Dollarkursen er igen over 6 kr.

17 jan 2020 - 17:43 af: Penge

Både i 2014 og i 2018 oplevede vi, at den amerikanske dollar ramte en kurs på under 6 kroner. I dag er den over 6,5 kroner igen.

Kursen på dollaren faldt for to år siden til under 6 kroner. Det var et fald, der på mange måder tilfredsstillede de amerikanske politikere, der så en god mulighed for at styrke deres eksportmuligheder. 

Dengang var der ingen svinger i valsen. Ifølge den amerikanske finansminister Steven Mnuchin var dykket i dollarkursen nemlig en gevinst for amerikanerne. Det gik nemlig hånd i hånd med præsident Trumps strategi om, at USA skulle komme i første række igen, og at deres muligheder for at tjene penge skulle forøges. 

Dengang faldt kursen på dollaren næsten en hel krone på et år, og det var generelt dårligt nyt for de danske eksportvirksomheder. Det var det, fordi jo lavere dollaren ligger, jo mindre værd er deres varer, når de sælger dem til lande, hvor der afregnes i dollars. 

Men den bekymring skal de danske virksomheder ikke have længere. Dollaren er nemlig de seneste to år steget, og den ligger i dag på 6,7 kroner. Den højere valutakurs er en gevinst for det danske eksportmarked, mens det naturligvis er et skridt i den dyrere retning for den amerikanske import.

Er du interesseret i, hvor de forskellige valutakurser ligger, så kan du finde det på en valutakurser omregner

Handelsaftale mellem USA og Kina

Der har det seneste år været en handelskrig mellem de to stornationer USA og Kina. I dag har de underskrevet den første handelsaftale, der skal være med til at lægge stridsøksen væk. Men ifølge finansanalytikere er udsigten stadig meget lang, før Trump og Kina finder fred. 

Aftalen indeholder forskellige aspekter, der skal gavne på USA og Kina. Aftalen foreslår, at Trumps USA sænker nogle af de toldskatter, som der er for Kinas eksportmuligheder, mens Kina skal øge deres indkøb af amerikanske varer. Der er tale om omkring 200 milliarder kroner. En indtjening, som højst sandsynligt falder i god jord hos den amerikanske præsident.

Men på trods af enigheden om disse to punkter, så findes der stadig mange områder, som de to nationer skal nå til enighed om, før handelskrigen kan betragtes som ovre. Og det er på nogle af de områder, hvor der kommer til at blive slået de største gnister. 

Flere analytikere mener, at der stadig er lang vej igen, men de er samtidigt enige om, at den første handelsaftale mellem USA og Kina er en positiv retning. For ikke så længe siden kunne man frygte, at handelskrigen eskalerede, men heldigvis er dette ikke tilfældet. 

Om stridsøksen mellem USA og Kina er på vej væk, kommer meget an på, hvorvidt Kina overholder deres aftale, og om USA mener, at de gør det. Så usikkerheden er stadig tilstede, men handelsaftalen er et skridt i den rigtige retning. 

Kommer det til at have en indflydelse på valutakurserne, når det gælder den amerikanske og kinesiske valuta? Det er endnu uvist, men det er helt sikkert noget, som de mange aktieinvestorer holder et nært øje med. 

Profil