede sig 2018 med en pris på 2.27$ per token. Stigningen på 37000% var legendarisk, men faldet viste sig at være mindst ligeså dramatisk. Allerede i januar 2018 var Ripple faldet til under 1$ - en trend, som fortsatte de næste to år.

I dag ser det ud til, at Ripple endelig er ved at finde sin vej tilbage mod toppen. Sammenlignet med krypto-kongen Bitcoin, så har Ripple leveret en bedre præstation i 2020 med en stigning på hele 35%. Pris per token står nu til 0.28$ og entusiaster håber, at succesen fra 2017 gentager sig og at prisen kommer op på 14$ inden året er omme. Interesseret i at hoppe med på bølgen? Så køb Ripple i dag, læn dig tilbage og se, hvad fremtiden byder på.

Kryptovaluta - en opsummering


Kryptovaluta er et alternativt finansielt system. Billede: Pixabay.

Kryptovaluta kom til verden efter finanskrisen i 2008. Folk stoppede med at have tiltro til det traditionelle finansielle system og begyndte at lede efter alternativer. Ved hjælp af blockchain-teknologien, skabte man en digital betalingsproces, hvor man eliminerede brobyggeren: banken.

Bitcoin blev den første mønt, som man kunne betale med online. Derfor er den fortsat den største, selvom mange mener, at den er baseret på en forældet teknologi. Selvom en transaktion med Ripple kun tager 4 sekunder og en transaktion med Bitcoin tager 1 time, så er det stadig Bitcoin, som klienter og investorer foretrækker, fordi navnet er bekendt. Desto flere brugere der er i netværket, desto højere er netværkets værdi. Derfor står Bitcoin til 9526$, mens Ripple står til 0.28$. 

For at kunne handle med Ripple eller Bitcoin, skal man først købe den digitale valuta. Det kan man gøre via en kryptovaluta-børs. Før børserne kom på banen, var det de færreste, som havde tålmodighed nok til at shoppe digital valuta, da det var en utrolig kompliceret proces. I dag kan man købe de største coins med sit dankort og samtidig modtage en wallet - helt automatisk. Som direkte resultat deraf er antallet af krypto-investorer eksploderet.

Ripple - 101

Ripple er både en teknologi og krypto-mønt. Dens mål er at gøre det nemt at overføre valuta på tværs af kloden. Når vi bruger banken som bindeled, kan det tage dagevis at lave en overførsel. Takket være blockchain, så kan Ripple fungere som bindeled i stedet og fuldføre transaktioner på blot nogle få sekunder. Idéen med Ripple er ikke at eliminere banksektoren, men at hjælpe den med at effektivisere: det skal gå hurtigere og det skal være billigere at sende penge.

I dag benytter bankerne forskellige systemer, som har svært ved at kommunikere med hinanden. Ripple er designet til at skabe et fællessprog mellem disse betalingssystemer - en funktion, som klienter har ventet på i årtier.

Fordi prisen på Ripple er så lav, og potentialet så højt, skynder investorer sig at købe i håb om at Bitcoins eller Ethereums succeshistorie kommer til at gentage sig. De fleste kender legenden om Laszlo Hanyecz, som købte to pizzaer for 10000 Bitcoins i 2010. I dag svarer det til 646 mio. kr. Forhåbentlig bliver dette en realitet for Ripple-ejere.

Konklusion


Ripple er baseret på en teknologi, der forenkler transaktioner. Billede: Pixabay.

Ripple har flere funktioner: det er en teknologi, som effektiviserer transaktion. Det er en valuta, som man kan handle med. Det er en investering, som man kan tjene penge på. Men frem for alt, så er Ripple del af en større plan, som prioriterer digital sikkerhed i det virtuelle univers.

I dag foregår mange af vores transaktioner online, hvor vi betaler regninger, shopper tøj, køber ferie, smider penge efter underholdning, og meget mere. Vores personlige oplysninger bliver lagret af diverse hjemmesider, hvis sikkerhed er under konstant trussel. Cyberangreb er aktuelle, men for hver dag der går, bliver persondatasikkerheden sværere at bryde takket være den gennemsigtighed, kryptering og decentralisering, som blockchain bidrager med. Blockchainteknologien har vist, hvordan man med nye metoder kan øge sikkerheden online og dermed optimere brugeroplevelsen. Brugerne kan nu undgå at indgive dankortoplysninger til firmaer, som ikke kan garantere for datasikkerhed, og i stedet overføre deres betaling fra deres foretrukne krypto-pung.

Ripple spiller dermed en vigtig rolle i en større kontekst, som forsøger at gøre opbrud med de traditionelle metoder, som ikke længere fungerer i vores teknologiske samfund.

Udgivet af: NPinvestordk