Samlelån giver dig mulighed for at spare mange penge på dine lån

Udgivet den 17-03-2021  |  kl. 15:25  |  

Mange danskere har optaget et lån i løbet af deres liv, og mange har optaget lån flere steder, hvilket betyder, at du skal indbetale penge til flere låneudbydere. I dag har du mulighed for at foretage et samlelån hos en lang række banker og låneudbydere, der samler alle dine eksisterende lån, som førhen var spredt ud over det hele. 

Hvad er Samlelån?

Et samlelån betyder i al sin enkelthed, at du samler flere lån hos forskellige låneudbydere til ét lån hos én låneudbyder. I de fleste tilfælde sparer du rigtig mange penge, men det giver dig også et overblik over din privatøkonomi. For mange danskere betyder det også færre bekymringer og hovedpiner i dagligdagen. Du kan spare penge, hvis du samler alle dine lån til et lån med lav rente.

Førhen var der mulighed for at optage dyre kviklån, hvor du ikke kunne overskue den enorm høje rente, og derfor vil et samlelån med lav rente være løsningen for dig.  

Samlino.dk kommer her med en række fordele til dig, der går og overvejer at få et samlelån.

Hvilke fordele er der ved Samlelån?

Du kan få et overblik - det kan være vanskeligt at bevare det kølige overblik over din gæld, når du har fordelt den ud på mange udbydere, som du hele tiden skal holde øje med, og renterne kan være forskellige. Med et samlelån behøver du kun at kigge et sted for at se dine lån. 

Rente og ÅOP er mindre - Man skal altid tjekke renten og ÅOP'en, når du skal optage et lån, og du kan risikere at sidde med en masse lån, der har høje ÅOP'er og renter, hvilket betyder, at du skal betale endnu mere tilbage til udbyderne. Et samlelån har oftest en lavere rente og endnu lavere ÅOP end de andre lånetyper. 

Rådighedsbeløbet vokser - Flere lån du skal betale af på, betyder også, at du har færre penge til dig selv om måneden. Et samlelån kan på den måde give dig et større rådighedsbeløb om måneden, som du kan bruge for selvforkælelse. 

Hvilke typer lån kan jeg samle til ét lån?

Du kan samle rigtig mange af dine lånetyper, men der findes to kategorier, som bankerne deler dine lån op i - og det er de sikre og de usikre lånetyper. 

De sikre lån er boliglån og realkreditlån, og det giver mening, da lånene bruges til at investere i noget med værdi. De usikre lånetyper er bl.a. forbrugslån, billån og banklån. De lån er usikre, fordi du ikke investerer pengene i noget, der bevarer værdien. 

Begge lånetyper kan du få et samlelån på, og det kan kun give mening for dig at rykke lånene ind under samme tag. 

Hvor kan jeg få et samlelån?

De fleste låneudbydere og banker tilbyder i dag at samle dine lån hos dem, hvilket betyder, at de kan hjælpe dig af med alle de ekstra omkostninger og gebyrer. Du kan bl.a. vælge mellem Resurs Bank, Basisbank og Express Bank.

Du kan få uforpligtende tilbud fra de forskellige banker, hvis du kontakter dem via deres kundeserviceafdeling. 

Hvorfor kan jeg ikke få et samlelån?

Det er ikke lige let for alle at skifte til et samlelån. Hvis du eksempelvis står registreret i RKI, vil det blive en vanskelig, nærmest umulig opgave at overbevise banken om, at du kan overholde jeres låneaftale og betale til tiden. RKI er nemlig registret over dårlige betalere. 

Hvad koster det at få et samlelån?

Prisen kan variere fra bank til bank og fra låneudbyder til låneudbyder. Det bedste for dig vil være at sammenligne de forskellige tilbud, og hos Samlino.dk kan du indhente tilbud fra forskellige udbydere og sammenligne priserne og på den måde kan du spare yderligere penge.

Udgivet af: Penge