Bliver din "lille" pension spist op af gebyrer - Tjen kr. 77.000 mere!

1 feb 2016 - 10:54 af: Draupnir

Hver eneste gang du skifter job, risikerer du, at du også er nødt til at skifte pensionsselskab. Hvis du lader din opsparing ligge i det gamle selskab, skal du være opmærksom på, at pensionsselskaberne – kreative, som de altid har været på gebyrfronten – straffer gamle kunder med et såkaldt “stykratetillæg” gebyr, når de ikke længere indbetaler på ordningen.

Det går ud over alle pensioner og især mindre pensionsopsparinger. Det kan eksempelvis være unge, som har haft et arbejde i en begrænset periode, mens de studerede.

»Mange er ikke klar over dette “stykratetillæg” gebyr. Det kan have så stor en størrelse, at pensionsordningen falder i værdi.

Hvis renten tilmed er lav, skal indeståendet på pensionsopsparingen være ret højt for blot at kunne betale gebyret.

For meget små beløb er der tale om et procentuelt strafgebyr. Og står der mindre end 15.000 kroner på en opsparing, vil pensionsselskabet ofte tvinge kunden til at flytte pengene med over i det nye pensionsselskab.

Når pensionsopsparingen overstiger et vist beløb – det svinger fra selskab til selskab, men som tommelfingerregel er det omkring 40.000 kroner – er der ikke længere tale om et procentuelt gebyr, men et fast.

I et pensionsselskab betaler man typisk kr. 700 om året, hvis de ikke længere indbetaler på ordningen.

Derfor kan det være en god idé en gang for alle at samle sine pensionsordninger med mindre man selvfølgelig ønsker at bidrage til forskellige pensionsselskabers overskud.

Pensionsselskaberne har dog sørget for, at det heller ikke er gratis at flytte sin pensionsordning. Men her er der trods alt tale om et engangsgebyr, som svinger mellem 1.000 og 1.584 kroner.

Draupnir Investment Advisors har specialiseret sig i at samle små pensioner. Har du spørgsmål er du velkommen til at kontakte dem på nedenstående link, så klarer de overflytningen.

Selvom der står en lille sum på pensionordningen kan den sagten blive mere værd. Modsat bliver den mindre værd, HURTIGT, hvis ikke der gøres noget!

Eks:                                                          Draupnir                       Pensionsselskab

Depot:                                                     kr. 20.000                         kr. 20.000

Forrentning efter omk.:                           9,2 %                                5,25 %

Overskud                                                kr. 1.840                            kr. 1.050

Adm fee:                                                 kr. 120                               kr. 700

Rest til opsparing:                                   kr. 1.720                            kr. 350

Forskel efter 30 år::                                 kr. 170.278                       kr. 92.831

Forskel i opsparing:                                 kr. 77.447

Forudsætning: Pensionsselskab kræver ca. 0,60% i administration og her efter gennemsnitsprincippet tilskrevet ca. 5.25% i rente i pr. år, beregnet siden 1998.

Beregning af ”pensionsselskab” er foretaget på Forsikring og Pensions hjemmeside og efter ”ÅRLIGE OMKOSTNINGER I GENNEMSNITSRENTEPENSIONER”.

Draupnir Investment Advisors har i snit lavet mellem 4-15% i afkast i snit pr kvt. siden medio 2013.

I Draupnir Investment Advisors har vi specialiseret os I at samle små pensioner. Har du spørgsmål er du velkommen til at kontakte os, så klarer vi overflytningen.

Vil du høre mere om mulighederne, kontakt os venligst for uforpligtende information.

Mere fra denne blogger

01/02 Bliver din "lille" pension spist op af gebyrer - Tjen kr. 77.000 mere!
Hver eneste gang du skifter job, risikerer du, at du også er nødt til at skifte pensionsselskab. Hvis du lader din opsparing ligge i det gamle selskab, skal du være opmærksom på, at... Læs mere
30/06 Fritagelse for PAL-SKAT
Med virkning fra 1. december 2009 blev det muligt for personer, der er skattemæssigt hjemmehørende i udlandet med en pensionsordning i Danmark at blive fritaget for betaling af PAL. Som udgangspunkt... Læs mere
10/11 Markedsrente vs. Gennemsnitsrente
Gennemsnitsrenteprodukter giver dig en forretning på selskabets gennemsnitlige forretning af investeringer. Heraf navnet. Gennemsnitsrenteprodukter er tit kædet sammen med en garanti. Det er en... Læs mere
10/11 Kan jeg selv investere min pension?
Ja. Hvis du ønsker, kan du selv bestemme, hvordan din pension skal investeres. Dette gælder dog kun for markedsrenteprodukter. Hvis din pension er i et pensionsselskab og ikke en bank, så sker det... Læs mere
10/11 Hvad må jeg investere i for pensionsmidler?
Der er rigtige mange aktiver, som du kan købe for dine pensionsmidler. Men du skal vide, at der ikke er frit valg. Skulle du komme til at købe et ikke godkendt aktiv for pensionsmidler, så kan det... Læs mere

Profil