Vores råd til at få et bedre overblik over privatøkonomien

Udgivet den 09-04-2021  |  kl. 15:17  |  

Dette indhold er sponsoreret

Hver især har vi et personligt forhold til penge og økonomi. Men noget, som mange mennesker har til fælles er, at penge og helt specifik ens privatøkonomi er årsag til bekymring. Nogle gange er bekymringen velbegrundet, hvis man oplever at gælden blot vokser og forbruget ruller uhæmmet derudaf. Og andre gange kan ens økonomiske situation være stabil nok, men stadig være kilde til bekymring på grund af eksempelvis manglende overblik. Hvis du læser med i artiklen her får du råd og vejledning til, hvordan du får bedre overblik over din privatøkonomi.  

En tur i banken

At tage en snak med sin bankrådgiver kan for mange virke næsten frygtindgydende, da bankrådgiveren sidder med det kølige overblik. Men netop denne ekspertviden bør du trække på og se virkeligheden i øjnene, for hvis du bare lader tingene stå til bliver de typisk værre. Luft dine tanker og bekymringer for din bankrådgiver, for hermed kan de bekræfte om din privatøkonomi er fornuftig nok eller om der skal tages hånd om noget. De kan ligeledes præsentere dig for et overblik over din økonomi og komme med gode råd og vejledning til, hvordan du selv og i samarbejde med banken forbedre din økonomiske situation.

Hvad med gælden?

Et sådan overblik over din økonomi vil typisk også omfatte dine lån. I forlængelse heraf kan det hjælpe også at danne sig et særskilt overblik over dine lån. Det er nemlig meget normalt, at have flere forskellige lån og låneudbydere, som for eksempel et billån, kassekredit og et forbrugslån. For at overskuelige gøre disse lån, kan du tage dig et samlelån og herfra kun bekymre dig om at betale til én låneudbyder. Du kan gøre dig nogle grundige overvejelser om at finde det bedste samlelån for lige netop din lånesituation, og herefter bør gøre dig umage for at afbetale dine lån. 

Lav et budget 

Yderligere kan du begynde at lave et budget for din økonomi. Hvis man lægger betalingskortet ned til automaten eller langer kontanterne over disken helt uden bevidsthed, mister man hurtigt fornemmelsen af og kontrollen over, hvor mange penge man bruger. Dette kan man prøve at forebygge ved at budgettere og planlægge. Dette kan du gøre ved at kortlægge dine månedlige indtægter og faste udgifter, som for eksempel afbetaling af gæld, hvorudfra du kan se et overslag på dit månedlige rådighedsbeløb. Med disse tal kan du planlægge omfanget af yderligere udgifter til forbrug og sørge for, at der ikke går minus i regnskabet. Hvis du holder dette, kan du sørge for ikke at komme yderligere i gæld, og måske endda være heldig at spare op.

Udgivet af: Penge